icon

Ocko je alergik, čo jesť počas dojčenia?

vixi
23. okt 2008

Ahoj maminy,
Máte skúsenosť keď je jeden rodič alergik, čomu sa treba vyhýbať? Alebo keď je to už v génoch, nezabránim tomu? Musím prežiť rok bez kakaa? Dá sa to?? 🙂 Poraďte kde prípadne nájsť dobré info?

denduska
23. okt 2008

ahoj vixi, aj nas tatik je alergik, ani sam nevie na co, mne to niekedy pripada ze na vsetko, a ma aj atopicky ekzem..takze super 😒 ja si extra pozor nedavam (samozrejme okrem strukovin bla bla), akurat som vyhodila mlieko aj jogurty, lebo som videla ze jej to nerobi dobre, manzel tiez mlieko nemoze. a tiez nejem cokolady ani keksiky (to je inac pre mna mucenie!) ani nic kde by mohli byt nejake orechy alebo mandle. ani zeleninu nejem takmer ziadnu, okrem mrkvy obcas, neviem ci je to az take zdrave, ale teraz som si dala vysetrit krv a vsetko mam OK, dokonca aj krvny obraz, co ja som cely zivot bola chudokrvna. 🙂

vanish1
Autor odpoveď zmazal
bambusko
23. okt 2008

vixi, tiez slintam za cokoladou, ale ked som si dala trolinku,maly mal hned vyrazky,takze musim vydrzat. tiez nejem orechy, citrusy a exoticke ovocie

sirinka
24. okt 2008

vixi pri dojceni samu seba nejako zvlast obmedzovat nemusis, sama zistis, ci ma babatko z niecoho problem ako bolesti bruska. my sme alergici obidvaja a ja som jedla vsetko v pohode a klara je zatial ok.
vacsi pozor treba davat pri zavadzani prikrmov.

vixi
autor
24. okt 2008

Dakujem maminy, mne mala zatial na vsetko reagovala dobre. Brusko boli kazdy vecer, nachlce sa nam prilis vzduchu a potom nevie co so sebou. Chudatko, take krce ma ze nevieme co s nou. ani kvapky nezabrali. POtom v noci bubnuje do plienocky 🙂
Takze mozem to chapat tak, ze ked sa mi nevyhadzala ak som zjedla trochu cokiny alebo broskynovy kompot, znamena to, ze alergia by nemala byt? Nechcem ju obrat o pozitok z cokolady ked sa neudrzim... Ocko ma alergie skor na pel a seno a tak. Mala by som brnknut nejakej detskej alergologicke pre istotu?
Dakujem este raz!