icon

Môžem dať synovi odsaté materské mlieko, keď bolo 8 hodín pri izbovej teplote?

evitka83
12. jún 2020

Kocky, prosim Vas, poznam standardne odporucania, ale chcem sa spytat, ci napriek nim ste davali detom odsavanie mlieko, ktore bolo mimo chladnicky dlhsie v noci som si poodsavala mlieko, aby ho dal muz malemu a zabudol ho schovat. Je mi luto ho vyhodit, pokial je pouzitelne, kedze ho mam tak akurat ale nie nazvys😊 dakujem za skusenosti 🙏😉 P.S neprosim si rady ako zvysit laktaciu 😉

etnatn
12. jún 2020

@evitka83 radsej nie

kulumulu123
12. jún 2020

@evitka83 urcite nie!!! Max 4hod pri izbovej a 24h v chladnicke.... Neriskovala by som to

sapetka
12. jún 2020

No nedala by som. Ked ti je luto vyhodit tak mabuduce treba davat pozor a nezabudnut ale snad kvoli tomu ho nedas dietatu

queen_mary
12. jún 2020

@kulumulu123 4hod??? Mne hovorila doktorla len 2.

Podla mna ale v klude skus, ked sa ti z toho nedogrca, tak je to ok 🙂

etnatn
12. jún 2020

A dalsia vec: keby si zabudnes mlieko na linke, alebo polievku atd budes to jest na druhy den?

evitka83
autor
12. jún 2020

@etnatn no uprimne ano 😉 ak neskysne. Ale to mlieko nebudem teda riskovat

kulumulu123
12. jún 2020

@queen_mary no v nemocnici na kramaroch hovoria 4h pri izbovej.... Ale tak ci tak by som autorke neradila to riskovat ak nepotrebuje nejaku srajdu pre maleho dostat nasledna hospitalizacia pre dehydrataciu.... Asi ta trocha mlieka za to nestoji ci???

queen_mary
12. jún 2020

@kulumulu123 asi jo. V ruzinove hovoria 2 hodiny 🤣 sranda

lenuliatko84
12. jún 2020

Ty by si vypila mlieko co bolo 8 hodin na stole?odppvedz si sama,ja nikdy

katulka1992
12. jún 2020

mne v BB pri umelom mlieku hovorili max. 2 hod., potom ho už nemám malej dávať...ale pri dojčení to veru neviem ako je...ale tiež by som ho už nedala

sono2
12. jún 2020

@evitka83 nie. Už je teplo.

h2
12. jún 2020

@queen_mary Teda, toto je čo za radu? Že ak sa nedogrcá. No a ak sa dogrcá?
@evitka83 Určite nie, 8 hodín je priveľa. Chápem, že Ťa to mrzí, zažila som niečo podobné, keď mi muž omylom vylial moje prácne odsaté mlieko do drezu, ale nestojí Ti za to, aby mal malý problémy.

luba41
12. jún 2020

@evitka83 nevylievaj..daj do chladničky a večer použi do kúpela..pit už radšej nie..

daniela1911
12. jún 2020

@evitka83 nechávam odsate mlieko v izbovej teplote max do 8 hodín. Ochutnaj ho na lyžičku, niekdy má takú mydlovu vôňu, ale ak na chuť je dobre, tak kľudne daj! Ak je skysnute hneď to ucítiš.
O 8 hod v izbovej teplote my bežne povedala LP.

johankaivanka
12. jún 2020

@evitka83 mozes.
Mne laktacna povedala, ze moze byt 12 hodin pri izbovej teplote. Mam to odskusane, mlieko je uplne normalne.. Ked je uzatvorene, nic sa mu nestane, samozrejme, ak nemas doma saunu.

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...