icon

Občasné dokrmovanie

ilianalu
13. mar 2023

Ahojte, v poslednom case som velmi unavena, cez den spat nemozem, lebo mam este aj starsie dieta. Muz mi preto navrhol, ze sa raz v noci zobudi a da synovi (4m) flasu s umelym mliekom. Co si o tom myslite? Nemozem mu tym nejako ublizit, ked je inak plne kojeny? Neovplyvni to prikrmy?

andreatytler
13. mar 2023

@ilianalu Ako myslis prikrmy? Ved tie zacnete az o 1-2 mesiace. Ci uz davate prikrmy?

ilianalu
autor
13. mar 2023

@andreatytler nedavame, myslela som tak, ze ak bude mat teraz umele, ci nemam s prikrmami zacat skor. Ale asi je to blbost, vsak?

viestta
13. mar 2023

@ilianalu mas fantastickeho muza. Netrap sa, nic sa nepokazi. Ak by si mohla lepsie by bolo ak by daval odstriekane mlieko, ale ani umelym nic nepokazis

zorkahorka
13. mar 2023

@ilianalu ake stare je starsie dueta?

andreatytler
13. mar 2023

@ilianalu Oh, to vobec neovplyvni prikrmy. Prikrmy treba zacat vtedy ked dieta zacne prejavovat zaujem o tvoje jedlo. Alebo je vyslovene hladny aj po tom ako sa naladuje mliekom, lebo mlieko uz pre neho nie je dost syte.
Jedinne co sa moze stat je ze zacne preferovat flasu pred prsnikom a mozno sa ti znizi tvorba mlieka ked vynechas jedno kojenie v noci, ale to skor by hrozilo na zaciatku.
Presne ako vravi @viestta, ber ponukanu pomoc od muza vsetkymi 10timi a uzivaj si pokoj v noci.

ilianalu
autor
13. mar 2023

@viestta
@andreatytler dakujem vam 😊😊😊🙏🙏 potesili ste ma, asi ma chytila nejaka jarna unava, dufam, ze to nebude dlho trvat. A ano, muza mam fantastickeho, vazim si to ❤️

bluka2
13. mar 2023

Často je fľaša začiatkom konca kojenia. Ide to z nej ľahšie, môže začať odmietať prsník. Ja osobne by som sa pokúsila nájsť iné spôsoby, ako si oddýchnuť. Napríklad som nikdy, ale nikdy (ak som nezabudla nejakú výnimku) nevzdala v noci z postele, baba spali so mnou vždy. Ja by som to neriskovala. Funguje ti to, na čo to kaziť. Dáš dieťaťu 150 rôznych enzýmov, ktoré v UM nie sú.

andreatytler
13. mar 2023

@ilianalu Daj mu cumlik s najmensim otvorom... ako pre novorodencov, aby sa poriadne natrapil ked bude z neho pit. Nech mu to len tak netecie. A mozno falsu ani nebude chciet.

ilianalu
autor
13. mar 2023

@bluka2 ano, kazda sme ina. Ja by som sa nikdy, ale nikdy nevzdala monitira dychu.

ilianalu
autor
13. mar 2023

@bluka2 a starsieho syna som dokrmovala s flasou, lebo som mala malo mlieka a normalne fungoval na flasi aj na prse. Nemal problem 🤷‍♀️