Nedojčenie a depresia
Ahojte. Ste tu niektorá, kt.ste mali depresiu z toho, že nedojčíte?
Ako ste sa z toho dostali? 🥺
@johankaivanka a laktačnu si si zavolala? 🙂
Tento kult dojčenia by sa mal zakázať, len zbytočne vyvoláva u žien samovražedné sklony a k ničomu dobrému to nevedie. Ja nepoznam ani JEDNO ZDRAVÉ kojené dieťa. Naproti tomu nekojené deti nebývajú choré vôbec. Môj syn má 2,5 roka a tento týždeň bol PRVÝ KRÁT v živote chorý. Spí celú noc od 4 medocov, rozpráva od 19, chodí do skolky a v chôdzi a výdrži je najlepší z triedy, kopa jeho rovesníkov ešte nerozpráva, on sa už pýta "prečo" a tvorí kauzalne suvetia. Kojeny nebol nikdy, narodil sa v 36+5tt s pôrodnou váhou 2400g a v nemocnici schudol na 2200g. Dnes má 91 cm a 13kg a je to šikovné, prespekulovane a extrémne jesitne decko s vlastnym názorom na všetko a nesmierne dominantnou povahou. Fakt neviem, čo ženy na tom kojeni vidia (z môjho pohľadu je to ešte aj nechutné, ale ja som voči tomu mala vždy averziu). No známe čo koja sa dodnes nevyspali a to už majú 2-3 ročné deti a sú doslova otrokmi kojenia a svojich detí. Ale tak každý máme možnosť vybrať si svoju cestu. Každý nech robí to, čo považuje za správne a prioritne. Ale chytať depresiu z nekojenia.. to má na svedomí tento chorý kult a sekty ako mamila, ktoré by mali byť zakázané, lebo rozširujú bludy a magoria ženy
@ankare ano jasne...
@johankaivanka pozri, spravila si všetko, čo sa dalo, bojovala si ako levica, takže situáciu prijmi, aká je. Veľa zdravia, držte sa!
@johankaivanka aj ja som obe deti kojila len kratko. Velmi ma to mrzelo, no viac to neslo. Pomohlo povedat o tom mame, krstnej, svokre a tejto generacii, ktore tomu neprikladaju takú psycho vahu. Proste ze co sa trapim, daj flasu, babo spokojne, ideme dalej. Kamoska tiez kratko kojila, spolocne sme si povedali, ze nas to mrzi atd a uz to bolo lepsie. Vela zien nekoji dlho, len to nepovie, lebo dnes sa nosi kojit do 3r.

Neblaznite, čo bude mať dieťa z toho že bude síce dojcene ale bude mať maminu unavenú kôpku nešťastia. Radšej šťastnú ktoré vie, že umelé mlieko je momentálne na takej úrovni že dá dieťaťu všetky živiny ktoré potrebuje. A dojčenie nieje všetko pre dieťa je najdôležitejšia láska a pocit bezpečia.