Mikroadenóm na hypofýze a dojčenie
Ahojte. Mám mikroadenóm na hypofýze (prolaktinóm).
Do otehotnenia som užívala Medocriptine. Po jeho nasadení sa mi o dosť zmierili migrény, časté bolesti hlavy. Počas tehotenstva sa migrény opäť vrátili.
Chcela som sa teda opýtať z vaších vlastných skúseností.
Začali ste kojiť po pôrode? Nebol mikroadenóm prekážkou? Veľmi sa obávam, že keď spustením laktácie narastie hladina PRL, tak bolesti hlavy budú neznesiteľné a nebudem schopná fungovať normálne, keďže moje migrény sú fakt hrozne a trvajú aj 5 dní vkuse, nič na to nezaberá.
Ahoj, mala som rovnaky nalez pred prvym tehotenstvom, taktiez som uzivala medocriptime. Mne prirodzena laktacia akoby pomohla, mikroadenom sa mi zmensil a nemala som take tazkosti ako pred otehotetnim. Takze mne naopak akoby tehotenstvo a dojcenie pomohli.
@96sofia96 je to individuálne, určite sa pokús kojiť a ak by bolesti boli neznesiteľné tak nastav inú stravu. Dieťa potrebuje mať matku vždy pri rozume a fungujúcu.
Ďakujem za odpovede 😊 budem to ešte konzultovať s endokrinológičkou samozrejme, len som chcela počuť aj nejaké iné vlastné skúsenosti, nielen odporúčania lekárov 😊

Aký vysoký máš prolaktín? Ja mám cca. 112.