icon

Mikroadenóm na hypofýze a dojčenie

96sofia96
3. sep 2025

Ahojte. Mám mikroadenóm na hypofýze (prolaktinóm).
Do otehotnenia som užívala Medocriptine. Po jeho nasadení sa mi o dosť zmierili migrény, časté bolesti hlavy. Počas tehotenstva sa migrény opäť vrátili.
Chcela som sa teda opýtať z vaších vlastných skúseností.
Začali ste kojiť po pôrode? Nebol mikroadenóm prekážkou? Veľmi sa obávam, že keď spustením laktácie narastie hladina PRL, tak bolesti hlavy budú neznesiteľné a nebudem schopná fungovať normálne, keďže moje migrény sú fakt hrozne a trvajú aj 5 dní vkuse, nič na to nezaberá.

anonym_414836
3. sep 2025

Aký vysoký máš prolaktín? Ja mám cca. 112.

luli123
3. sep 2025

Ahoj, mala som rovnaky nalez pred prvym tehotenstvom, taktiez som uzivala medocriptime. Mne prirodzena laktacia akoby pomohla, mikroadenom sa mi zmensil a nemala som take tazkosti ako pred otehotetnim. Takze mne naopak akoby tehotenstvo a dojcenie pomohli.

veronikasomja
3. sep 2025

@96sofia96 je to individuálne, určite sa pokús kojiť a ak by bolesti boli neznesiteľné tak nastav inú stravu. Dieťa potrebuje mať matku vždy pri rozume a fungujúcu.

96sofia96
autor
4. sep 2025

Ďakujem za odpovede 😊 budem to ešte konzultovať s endokrinológičkou samozrejme, len som chcela počuť aj nejaké iné vlastné skúsenosti, nielen odporúčania lekárov 😊