Odstavenie dieťatka od dojčenia
Ahojte milé mamičky...Viem že veľa z Vás ma možno odsúdi ale predsa sa chcem opýtať. Po cisárskom som dostala trombózu, momentálne beriem injekcie Fraxiparine ale doktorka mi odporúčila čo naskôr prestať dojčiť aby som mohla nastúpiť na silnú liečbu pri ktorej nemôžem dojčiť. Malý má 2,5 mesiaca a chcela som ho dojčiť aspoň do pol roka. Ale dnes sme boli na poradni po mesiaci a doktorka nám povedala že pred mesiacom mal 5000 gramov a po mesiaci má 5050gramov ( normálne tomu nechcela veriť). Zistili sme, že je to z tých injekcií, tak dnes som prestala dojčiť a začala som mu dávať Nutrilon HA ale vracia mi z neho. Veľmi pekne Vás prosím, poraďťe mi čo mám robiť, zatiaľ si mlieko odstriekavam. Nechcem s ním ísť ležať na detské aby tam ešte nenachytal nejaké choroby.
Takze maly zacal pekne priberat ale s tym ze ho musim dokrmovat...aspon teraz aby bol silnejsi...potom sa uvidi. Pediatricka mi robila test dojcenia a zistila ze i napriek tomu ze mam mlieko tak on sa len bavi s prsnikom a netaha...za 25 minut vytahall iba 30ml, a to som potom este mala mlieko. Vraj je lenivy na satie a cez flasku mu to ide rychlejsie aj ked ma najmeniu dierkuTak mi povedala aby som odsavala a davala mu na flasku, zistila som ze je to pre mna ovela lepsie. Ked som ho dojcila tak aj 45 min. a to som uz mala v poslednej dobe strasne rozžmulkane bradavky.
@adelka1701
Tak to je dobrá správa, že ste sa nemocnici vyhli. Tak super. 🙂
Jasné, z fľašky ľahšie tečie. Len pokiaľ budeš iba odsávať, tak ti pravdepodobne klesne tvorba mlieka. Časom asi budeš nútená kombinovať MM s UM. Však prípadne sa ešte poraď aj s tou laktačnou, ohľadom zlepšenia techniky. Ale ak ti to vyhovuje takto, tak aj tak je to super. Základom je spokojné dieťa i mamička. A keď už aj pekne priberá...
Tak už nech je iba dobre. 😉
to mas pravdu s tym poklesom mlieka. riadila som sa doktorkou a tvorba mlieka mi po tyzdni klesla, cize kombinujem, resp. pokial naplnim jednu davku tak dam 2x umele mlieko a az potom moje.ale moje dieta aspon pekne pribera a to je hlavne, aby bolo ono spokojne.a rozpravala som s hematologickou tak mi to aj tak odporucila aby som prestala dojcit a zacala konecne brat lieky. lebo dieta moze vyrastat na umelom mlieku, ale vyrastat bez matky je velmi tazke (to mi povedala ona). a dodala ze som pre svoje dieta doteraz urobila vsetko co bolo v mojich silach, tak ma to tak ukludnilo

@adelka1701
Ako ste dopadli? Čo povedala dr.? Neozývaš sa, hádam nie ste v nemocnici. 😕