icon

Odstavenie 11-mesačného dieťaťa od dojčenia

effy777
20. feb 2023

Ahojte ženy

V skratke (kým sa malý zobudí 😄🤦🏼‍♀️)
Kojila som malého od novorodenca, na požiadanie večer to isté. No všímam si že mlieka je síce menej ( prikrmujeme HiPP) no už ani večer nechce cicik ako uspavacku čo doteraz fungovalo. Mame boje teda s uspavanim. Aky liek od gynekológa prípadne ako ste odstavili svoje dieťa?

A potom hlavne ako ste riešili uspavanie a najmä večer? Dávali ste počas noci mlieko alebo vodičku?

queeninthenorth
20. feb 2023

@effy777 lieky žiadne, iba odsávanie do úľavy od bolesti nie viac a produkcia sa postupne zníži až zmizne, u mňa to trvalo cca 2,5 týždňa 🙂 no a čo sa týka uspávania…tiež to troška trvalo ale malého proste dáme do postieľky, tam dostane ešte mliecko a necháme ho samého zaspať 😊 v noci keď sa zobudí dostane mliecko, niekedy stačí k nemu iba ísť a pohladkať ho a zas zaspí aj bez mliečka 🙂

effy777
autor
20. feb 2023

@queeninthenorth náš spi s nami v posteli lebo v postieľke sa nemohol rozvalovat a búchal sa aj keď tam je tam mantinel...skúsim ach je to boj

queeninthenorth
20. feb 2023

@effy777 my mame vankúšovy a nie som s ním spokojná veru…teraz som objednala ten klasicky tak bude dúfam lepsi…náš tiež cestuje po celej postielke 😂

effy777
autor
20. feb 2023

@queeninthenorth náš vyzerá ako dvojročne dieťa mega veľký je 😄 dnes má čaká prvá nič bez kojenia drž palce. Doktor mi predpísal lieky ale čítala som že si dosť ťažké

biem22
20. feb 2023

Uspavam len tak, že si ľahneme a hladkam ho, nechcela som na zaspávanie už používať mlieko. V noci dávam um 1-2x 🙂

queeninthenorth
20. feb 2023

@effy777 my mame zase malého prda 😅 drž sa a daj potom vedieť ako ste to zvládli, ničoho sa neboj bude dobre 😊

effy777
autor
21. feb 2023

@queeninthenorth prvá noc katastrofa ale celý deň bez prsa a teraz som ho kreatívne už som nevedela ako uspala som ho hladkanim a dala 180 ml. Čakám kedy sa prebudí a idem znovu 🤦🏼‍♀️😄