Odsávanie mlieka
Ahojte baby, sú tu medzi vami take ktoré deťom len odsávajú mlieko a dávajú z fľaše ? Alebo ste to zažili ? Mala už má 6 m. Každý deň nechápem ako som to vydržala . Ale iné som chcela 🙂
Akú odsavacku ste mali ? Aká sa Vám osvedčila ? Prosím odpovedať len baby , ktoré to takto majú alebo mali 🙂
Ďakujem a pekný deň
Ja som odsavala každý deň až do 5 mesiacov, kým mliečko nedošlo. Najskôr ručnou odsavackou, neskôr ma to prestalo baviť tak som kúpila elektricku. Veľmi odporúčam. Viac mlieka vytiahne, voľná ruka. Dá sa zohnať aj druhej ruky, elektrické nové sú dosť drahé. Od aventu obe mam. Odporúčam si aj zamraziť ak máš viac mliečka, ako bábätko spapa 🙂
Ja som odsavala 11 mesiacov a potom som to vzdala. Mlieka už bolo menej a aj časovo to bolo náročné, plus už aj bolestivé. Mala som elektrickú avent. Ručnou som skúšala týždeň a potom sme kúpili elektricku
Ja som odsavala pri prvej dcére tiez niekolko mesiacov pouzivala som klasickú medelu rucnú az mi praskla ta gumka ale vyreklamovali mi to a dali novú.Teraz pri synovi zas to iste len som kratšie odsavala to uz som si kupila elektricku .Ak by mal niekto zaujem uz ju nepotrebujem ,rozkojili sme to a uz Chem aj skoncit🙄😭krpec ma uz 1,5r a uz by stacilo.este som sa poriadne nevyspala.
Mala som Avent elektrickú. Bez problémov.
Kŕmim už skoro 3 mesiace len tak, že odsávam a dávam z flašky. UM neprikrmujem, mlieka mám dosť ...
Ja som mala najprv el. odsávačku od canpool babies, stála ma okolo 50 eur a bolo to sňou trápenie, jeden prsník som odsávala aj 40-50 min. Potom som si kúpila el. odsávačku medelu double Freestyle Flex, čo ma stála 300 eur a nemôžem si ju vynachváliť. Kúpila som si k nej aj podprsenkový pás, takže nemusíš odsávačku pri odsávaní mlieka vôbec držať. Môžem si umyť riad, prebaliť dieťa a pod. Odsáva z oboch prsníkov naraz a celé prsia odsaje do 10 min. Odsajem naraz bežne 300 ml za 8 min ...
Môže to vyzerať ako veľká investícia, no popravde, keby sme prešli na UM, tak nás to za ten čas víde ešte drahšie a možno by sme mali aj problémy s bruškom ... na medelu má veľa mamičiek na ig zlavové kódy, väčšinou 15-20 %.
Ja som odsávala pri prvej dcére 2 roky, to som mala Avent elektrickú, a teraz má druhá dcéra 17 mesiacov a stále odsávam. Pri druhej som si kúpila elektrickú odsávačku Avent- na obe prsia súčasne. A za mňa super riešenie.
Ja som mala elektrickú Avent. Vtedy bola super. V aktuálnej ponuke by som zrejme znovu zlá do Avent ale na obe prsia súčasne plus takú, ktorá je na baterky a s takým “ovládačom/hlavnou jednotkou) čo aj do vrecka dáš
Určite elektricku, ja som mala Medelu. Mala som chvíľu manualnu, mozno týždeň, dva ale ak potrebuješ odsat viackrát za deň tak s elektrickou ušetríš čas a energiu.
Ahojte, chcela by som sa Vas opytat ci len odsavate, alebo aj kojite? Dakujem
15 mesiacov elektrickou medela a elektrickou beurer, každú na jedno prso, bolo to rýchlejšie a mala som záložnú, ked sa mi medela pokazila. Predcasniatko sa nechytila vobec na dojcenie.
Druhá dcera bola dojcena, ale aj som odsavala pre staršiu kvoli protilatkam. A teraz pri tretom obcas odsajem kvoli protilatkam pre staršie.
@lesnajahodka prosím tá a koľko krat denne si si odsavala ? Ďakujem
@karla21 ahoj, tak ideálne každé dve hodky, ako bábätko cca, aby si oň neprišla. Mne už sa potom nechcelo, tak stále menej a menej az potom nebolo.
@lesnajahodka Uf každé dve hodiny , no to nedodržiavam
@karla21 to je ako s bábätkom vieš, čím väčší dopyt, tým viac mlieka. Držím palce a ešte ak môžem tak mne na tvorbu dosť pomohlo Benedikt a senovka v tabl. Odporúčam 🙂