icon

Nezdravo sa stravujem a dojčím

sonacina
11. feb 2013

ahojte byvam u svokry a ona velmi nezdravo vari same vysmazane, plnkove kolace mastne.. nivy, citrusy, mrazene pizze sladkosti a dojcim dcerku a neodolam a jem tie jedla moze to byt problem pre dieta? moje mlieko je tym padom nevyzivne a nezdrave?

petra8786
11. feb 2013

ja si myslim,ze treba jest vsetko ale hlavne vitaminy..tie su nevyhnutnou sucastou pre dieta a jeho imunitny system

betuska22
11. feb 2013

@petra8786 prečítam až doma bo som v robote a tento pc ma problem otvarat subor niaky je lenivýýýý 😀 no moj otec je SHR ma certifikat na bio mlieko aj pôdu ma v poriadku ale ked chce vypestovať zemiaky tak take krasne ako su v obchodoch nevypestuje musel by ich postrekovať ale to nerobí kedže chce mať bio.... ☹

petra8786
11. feb 2013

a precitajte si v tom clanku aj ze treba aby matka jedla dostatocne mnozstvo vitaminu C ,K atd,..takze ako si pisala ten koktail nebude z nicoho nič ale z toho iba co jeme ...

petra8786
11. feb 2013

@betuska22 no zaleži aj od pody a jej zlozenia..ak ma poda dostatok živin nemyslim umelych hnojiv tak zemiaky budu ok..my mame zahradu hned za riekou asi aj preto je zelenina a ovocie tak krasna u nas a zdrava 🙂

betuska22
11. feb 2013

@petra8786 to aj preto že bývaš tak dole, pri nitre je krásna pôda.....

petra8786
11. feb 2013

http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli... aj tento clanok si treba precitat hlavne cast AKO MOZEME DOSIAHNUT ABY BOLO MATERSKE MLIEčKO KVALITNE A VYžIVNE??? tam je to čo tvrdim cim viac vitaminov jeme tym je mliecko zdravsie

mia18112
11. feb 2013

@petra8786 Aj male dieta vie, ze niketore vitaminy sa nedaju ukladat do zásoby - napr. spominane C. Musis si ho pravidelne doplnat, aj keby si nekojila. Dalsie mineraly pokial zena nepapa, siaha jej telo do ulozených zásob. Do mlieka ide vsetkeho dost - na ukor matky. Preto niketorým maminkam padaju vlasy, lamu sa nechty, odchádzaju zuby ...... Ale chemia a rozbory materskeho mlieka hold nepustia: Slabe, silne, zdrave, menej zdrave mlieko proste neexistuje !!!!!!! A mozme sa tu hadat do rana .

petra8786
11. feb 2013

http://deti-ako.sk/dojcenie/strava-pri-dojceni/ a najlepsi a najvystiznejsi je tento clanok..

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 ty uz sama nevies podla mna co pises..najprv tvrdis jedno potom druhe....a jasne ze existuje zdrave mliekoa nezdrave mlieko sak ked nebudes jest to cečko a ine vitaminy budes mat aj take nezdrave mlieko.nerozumies stale?? neviem jak to tebe vysvetlit ved tam to pisu vsade

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 vieš na zacitaku si mi tvrdila,ze to co jes sa aj tak nedostava do mlieka..a teraz tvrdis,ze aj male dieta vie ze ked jes vitamin C tak to ide do mlieka...fakt pises tak ze ti asi nikto nerozumie..ved tam pisu ze kvalita zavisi od kvalitnej stravy....

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 si mi tam pisala ze odbornici tvrdia ze materske mlieko je uzasny koktail..ktory nesuvisi s nasou stravou ale je to uz tak dane asi z prdu s prepacenim 🙂 no proste a teraz tvrdis ze to si vsetko vedela,ze kvalita mlieka nezavisi od ničoho ale od zdravej stravy??? 🙂

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 na ukor matky ale ak ta matka nema take zasoby velke tych vitaminov tak ani dieta ich zazrakom v materskom mlieku mat nebude predsa

mia18112
11. feb 2013

@petra8786 Prekrucas moje slova ako sa to Tebe hodi. 1. nikde netvrdim, ze to, co jes sa nedostava do mlieka !!!!
2. Male dieta vie, ze vitamin sa neuklada do zásoby !!!!! Ty nevies citas....zial. Ja moc dobre viem, co pisem. A rozumeju mi viacerí ludia - zato, že Ty nie.....hold zaslepenost je zaslepenost. Ty by si poprela aj keby Ti mávali s tými skumavkami materskeho mlieka pred ocami !!! Tak co uz s Tebou.... 🙂

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 ta citujem NA NEJAKEJ SVETOVEJ KONFERENCII ODZNELO ZE Z TOHO CO MAMINKA ZJE IDE LEN NEPATRNE MNOZSTVO DO MATERSKEHO MLIEKA,TAKZE JA PREKRUCAM??? SI PRECITAJ CO PISES....A CO TVRDIS POTOM....A dalej si pisala...BABY NEEXISTUJE KVALITNE A NEKVALITNE MLIEKO CO NESLEDUJETE CLANKY RELACIE TV ATD??? lenze v tych clankoch pisu ze kvalitne mlieko je len ak sa zena ZDRAVO STRAVUJE A MA PRISUN VSETKYCH VITAMINOV

mia18112
11. feb 2013

,,Ide len nepatrne mnozstvo,, NEZNAMENA ,, nedostava sa ,,!!!!!!!! Prekrucas stale. nebavi ma to.

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 vo vsetkych tych clankoch co som sem dala linky na to..pišu ze kvalita mlieka suvisi so stravou matky........a ze vsetko co zjeme ide do mlieka ..takisto aj fajcenie skodi a to preco ide do mlieka aj alkohol ci chces povedat ze tiez to nejde do mlieka materskeho??

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 tak sorry ale nepatrne mnozstvo je pekny rozdiel od toho co vsade pišu ze tam ide takmer vsetko co zjes a od toho co zjes zavisi kvalita mliečka....

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 si o zlej svetovej konferencii počula

petra8786
Odpoveď bola odstránená
mia18112
11. feb 2013

@petra8786 Opakujem sa, urážanie ludi Ti ide fakt skvele !!!!! To svedci o Tvojej urovni. Nikdy - nikdy by som si nedovolila povedat niekomu, ze je hlupy!!!!! Ani Tebe nie. A téma na zaciatku diskusie bola ina, nie aby sme sa tu my dve hadali. Ja viem ake mam vzdelanie, som za konstruktivnu debatu a toho Ty nie si schopna - zial. Vsetci doktori, ktorých som spominala su podla Teba asi nevzdelaní jedinci. Jasne, ze aj ta konferencia bola zla, vsak ako inak? 🙂

petra8786
11. feb 2013

jezisi ty stale tvrdiš niečo ,čomu nerozumiem nejaksi..nechaj to tak radsej uz fakt...
@mia18112

tinka9000
11. feb 2013

Súhlasím s tým, že žiadny extrém nie je dobrý. Čo sa týka obmedzovania v stravovaní počas dojčenia, závisí to od dieťaťa, čo zvláda a čo nie, môj názor - treba pridávať všetky potraviny postupne, aby si dieťa zvyklo, ja dojčím vyše 9 mesiacov a jem asi od 3, 4. mesiaca všetko, kyslú kapustu - aj surovú, zeleninu, citrusy, no všetko, a malej nikdy nič nebolo, nemá žiadne alergie ani iné problémy a krásne prospieva. Takto sa zoznámi dieťa s prípadnými alergénmi a potom nemá problém. Ale aj tú hrá svoju úlohu genetika, ak má predispozície na alergie, môžme sa aj po....a tú alergiu skôr či neskôr pravdepodobne dostane. Pokiaľ ide o zeleninu a ovocie, to si asi v zime na Slovensku človek nedopestuje takže nejako extra jej v zime nefandím, radšej si dať kyslú kapustu a zázvorový čaj ako "vyblyšťané" zeleninky plné pesticídov a hnojív. Bio zelenina- tomu fakt neverím, zatiaľ vyšli v testoch horšie ako tie z hypermarketu. Všetko s mierou, netreba sa blázniť, len zdravá strava ti ozaj zdravie nezaručí, veľa robia iné faktory, stres, psychika, pohyb, rodinná pohoda či genetika. Je ilúzia že len vďaka strave budeš zdravá, bola som dlhoročná vegetariánka, viem o čom hovorím. Známy je takmer celý život vegetarián, nefajčí, nepije a má rakovinu žalúdka...
Všetko s mierou a neškodí vtedy ani vyprážané raz za čas. A ryby? Nuž práve tie morské s olovom a iným ťažkými kovmi by som skôr vynechala počas dojčenia. Ale všade teraz človek nájde niečo škodlivé, takže hlavne príliš nestresovať a kriste nepo...ť sa z toho čojčenia. Je dobré počas neho podľa možnosti nepiť, nefajčiť, nebrať drogy ale hlavne v kľude a bez extrémov.

mia18112
11. feb 2013

Mam pre Teba novinku : Existuju aj ine nazori ako ten Tvoj. A niektoré su aj vedecky podložené. Asi pre to nerozumies. Končím debatu, idem sa venovat mojmu synovi. Dievcata dakujem za podporu viacerým.

mia18112
11. feb 2013

@petra8786 Mam pre Teba novinku : Existuju aj ine nazori ako ten Tvoj. A niektoré su aj vedecky podložené. Asi pre to nerozumies. Končím debatu, idem sa venovat mojmu synovi. Dievcata dakujem za podporu viacerým.

simcika
11. feb 2013

každé dieťa je iné a aj maminka, treba si všímať čo treba z jedalníčka vyradiť. Ja som pri kojení mlieko vyradila a prestal mať koliky. Hlavne pokoj na duši a potom ide všetko ľahšie. Tak že pre tvoj pokoj zaraď do jedalnička nejaké zdravé bomby

efkas
11. feb 2013

Já jsem na tom podobně,jen mi nikdo nevaří(občas manžel,ale též nezdravě) a holky jsou v pohodě 🙂 žiju na rohlících čokoládě,sušenkách a podobných věcech,co píšeš ty.
Přiznávám,že to neni ideální,ale mé heslo,už ted je,Hlavně přežít! A to bez sladkostí nejde 😨

petra8786
11. feb 2013

@mia18112 tzak mi psoli link na tu konferenciu alebo nejake linky na to co tvrdis ty..ja viem ze su aj ine nazory..ale mna nezaujimaju nazory ale skor pravda,chcem len to najlepsie pre dieta nie pre seba aby som bola spokojna

boka79
11. feb 2013

@petra8786 neodpustim si komentar, ale mam to konzultovane s viacerymi zdrojmi a naozaj, do mliecka ide nepatrne mnozstvo z toho, co zjes, ale to neznamena, ze sa nema stravovat zdravo, lebo zdrave stravovanie vo vseobecnosti je prospesne pre matku a aj tvorbu mlieka vseobecne, jest sa ma vsetko, len v miere, a prave to je mytus, ze zena sa ma obmedzovat, zena sa ma citit dobre a potom sa bude dobre citi aj dieta a nema to docinenia s tym,ze chce to najlepsie pre seba a nie pre dieta.

olusenka
11. feb 2013

@mia18112 to je pravda, říkala mi to moje LP, i jsem to někde četla, v podstatě je to zhruba takto: "i matky z rozvojových zemí mohou kvalitně kojit a mít mléko, přestože nemají tak pestrý jídelníček jako my Evropané; prsní žláza spíš oslabí organismus matky, než by dopustila, aby bylo mléko nekvalitní. Tzn. že tzv. slabé mléko vpodstatě neexistuje."