icon

Mám budiť trojmesačné bábo na kojenie?

lylyjana
24. nov 2020

Mam skoro 3m babo, plne dojcene. Vacsinou sa budi v 2,5-3hod intervaloch sam, no niekedy po prechadzke alebo prvy vecerny spanok vie tahat aj 5 hodin (mozno aj viac, ale to uz ho budim).
Ako to robite vy? Budite babatka alebo nechate nech spi kolko to da? V noci si aj davam budik, lebo sa bojim, ze sa mi velmi naleju prsia.
P.S.: Babo spi v postielke hned vedla mna a odmietam s nim spat v jednej posteli.

Strana
z2
makova333
25. nov 2020

Nebudit. Budia sa len babätka predčasniatka a deticky s novorodeneckou zltackou (tie su z nej spave a preto nepiju a tym, ze nepiju bilirubin v tele zostava - zacarovany kruh). Trojmesacne zdrave dieta sa zobudi kedy bude chciet a vtedy sa aj nanapa.

ejjja
25. nov 2020

Pokiaľ nie je zdravotný problém, podvyziva, dehydratácia, tak nechaj späť, keď bude hladné dá ti vedieť 😁

ejjja
25. nov 2020

A prsníky čakať, kým sa to dá vydržať a keď už nie, iba trošičku odstriekat. Ale fakt len trochu, lebo sa ti začne viac tvoriť a budeš mať vacsi problem. Tvoje telo tvorbu upravi podľa kojenia a nakoniec sa zosúladite. Ak sa ti tvorí extrémne veľa, pomáha salviovy čaj, len veľmi opatrne, môžeš prísť o mlieko ak to preženies, mne stačilo pol šálky denne1-2 dni.

lylyjana
autor
25. nov 2020

A prebalujete v noci pred kazdym kojenim?

patka06
25. nov 2020

@lylyjana nebudila som, pre dieťatko a aj pre matku je spánok dôležitý, bábätko sa zobudí samo keď je hladné.
Prebaľovanie podľa potreby, len ak malo mokrú plienku.

andreatytler
25. nov 2020

@lylyjana Prebalovali sme len ak sa pokakal. Pocikanu plienku sme nechali tak. Nikdy mu spinava alebo pocikana plienka nevadila.

ledgerka
25. nov 2020

Nebud ho urcite, moj ako 3 mesacny spal 9-10 hodin v noci v kuse bez jedla. Priberal presne podla tabuliek.

jankapepe
26. nov 2020

@lylyjana a z akého dôvodu ho budis? V noci si dávaš budík? Nerob hlúposti a spi. Nechaj spat aj svoje dieťa.

silvike
26. nov 2020

@lylyjana Ja som prebalovala po nadojceni. Ak zacal plackat, dala som hned prsnik nech sa upokoji, medzitym som uz pocula ako ide kakanica do plienky no a po nadojceni som ho prebalila. Ak sa nejako prebral ( ale vacsinou nie, snazila som sa ho tymi suchymi zipsami na plienke nezobudit ;) tak som este supla na chvilu prsnik a ked som videla ze zaspinkal tak som ho dala do postielky. Horsie bolo ked bolo kako veeelke prevelke, spinave body, pyzamko, chrbatik, no tak sme sa museli cistit, prezliekat, nebodaj aj plachtu menit...🙂 No ale take to nocne kakanie netrva dlho, par mesiacov, okolo 4- 5mes. uz nekakal v noci. Tak to som ho uz potom v noci neprebalovala ked som citila ze nie je pokakany.

Strana
z2