Ovplyvní menštruácia chuť materského mlieka?
Ahojte, mojho 9 mesacneho synceka dojcim, ale aj trochu prikrmujem, len nie je velky jedak. Spapa mi ovocie a inak takmer nic. Radsej si da mliecko. Dojcim aj v noci, aj cez den asi kazde 3-4h. Cakala som menstruaciu neskor a ona prisla uz teraz. Nezmeni to chut mlieka? Nebude syn odmietat dojcenie? Dakujem ;)
Ahoj. Vravelo sa dakedy, že mlieko nie je tak sladké. Potom som čítala článok, že keď má žena svoje dni, mlieko mierne zhustne, a dieťatku sa ťažšie ťahá, preto sa detičky hnevajú a s chuťou to vraj nič nemá.
Ja osobne neviem, čo je pravda, ale vždy som zvýšila pre istotu príjem tekutín a všetko bolo ok 🙂
Každé dieťatko je iné, uvidíte. Držím palce!
Mne prisla po 3m od porodu a ja som badala len zmensenu produkciu mlieka a v case ms som jej musela dat raz denne um
Je mozne ze mierne zmeni chut. Pripadne ho bude menej-preto musis viac dbat v tom case na stravu a pitny rezim. Ale nejako rapidne by sa zmenit nemalo.
Moze a nemusi. Ja som dostala ms 2,5 mesiaca po porode a ms na kojenie nemala ziaden vplyv.
Mne prisla menstruacia po poslednom porode hned po sestonedeli. Rodila som teraz v juli a hned zaciatkom septembra som to dostala - dieta plne kojene na poziadanie vo dne, aj v noci. U prveho dietata som dostala po 3 mesiacoch. Obe deti boli/su pocas mojej MS o cosi nervoznejsie nez obvykle. Ale nie je to az take hrozne.
Ja som dostala ms veľmi skoro po pôrode a vôbec som si nevšimla zmenu počas dojčenia. A synček je už starší, už pozná aj iné chute okrem mlieka, čiže by nemal mať problém, aj keby sa chuť zmenila (čo si nemyslím).
Ďakujem vam. zatial neprotestuje a pekne papa. 🙂
Všimla som si, že je vtedy dieťa viac nervózne a asi mám trochu menej mlieka. Ale nebolo treba prikrmovať, ja prikladám často aj tak.
Po prvom porode som MS dostala po 4 mesiacoch, po druhom po 6, po tretom po 3,5 mesiaci a po stvrtom zase okolo 4 mesiacov, ked mala dcera. Takze som dojcila normalne a nic negativne som si nevsimla.

Mne normalne prisla po 3mes (a chodila pravidelne) a to boli deti plne dojcene. Ono to nie je celkom pravidlo ze kym dojcis, nemas cyklus.
Niektori udavaju ze vtedy je prechodne den-dva menej mlieka alebo ma inu chut. Ja osobne som napr nijake rozdiely nepozorovala.