Odsávanie mlieka

12. dec 2023

Ahojte maminky, ktore kojite (alebo ste v minulosti).
Cize taka vec. Mam novorodeniatko a mlieka dost. Bolo mi ale poradene, ze kvoli produkcii a oddychu, mam po kazdom kojeni odsavat.
Zo zaciatku, to bolo mozno ledva 5ml, to som vylievala. No teraz, vytlacim po kojeni na jednu šupu aj 30ml, niekedy menej, cize po par kojeniach sa aj porcia, dve nazbieraju.
Takze mam dve mensie flasky z odsavacky cize teraz k mojim otazkam: kojim tak zhruba kazde 2-3 hodiny, niekedy castejsie.
Cize nakojim a zacnem s odsavanim povedzme, ze odsajem 20ml, odlozim do chladnicky. Pri dalsom kojeni odsajem dalsich 20ml - 1.) mozem toto dalsie mlieko priliat k tomu prvemu, ak sa to spotrebuje do 24h od odsatia prveho mlieka? 2.) alebo radsej odsat osobitne a zmiesat az pri krmeni? 3.) ci sa to nemoze miesat vobec a mam to potom ohriat osobitne?
Ono to mlieko sa spotrebuje tak ratam do18tich hodin alebo aj menej.
Dufam, ze je to zrozumitelne napisala. Prepacte, ak to je hlupa otazka, nemam sa koho opytat.
Za vsetky odpovede dakujem ❤️

pribinak
12. dec 2023

Toto mi príde úplne zbytočne čo robíš…..nirmalne dieťa dojcia nerob hento odsávanie čo je k ničomu

Ja som dojcila 1,5 roka ale bez zbytočného odsávania, mlieka som mala dosť

autor
12. dec 2023

@pribinak Potrebujem chodit k lekarovi parkrat tyzdenne a maly potrebuje nieco jest ked budem prec. Nepytam sa zo srandy.

thereisabear
12. dec 2023

Najprv vychladiť v chladničke a potom zmiešať.

autor
12. dec 2023

@thereisabear to mi ani nenapadlo. Dakujem velmi pekne za normalnu odpoved 🙏

anavixy
12. dec 2023

Mlieko schladit na rovnaku teplotu a nasledne zliat, mozes zbierat cca 24-48h (tieto odporucania sa roznia), v chladnicke maj mlieko vzdy vzadu v polici, nie na dverach, a potom presunut do mraznicky (nezabudni si vzdy oznacit mlieko datumom). Produkcia mlieka sa po niekolkych tyzdnoch ustali, takze ak mozes a hlavne ak potrebujes narob si zasoby 🙂 mlieko potom ohrievat len vo vodnom kupeli a rozmrazovat volne v chladnicke, pri izbovej teplote alebo tiez vo vodnom kupeli. Zmrazene mlieko mozes pre babatko na pitie ci do prikrmov pouzit do cca 3-4m, napr. do kupela alebo ine pouzitie okrem jedla aj dlhsie.

ailiba
12. dec 2023

Mozes zozbierat mliecko, ale do 24 hodin ho treba spotrebovat, ked ho nechas vonku. V chladnicke vydrzi 3 dni. Ja som to tak robila a bolo dobre.

autor
12. dec 2023

@anavixy
@ailiba
Dakujem zeny za presne info.