Nechcem dojčiť. Som zlá mama?
Ahojte chcem rozobrať turo kontroverznú temu. Som prvorodička a začiatky dojčenia sú vážne ťažké ..malinky sa mi nevie prisat na moje ploche bradavky:( prvé noci som iba plakala plakala a vyčítala som si že mu nemôžem dať stravu,a vždy keď som ho musela budiť na umelé mlieko som mala strašne vycitky až som intervaly predlžovala a chudak nejedol aj pól dňa lebo som sa ho snažila prisat..no čím ďalej uvažujem že toto trápenie ukončím a prejdem radsej na UM ako sa takto trápiť,na druhu stranu počúvam od každého skončí môžem spraviť že to MUSÍM vyskusat a nemám mu dať proste umelé,len keď plače mne to trhá srdce že sa nevie prisat ja mu nedám jesť a plačem aj ja potom :( aký máte na toto názor vy? Dali by ste si šancu alebo radsej to UM? Ps laktacnu mi prosím neradte
Si ešte krátko po pôrode a asi máš prvé dieťa, takže je to pre teba citlivá téma. Časom sa na to pozrieš inak. Spôsob kŕmenia z teba nerobi dobrú alebo zlu mamu. Sprav si cele materstvo čo najpríjemnejšie. Ak sa ti nechce plakať nad krvavymi bradavkami alebo nedostatkom mlieka, tak to nerob. Nežijeme v Afrike, že by tu bola nedostupná voda alebo umelá výživa.
A neboj, tento pocit zažilo veľa z nás. Skusila si, zistila si a rozhodla si sa. Nakrm dieťa um a užívaj si pekne chvíle s nim 🙂
Ja som uz babka, ale na to trapenie s kojenim si pamatam dodnes. Prsia obrovske, plne riedkej vody, bradavky malicke. Vtedy vsetci do mna hucali, kojit, kojit, kojit !!! Dcera prerevala cele dni a noci od hladu. Vtedy este chodili sestricky domov na kontrolu, ukazala som jej odstriekane mlieko, totalne priesvitna voda, a hovorim, mala ma zelenu stolicu. Vtedy bol Sunar este na predpis, sestricka nevahala, dala recept. Vecer som dala malej flasu Sunaru, ta ako 3 mesacna prespala celu noc. Ja som bola taka vycerpana, ze som celu noc spala akop zabita a rano som vyskocila na rovne nohy, ze preboha, moje dieta nezije, celu noc bolo ticho . A ono sa len chuda prvykrat dosyta najedlo...
@rusalkablack wau tak toto je extrém!!🥹

@veraaq daj mu UM a nestresuj sa zbytocne. Si ta naj mama na svete aj bez dojcenia 🥰 a plne bruško tvojho bábätka to vie veľmi dobre. 🍀