Môžem užívať Penicilín počas dojčenia?
Ahojte
Užívali ste penicilín,v pnc750 počas dojčenia?snažila som sa tomu vyhnúť ale už to bolo ozaj zlé, a musela som začať.
Dcérka bude mať 9 mesiacov,nasadila som jej aj Bio Gaia..no stále mám strach aby som jej neublížila,mám strašné výčitky 😒
Ale no tak, žiadny stres si z toho nerob. Na tomto linku si vieš skontrolovať, ktoré lieky sú ok aj počas dojčenia, ale ver mi, že je naozaj veľmi málo takých, ktoré ok nie sú. Stále robíš to najlepšie, čo pre svoje dieťa urobiť môžeš 😉
https://www.e-lactancia.org/
@positano ja viem ale aj tak mám ,, výčitky,,a bojím sa aby bolo všetko ok ale v minulosti som mala parezu tvarovehu nervu a od vtedy veľmi často trpím zápalmi uší..snažím sa liečiť keď sa dá bez ATB ,ako je malá na svete tak som to mala už minimálne 3 x no prešlo to ale teraz mám už neskutočne bolestí,bolia ma ďasná..aj tam je už zápal a proste inak to už nejde .A na ďalšej strane mám strach aby sa mi nevrátilo to čo som.mala pred pár rokmi lebo už ozaj také pichanie,zasklby dostávam okolo ucha že hrôza 😭
Do mlieka sa penicilín nedostane a ak áno tak sú to stopové prvky 🙂
Určite sa musíš v prvom rade ty dať do poriadku a poriadne to preliečiť. Ja som takto bola so zápalom močových ciest. Tiež som skúšala radšej bez ATB, keďže dojčím, ale raz už to bez toho nešlo a brala som dokonca oveľa "horšie" ako len penicilín. No musela som a zároveň som chcela ďalej dojčiť, tak som si o tom veľa študovala a ver mi, bude to úplne v poriadku 😉 Hlavne sa nestresuj, skoré uzdravenie!
Penicilin.
@positano ďakujem,veď práve toho som sa bála aby nebolo horšie.Uz na mňa aj manžel ,,nahučal,,včera že musím lebo bude horšie a budem musieť brat nedajbože iné,horšie lieky ak by sa mi nedajbože zopakovalo to čo predtým
Kvoli uplne nezmyselnej obave (pretoze penicil je plne kompatibíny s dojcenim) si radsej ublizujes fyzicky a, zda sa, aj psychicky? Daj sa dokopy, dieta absolutne nijako neohrozujes ani neovplyvnujes svojou liecbou. Vacsina liekov je pocas dojcenia bezpecna, dokonca aj tie, ktore maju v pribalovom letaku uvedeny opak, staci si vzdy ucinnu latku pozriet tu: e-lactancia.org
Mozes si dat pokojne aj ibalgin ci flector od bolesti.
Dieta ma 9m, nie je to novorodenec, naozaj nie je dovod sa takto branit potrebnej liecbe len kvoli dojceniu.

Môžeš.