icon

Málo mlieka pri dvojtýždňovom dieťati

13. máj 2025

Ahojte, prosím o radu. Dcérka mala pri narodení 2900 g. Mala v sebe veľa plodovej vody, ktorá postupne z nej išla von, schudla na 2650. Po gramoch potom začala priberať a pustili nás z nemocnice na štvrtý deň. Odvtedy je plus mínus na rovnakej váhe, doteraz mala žltačku, tak je veľmi spavá. Vypije tak 40 ml na jedno kojenie, niekedy prespi aj 3-4 hodiny. Potom priebežne papa aj dve hodiny, ale asi toho veľa nepotiahne. Mám pocit, že mám málo mlieka. S predchádzajúcimi deťmi som vôbec nemala problém s dojčením. Mám po štyridsiatke, môže to byť aj vekom? Nejakým iným hormonálnymi nastavenim? Zajtra budem volať laktacnej poradkyni. Ale chcela by som vedieť, akú máte skúsenosť s dojčením v neskoršom veku. Len pre info, som vyspatá, v podstate oddýchnutá, malá nemá koliky, skoro vôbec neplače, je spokojná, ja veľa pijem, mám čas sa najesť, kúpila som si Benedikt a jastrabinu na podporu dojčenia.... Tak neviem, kde je chyba....
Ďakujem pekne za odpovede

stranakovazuzana0
13. máj 2025

Ahoj,vekom to podľa mňa nebude..posledné dieťa som mala pár mesiacov po 41 a teda mlieka som mala na rozdávanie.Prvé týždne som pila často vineu a čaje pre dojčiace,veľa tekutín a dôlezitá je dobrá strava(prívarky,zahustenné polievky..),spánok a časté prikladanie,alebo odsávanie.Zo začiatku je vhodné čo najčastejšie a v noci tiež minimálne 1x..a môj malý mal tiež žltačku,bol spavý a je dôležité aby bábo veľa Paľo,rýchlejšie žltačka odíde.Ja som si odsávala a dávala z flaše.

janettdamian
13. máj 2025

Vekom to nebude. A nemyslím si, že máš málo mlieka. 40 ml je myslím OK pre 2 týždňové dieťa. Ak sa dá, asi by som častejšie ponúkala papať. Tým, že je spavá, tak má nižší príjem mliečka. Priebežne papanie aj dve hodiny je tiež OK. Laktačná určite niečo poradí.

evcagabi
14. máj 2025

Preco si myslis, ze malo, ked je spokojna? Ja som mala doma doslova koncerty ked mala 2t co mi davala najavo nespokojnost

aliaray1
14. máj 2025

Ahoj, bol spln a to na babatka niekedy vplyva ale najskor rastove spurty ktore su na zaciatku prve mesiace takmer stale a preto su takmer nonstop prisate na prsiach...oni si takto prisposobuju mnozstvo mlieka ktore potrebuju. Nasa sa ustalila po 3 mesiacoch a uz sa to dalo, nakojila sa za 3-5 min a vytuhla. Dovtedy mi to prislo strasne narocne...a dlhe a bolestive. Od 3 mes super. Len teda pozrela by som si frekvenciu tych spurtov, nam tie tyzdne sedeli celkom presne a vtedy sa vela kojila.

kitycat
14. máj 2025

Ja myslim tiez, ze tych 40ml je akurat.
Ja mam skoro 2t doma a nad 4pml uz vygrciava, ze je toho moc.

Ak mas vahu tak vaz, ale ak je spokojne tak sa zbytocne stresujes.
Daj si teple mlieko, vineu ci birel 😊

tanicka907
14. máj 2025

na dvojtyzdnove dietatko spinka aj papa akurat. Keby bola hladna, place a viac si ju prilozis, cize sa ti bude tvorit viac mlieka. Zenske telo prdukuje tolko mlieka kolko dieta potrebuje,

Chod si s nou pospat a nestresuj sa. Moja mala este horsie vahy, 2500g ked sme sli domov z 2950 + zltacka.

autor
14. máj 2025

Dievčatá, ďakujem 🥰 ešte sa teda potrapime a uvidíme. Najradšej by som zostala výlučne pri materskom mlieku

stranakovazuzana0
14. máj 2025

Podľa mňa je 40ml málo.Ja som si viedla zošit a zapisovala som si každé papanie a aj som vážila malého.Bol predčasne narodený,v pôrodnici veľa schudol,takže nás nechceli ani domov pustiť k ým nezačne priberať.Ja som aj kojila,aj odsávala a výlučne na materskom mlieku bol malý do 8meho mesiaca.Pošlem ti odfotrné koľko papal keď mal 2 týždne

stranakovazuzana0
14. máj 2025

Tu mal 2 týždne

jam29
15. máj 2025

Skus vineu, čierne pivo, homeopatika na podporu mlieka, a snaž sa pravidelne prikladať. Tak po 2hod. Polievky zo zápražku, kminkovu polievku a pochopiteľne vodu. Ale zas nie extra veľa aby mlieko nebolo ako voda . Chápeš.. ja som po 40ciatke a dojcim . Tiež som mala pocit ze to mlieko nemám, lebo pri prvej som mala prsia stále naliate. Ale pokiaľ ti neoalce tak je spokojne . Môj ma teraz už 7mes.a keď je hladný a plce tak to hneď viem ze je to od hladu. Lebo je to strašný plač. Ale on už má aj prikrmy ..