icon

Ovplyvní menštruácia chuť materského mlieka?

29. jan 2025

Ahojte, mojho 9 mesacneho synceka dojcim, ale aj trochu prikrmujem, len nie je velky jedak. Spapa mi ovocie a inak takmer nic. Radsej si da mliecko. Dojcim aj v noci, aj cez den asi kazde 3-4h. Cakala som menstruaciu neskor a ona prisla uz teraz. Nezmeni to chut mlieka? Nebude syn odmietat dojcenie? Dakujem ;)

colsami
29. jan 2025

Mne normalne prisla po 3mes (a chodila pravidelne) a to boli deti plne dojcene. Ono to nie je celkom pravidlo ze kym dojcis, nemas cyklus.
Niektori udavaju ze vtedy je prechodne den-dva menej mlieka alebo ma inu chut. Ja osobne som napr nijake rozdiely nepozorovala.

matrioshka333
29. jan 2025

Ahoj. Vravelo sa dakedy, že mlieko nie je tak sladké. Potom som čítala článok, že keď má žena svoje dni, mlieko mierne zhustne, a dieťatku sa ťažšie ťahá, preto sa detičky hnevajú a s chuťou to vraj nič nemá.
Ja osobne neviem, čo je pravda, ale vždy som zvýšila pre istotu príjem tekutín a všetko bolo ok 🙂
Každé dieťatko je iné, uvidíte. Držím palce!

evcagabi
29. jan 2025

Mne prisla po 3m od porodu a ja som badala len zmensenu produkciu mlieka a v case ms som jej musela dat raz denne um

maryetta
29. jan 2025

Je mozne ze mierne zmeni chut. Pripadne ho bude menej-preto musis viac dbat v tom case na stravu a pitny rezim. Ale nejako rapidne by sa zmenit nemalo.

titla
29. jan 2025

Moze a nemusi. Ja som dostala ms 2,5 mesiaca po porode a ms na kojenie nemala ziaden vplyv.

diewcatqoo
29. jan 2025

Mne prisla menstruacia po poslednom porode hned po sestonedeli. Rodila som teraz v juli a hned zaciatkom septembra som to dostala - dieta plne kojene na poziadanie vo dne, aj v noci. U prveho dietata som dostala po 3 mesiacoch. Obe deti boli/su pocas mojej MS o cosi nervoznejsie nez obvykle. Ale nie je to az take hrozne.

nika23t
29. jan 2025

Ja som dostala ms veľmi skoro po pôrode a vôbec som si nevšimla zmenu počas dojčenia. A synček je už starší, už pozná aj iné chute okrem mlieka, čiže by nemal mať problém, aj keby sa chuť zmenila (čo si nemyslím).

autor
29. jan 2025

Ďakujem vam. zatial neprotestuje a pekne papa. 🙂

ina2405
29. jan 2025

Všimla som si, že je vtedy dieťa viac nervózne a asi mám trochu menej mlieka. Ale nebolo treba prikrmovať, ja prikladám často aj tak.

nevenka
29. jan 2025

Po prvom porode som MS dostala po 4 mesiacoch, po druhom po 6, po tretom po 3,5 mesiaci a po stvrtom zase okolo 4 mesiacov, ked mala dcera. Takze som dojcila normalne a nic negativne som si nevsimla.