icon

Môže matka počas kojenia jesť kyslé?

martina374
29. aug 2014

Ahojte, pocula som, ze pocas kojenia by zena nemala jest uhorky, teda nic kyslé. Je to pravda? ak ano, preco? A co este patri k takym potravinam, ktore by som pocas dojcenia nemala jest. Dakujem

d_anica
29. aug 2014

@martina374 To je nezmysel, môžeš jesť všetko. Ja som od cca synových 2 mesiacoch frčala na kyslej kapuste 🙂

donna11
29. aug 2014

@martina374 urcite treba postupne zavádzať potraviny,hlavne tie co nafukuju,su ťažko stráviteľné a aj kysele.niektoré babatka nemajú s tym žiaden problém,niektoré doslova trpia,ked matka zje niečo nevhodné.kto nezažil,nevie,aké problémy to dietatku sposobuje.takže treba skúšať a všímať si dietatko ako reaguje.ja som ani koláče s kypriacim práškom nemohla.

niki101988
29. aug 2014

@martina374 Ahoj u nás v nemocnici doporučujeme jesť všetko čo jedli počas tehotenstva. Je to veľmi individuálne veľa žien povie, že pri prvom nemohli toto a tamto a teraz pohoda

dollynkaa
29. aug 2014

@martina374 urcite to nie je pravda.ja jem od 1mesiaca kojenia vsetko ci kvasaky kyslu kapustu atd a malej nic neni

katarinamarkova
29. aug 2014

@martina374 treba jest vsetko na co mas chut s mierou 🙂

neodporuca sa kysle...ani veci co naduvaju-kapusta, strukoviny,cerstve pecivo.....pozor na alergeny:jahody, pomarance, citrony, kravske mlieko,rajciny....samozrjeme: pikantne, korenene, slane.....pozor scasti naduva aj cerstve ovocie a zelenina....len kavu nie....a cierny caj tiez pre istotu....sirupovu vodu? ved tam je kyselina citronova-kysle....pozor na morske ryby - mozu obsahovat tazke kovy....a tie sladkovodne - rozne pesticidy z nasho polnohospodarstva.....hydina???-ktovie ake divoke antibiotika v nej....ako vo vsetkom mase z obchodu....domace vajcia?-salmoneloza.....domace masko?svalovec, pasomnica,toxoplazmoza............

netreba to prehanat 🙂

zutomad
29. aug 2014

ja som jedla aj pri prvom aj pri druhom vsetko a nikdy ziaden problem( teda okrem suroveho masa-biftek a plesnove syry,ale nie kvoli tomu,ze aby maleho nebolelo brusko,ale ja som nechcela riskovat nejaky ,,crevny,, problem) ... ja si myslim,ze je to prehnane,male babetka placu,lebo sa nevedia inak vyjadrit a mamicky si to hned pripisu tomu,ze toto som jedla,toto uz to nemozem, potom skonci na suchych rozkoch,nema ziadnu energiu,je z toho deprimovana, to sa prenasa na babo a je to ako zacarovany kruh ja stale hovorim,vsetko s rozumom!!!

milota164
29. aug 2014

mozes jest vsetko pokial nebude mat babo problemy tak to neries ak by boli tak potom postupne zistuj z coho.

monicm
30. aug 2014

@martina374 ja som sa držala zásady (a vlastne aj teraz pri treťom sa držím),že prvý mesiac si dávam fakt pozor na to,čo zjem,ale potom postupne skúšam a sledujem,ako drobec reaguje.jasné,že nezjem na posedenie kilo kyslej kapusty, či pomarančov,ale po troche.ak by na niečo reagoval,tak to vylúčim minimálne na 1-2 mesiace a potom skúsim znovu.niektoré deti plaču aj ked mamka zje čerstvý rožok a niektorým nerobí nič kombinácia kapustnice a šalátu.takže treba si to len odskúšať systémom pokus-omyl 😉