Mam depku z dojčenia

barcinka13
1. mar 2024

Mam 2 týždňové bábätko bojujem s kojenim mlieko mam. Dnes vyše hodiny bola na oboch prsiach a pila. Mala som fajn pocit, že dnes to dáme bez prikrmu. Zvyčajne dávam cez cievku. Už ma tak boleli bradavky, fakt som sa extrémne prekonávala. A po 1:20 kojenia rev a prejavy hladu ruky do ust, dudlovanie, oblizovanie oblecka no proste akokeby som jej nič nedala. Pritom prsia “splasli” a mam pocit že mlieka mam dosť. No očividne mi to nejde. Mala som tu aj laktacnu mam aj vitamíny pijem dostatok tekutín aj si masírujem prsia vo vode. Ale stále to nejde. Čo mam robiť ? Zažil niekto nieco podobne a rozbehal to nejak? Ach strašný pocit nevedieť nakŕmiť vlastne dieťa 😢 najmä keď som si myslela, že už to ide.

dzejny656
1. mar 2024

Ja som to mala rovnako. Prešli sme po 2 týždňoch na umelé mlieko a bola pohodka.

mabenn
1. mar 2024

vydrz, nam sa to ustalilo asi cca po mesiaci...mozes mat mlieka dost, ale mas dost tuku v strave? su to sice relativne "stare" nazory, ale mne to pomohlo: vajicka, maslo, syry, maso...syte veci jest, aby si mala syte mlieko (nehovorim, ze toto je problem, ale ako podpora stoji za to vyskusat)...plus v tom case som dokrmovala po kojeni aj UM, aby bol syn syty, casom som presla na plne kojenie

barcinka13
autor
1. mar 2024

@mabenn áno to jedávam najmä vajcia skoro každé raňajky, syry a aj maso

jaass
1. mar 2024

@barcinka13 zavolaj znova laktacnu. Ak ti nevyhovovala tá, ktorá u teba bola, tak zavolaj inú 🙂

andreakotesova
1. mar 2024

@barcinka13 aj na nove topánky si musíš zvyknúť, ešte to nevzdávaj 🙂 nauc bábätko na cumlík, to bola moja zachrana.

mimi3008
1. mar 2024

Prikladat, prikladat, prikladat, benedikt lekarsky, senovka grecka, matysak, caje na podporu dojcenia, ale najma prikladat, prikladat, prikladat

zooeynka
1. mar 2024

Daj umele a vsetci budu spokojni. Dieta konecne najedene a ty bez bolesti. Nepotrebujes sa trapit

any3108
1. mar 2024

@barcinka13 trápila som sa takto 4 mesiace, skúšala som možné aj nemožné. Nehovoriac o mojej psychike ktorá to niesla najhoršie už po Tom všetkom. Po 4 mesiacoch som si povedala dosť, mlieko som začala odsavat a keď nestačilo, tak som dala umelé. Takto sme to ťahali do 8. Mesiaca a potom prešiel na umelé. Bola som oveľa pokojnejšia.

barcinka13
autor
1. mar 2024

@jaass mam ešte jeden kontakt zvažujem teda skúsiť aj inú ale spokojná som bola aj s prvou

barcinka13
autor
1. mar 2024

@andreakotesova cumlik chvíľku mala a teraz ju to rozculuje a plače ešte viac vkuse ho vypluva

jaass
1. mar 2024

@barcinka13 tak určite volaj 🙏 uvidis ako ti pomôže a “zachráni” kojenie

barcinka13
autor
1. mar 2024

@mimi3008 všetko spomínane mam čo sa týka vitamínov, čajov a aj matysaka..prikladám pomenej lebo ma neskutočne bolia bradavky..už len pri pomyslení že ide jesť mi je zle 😬 žiaľ strašne mam citlivé bradavky aj keď sa mi obtru o oblecko idem zosaliet 😔

andreakotesova
1. mar 2024

@barcinka13 ja som veru cumlík detom "nanutila" 😅 cumlík vyhodis, ked pride čas, ruku neodrezes. Deti som potom nemusela mat pri každej nespokojnosti na prsníku.

barcinka13
autor
1. mar 2024

@zooeynka ešte asi chvíľku vydržím dva týždne ten mesiac ak to nepôjde dám umelé lebo sa zbláznim

andreakotesova
1. mar 2024

@barcinka13 aj bradavky sa mi po 2-3 týždňoch "ošúpali" (tiez som ich mala zničené, ožužlané, boľavé, ako keby s otlakmi, preto to prirovnanie k novým topánkam 😅) a potom už to bola paráda.

13uzivatelka11
1. mar 2024

Ja som kojila rok a pol ale na večer pred spaním sme už mali zvyk dávať umelé mlieko raz za deň.. Manžel krmil aby som si ja aj moje prsia oddýchli. Takže ak už nevládzes tak kľudne to mlieko ponukni.

mclissa
1. mar 2024

Naco sa trapis? Preco to beries tak, ze nemozes nakrmit svoje dieta? Prejdite na umele a budes spokojnejsia, ine si nemozu kupit ani to, a nemaju ani materske. Kojenie ma byt pohodlne, nie sa trapit a silou mocou tlacit. Ked to nejde, tak to nejde.

oblecenie99
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi3008
1. mar 2024

@barcinka13 tak mi este napadlo, skus klobuciky...mne pomohli pri starsom, pouzivala som ich sice nie kvoli bolesti, ale kvoli tomu, ze sa mi napriamo nevedel prisat a na klobuciky sa peisal bez problemov. Po par mesiacoch sa naucil aj bez klobucikov, vobec mi dojcenie nepokazili, dojcila som 20 mesiacov

myrusiatko
1. mar 2024

Mne veľmi pomohla lampa. Nahrievanie prsníkov pred dojčením. Teplá sprcha je fajn, no suché teplo je oveľa lepšie (a netreba sa utierať). Mlieko sa mi spustilo hneď, prsník do pusy a pohoda. Prsníky som nahrievala pred každým dojčením asi prvé tri mesiace

alchemilkazltozelena
1. mar 2024

@barcinka13 ja som prvé týždne kojila nonstop.. až potom sa to ustálilo...

titla
1. mar 2024

Ja by som v prvom rade skusila vazit. Lebo ty realne nevies kolko vydudle a ked si mala pocit, ze vytiahla naliate prsia, tak mala mohla prejavit nespokojnost aj preto, ze prisla o cumel - teba. Ja uz z hlavy gramaze neviem, ale tak male babo vypije v priemere 50ml (ale over si to). Ak Ti pribera, tak mlieka mas dost, len dieta bude prisavka.
Mozes si kupit kojenecku vahu a prevazit pred a po kojeni, ako v nemocnici.
Slabe mlieko neexistuje. Robili sa vyskumy u zien v Africkych kmenoch, ktore trpeli nedostatkom potravin a ich mlieko obsahovalo vsetky potrebne ziviny - stradali matky.
Bradavky mozu boliet este dlho. Ja som trpela pri kojeni 6 tyzdnov, potom mi bradavky znecitliveli a kojenie nebol problem. Radsej prikladaj menej a casto a tym aj stimulujes tvorbu mlieka. Kde je dopyt, tam je ponuka. Babo i tak pije hlavne prvych 10 min, potom skor dudluje.

naturalka
1. mar 2024

Vela zalezi od psychiky…Ja som robila vsetko vyssie popisane, cele dni som prikladala, mala so mnou spala, nosila som ju v satke, napchavala som sa vtacim mliekom, matysakom, sypala som do seba senovku aj benedikt, dokonca som mala v noci nastaveny budik na odsavanie 🥴 Samozrejme som nechala dcere strihnut aj uzdicky ako nakazala laktacna…Ked sa na to pozriem spatne, nerobila som doslova nic, len som riesila kojenie. Doslova som z toho bola na prasky, moja psychika bola v tom case absolutne v prdeli…po polroku som to vzdala, uprosil ma muz a rodicia, kedze vsetci (okrem mna) videli, ze to vobec nie je dobre. Hned som otehotnela 😁 Pri druhej dcere som nerobila absolutne nic. Jedla som vsetko na co som mala chut, s dcerou som rovnako spala, nosila ju…ziadne bylinky, ziadna odsavacka. Cielene som sa vyhybala vsetkym tym radam. Dojcila som ju takmer 2,5roka absolutne bez problemov. Ja ti len radim byt co najviac v pohode aj za cenu UM…maximalne by som riesila spravne prisatie a polohu pri dojceni. Drzim palce 🙂

malaopicka
1. mar 2024

Ja ti poviem za seba, nech si mysli kto chce, čo chce. Vykašľala som sa na to po týždni rôznych patálií. Žiadne laktačné som nevolala, neriešila som zmizne blbosti okolo, dala som UM a bábätko spokojné, ja taktiež. Absolútne nič mu nechýba. Keď si spokojná a kľudná ty, bude aj dieťa. Umelé mlieko nie je koniec sveta.

diewcatqoo
1. mar 2024

Ked mas dieta na prsniku, tak naozaj aj pije alebo dudluje naprazdno? Laktacna ti skontrolovala, ci dieta pije naozaj a ci ma spravne prisatie? Mavas babatko casto takto dlho na prsnikoch? Bradavky by boliet nemali.. bud mas nespravne prisatie alebo babo nechavas na prsniku moc dlho.

lienka.7
1. mar 2024

@barcinka13 tak prejdi na um a bodka. Sa ti divím. Spokojná matka = spokojne babo. Proste ti kojenie asi nepôjde, treba sa s tým zmieriť. Uprimne, aby som hodinu a pol zabila akoze kojenim a dieta potom aj tak hladné? Nehrozí. A v noci už tobôž nie. Chcem sa aj ja vyspať.

sabina19933
1. mar 2024

@barcinka13 Lahke je prejst na umele mlieko ale bojovat za dojcenie sa oplati hoci je to niekedy tazke. Ja som mala pri prvom dietati bolest mesiac. Vydrzala som a potom bolo dobre. A pri druhom bolestivy tyzden. Kazdopadne kojim uz 4 roky a idem dalej. Ziadne pravidla som nedodrziavala ci uz ohladom jedla alebo kojenia.

barcinka13
autor
1. mar 2024

@diewcatqoo nie toto bolo dnes výnimočne tak dlho, fakt som mala pocit že dnes sa naje bez UM zvyčajne totiž krmim tak že dám cievku a je na prsiach to trvá kratšie

thereisabear
1. mar 2024

Súhlasím, že veľa robí psychika. Najhorší je stres.

diewcatqoo
1. mar 2024

@barcinka13 a ked si mala babatko na prsiach, kontrolovala si, ci aj naozaj pije a nedudluje naprazdno? Mas spravne prisatie? Co riesila s tebou laktacna poradkyna?
Hlavne sa nestresuj a nedepkuj. Psychika naozaj robi svoje. Ak chces, tak este zabojuj o kojenie a mozno si zavolaj este niekoho, kto ti poradi. Ono casto aj tie laktacne su take, ze dokopy s nicim neporadia, ale zaplatit si to nechaju. Mozno ak mas nejaku mamicku, ktorej doverujes a ktora dojci/docila, tiez by ti vedela skontrolovat prisatie a pomoc trosku mozno inak napolohovat dieta a pod. A ak to nepojde, kasli na to a daj UM. Nebudes o nic horsia mama ako tie, ktore dojcia.