icon

Mám malé prsia a strach z toho, že nebudem môcť kojiť

5. nov 2020

Pekný deň,

trošku intímnejšia otázka, no snáď sa nájde mamina, ktorá mi poradí alebo povzbudí 🙂 ... som prvorodička v 30.tt ... vždy som si myslela, že tehotenstvom sa mi zväčšia prsia, nakoľko nie som veľmi obdarená (70B) a vždy som počúvala od kamošiek ,,veď len počkaj, keď otehotnieš" ... no je to tu a ja som nespozorovala takmer žiadne zmeny :/ obávam sa najmä z dôvodu kojenia, nakoľko už som v 3.trimestri a stále nič ... no pribrala som už 18kg (začínala som na váhe 53kg) :( a prsia nikde ... a áno viem, že to či žena môže alebo nemôže kojiť nesúvisí s veľkosťou pŕs ... no som trošku zo seba sklamaná ... vedeli by ste mi poradiť možno nejaké vitamíny alebo čaje, ktoré by som mohla užívať už teraz? 🙂 ... beriem magnerot a ladeevitu ... Ďakujem! Prajem pekný zvyšok dňa 🙂

Strana
z2
marca12
5. nov 2020

Ako citam ste tu stasteny. Mam naj kamosku,ktora ma mini Acka. A nerozkojila sa. Do poslednej chvile verila a este aj po porode sa snazila proste prsia sa nenaliali mliekom. Viem,ze to nezalezi na velkosti,ale ona bola z toho dost nestastna,lebo aj okolie na nu tlacilo. Kazdeho otazka kojis? Takze sa necudujem autorke,ze ma obavy.

evamea
5. nov 2020

@majamat Och, to je kapitola sama o sebe.🤦‍♀️🤣 V dobrej viere som navštívila predajňu s podprsenkami, kde som našla väčšie čísla, dala som za ňu majland, po týždni sa roztiahla, prsia sa mi vylievali kade tade a po necelom mesiaci vyšla kostica. No skoro ma urvalo. Potom som si nakúpila zopár kusov v Astratexe, prekvapivo mi sadli, ale ako som otehotnela už mi boli malé. A tiež len kostice a bez výplne. Teraz nosím len bavlnené podprsenky na dojčenie a na pohľad je to des. 😄

janulka1802
5. nov 2020

@marca12 ja napr poznám viacero žien s veľkými prsiami a kojili buď málo alebo vobec ozaj to nie je o veľkosti a ešte jednu mám známu a tá je ozaj ako lata nič žiadne prsia a kojila obe deti cez dva roky

kubkovamama
5. nov 2020

Ale čo si, veľkosť s kojenim vôbec nesúvisí. Závidím ti tvoje Bčka. 😉Celý život mam Acka. A prvého som kojila 2 roky,dcéru rok a pol. Pravda,že v tehotenstve mi dosť narástli,v druhom ani nie,možno o číslo aj počas kojenia,jedine toto tretie tehu mám 4ky🤦a cítim sa veľmi zle,je to pre mňa veľká záťaž aj na chrbticu aj celkovo mi to proste vadí.Netrap sa a určite nebud preboha sklamaná,buď rada ak moc nenarastu ani pri kojeni,aspoň sa pekne dostanú do pôvodného stavu a tvaru

majamat
5. nov 2020

@evamea ja som rovnako bola u nas v jednom obchode a kupila som si hladku velmi peknu podprdu s oevnymi kosickami. sedi vlemi dobre a je peknam tak si ju sestrim. no chudnem,tak neviem ci mi aj velka nebude. aze 50e. a rozhodla som sa, ze teda investujem este do nejakej, aj ked rada by som aj skor neico jednoduchsie, take beznejsie. no uz som tam nedokazala najst vhodnu podprdu. jednu som zobrala, ale ta sa mi tak nepaci a nesedi tak dobre.

inak kupujem v Tescu, obcas sa tam najdu take celkom fajn, ale rada by som viac bavlnene a to je problem. mam bavlnene z Bonprixu, ale jedny su mi mesie, som natrepana v kosikoch a dalsie som zial zobrala aj vacsi obvod,a j vacsie cislo, co bola chyba a preto su mi take o dost vacsie. no nosim. do roboty mam take aj bez kostic. a este mam doma aj dost sportoych. sedia mi pekne tie Belinda. lebo aj os sportovymi je problem. aj tie robia casto len an mensie prsia.

no rozculuje ma, ze mi chyba taky ten pocit, ze ked budem chciet novu podprdu na nejaku prilezitost, tak sa rozbehnem do nejakeho obchodu, kde budem vediet, ze najdem to co potrebuje, takto len tapam, ze kde asi nieco popozerat, kde by teoreticky mozno mohli nieco mat.

evamea
5. nov 2020

@majamat Z Tesca som tiež mala, ale musela som si ju trochu prešiť, nesedel mi obvod.
Tie Belinda skúsim pozrieť, to by sa mi hodilo, akurát chcem začať cvičiť.

Hovoríš mi z duše, tiež by som si niekedy rada išla vybrať nejaké pekné prádlo, takto sa mi väčšinou zužuje výber len na také, ktoré sú mi vôbec dobré.

majamat
5. nov 2020

@evamea na netes u nejake eshopy, ale kazdy strih nesedi dobre, preto to treba vyskusat. preto je to tazko vyberat.

majulino
5. nov 2020

Nestresuje, ja som isla rodit s nulkami a par hodin po pôrode som vyzerala ako Pamela Anderson 🙈

kacena4
5. nov 2020

ahojko necitala som prispevky no chcem ta povzbudit, nikdy som neriesila tuto temu, proste bola som matko ktora riesila dieta a materstvo nie reci okolo toho... pred porodom som nikdy NIKDY nenosila podprdu bola som ploska ani len Acko podprdu som nemala ☹ teraz mam kosiky C a to po prvom som hned kojila jak profik mama 🙂 syn bol na mne jedna radost prisaty a o rok dalsie dieta tiez kojene neboj kojit budes aj s takymi prsiami je to viac o psychike ako o velkosti drzim ti palceky

bgal
6. nov 2020

Rast prsníkov nemá vplyv na laktaciu prvé mlieko sa môže dostaviť až po pôrode po prikladani si bábätka o prsník do niekoľko dní pomáha čaj Weleda ale ten môžete používať až po pôrode zbytočne by ste ho používali predtým pretože čaje by skôr mohli bábätku uškodiť vyvolať predčasný pôrod napríklad atď.

iwanka222
6. nov 2020

Mam tiez male prsia tiez 70B. Maly bude mat 2.12. uz 3 roky a este stale dojcim. A to som aj nastupila do prace dost skoro a vsetci mi vraveli ze pridem o mlieko a teraz sa vsetci cuduju ze este dojcim. Ale uz planujem prestat.

gabrielkaa
6. nov 2020

ahoj, neboj, ja som na to rovnako ako ty. tiez som mala stres, co bude. Rodila som cisarom v celkovej anesteze. Malu som nemala hned pri sebe, takze to mi este pritazilo...napriek tomu som mala dost mlieka. kojila som 2,5 roka... nepotrebovala som ani dokrmovat UM...zacala som az s prikrmami....

iwanka222
6. nov 2020

Ja som tiez nemala maleho pri sebe. Bol na JISke

natalyasurova
26. aug 2022

To vôbec nerieš
Ja som nemala takmer žiadne prsia
Keď som porodila do 2dni ta veľkosť išla o dobre 2cisla vyssie a kojila som 1,5r
Kamošky ktoré mali podtatane väčšie prsia ako ja, mali napr. s kojenim problém a nerozbehli
Hlavne nastav myseľ, vydrž a ak budeš chcieť podarí sa 🙂

Strana
z2