icon

Pažravosť a priberanie počas dojčenia

13. mar 2023

Zeny, neviem,ako to mate pocas tohto obdobia ako vy, ale ja som takmer rok po porode, pribrala som cca 5 kil, pripadam si ako vorvan :D mam pocit,ze moje zmensujuce sa oblecenie onedlho nezvladne napor a roztrhne sa na cimpr campr v tom najmenej vhodnom momente. Desim sa toho,ze ide leto,ja sa budem parit a potit vo vlastnej stave, ale akosi sa nevirm kontfolovat, som nonstop hladna, aj ked si jedlo zapisujem do kal.tabuliek a snazim sa sladke zozrat len sem tam aj tak na mna prehovaraju cervenym vystraznym prstom :D
Zeny, mate to tiez tak? Co vas motivuje alebo nuti Vas premoct sa a nieco so sebou robit?

veroonr
13. mar 2023

Pri prvom dietati som necitila hlad len ked som spala, takze ti uplne rozumiem. Ja som ale mala to stastie ze som napriek enormnemu mnozstvu jedla (vcetne sladkosti) chudla (az moc), takze ti asi moc neporadim, snad ken preckat. Telo je pri dojceni v uplne inom rezime a ked si pyta, proste mu treba dat. Na chudnutie bude dost casu ked sa dietatko odstavi 😉

banalu
13. mar 2023

Ano, ked som kojila, nevedela som sa dozrat. Aj sladkeho, a to ja sladke nemusim. Vitaj v klube "nie vsetky kojenim chudneme " 😂
Prestalo to az ked som prestala kojit 🤷‍♀️

sono2
13. mar 2023

5 kíl? Píšeš akoby si nabrala 15
Tak s tým niečo rob.

banalu
13. mar 2023

@sono2 no ked jej po porode ostalo par kil a k tomu este pribera, aj ked vsade cita ako sa zazracne chudne kojenim, tak jej to na psychike neprida. Nezazijes-nepochopis-nepomozes. Jedine, ze vies byt aj empaticka.

sono2
13. mar 2023

@banalu no moja priberá sa len z jedla.
Ja som dojčila prvú 2 druhu 3 roky a mala som po pôrode takých 8 kg plus a keď som chcela schudnúť musela som žiaľ obmedziť.
0 sladké to šlo okamžite 2 kg dole a čas kedy jem a množstvo nemám ako pred pôrodom asi 3 kg ale to dávam zo zimy dole a od leta zase hore.
Proste treba niečo robiť!

simona20201309
13. mar 2023

V mojom prípade priberanie ešte len začalo, keď som odstavila doeta. Síce som pribrala po pôrode 3-4kg... ale celé 2r som jedla nekontrolovateľne! Všetko, veľa, často... aj kilo zmrzliny o 10 večer. A to som pribrala za tie 2roky LEN 3-4kg.... na to co som jedla, je to naozaj len. Takže myslím, že naozaj kojenie len pomáha udržať si postavu. Po odstavení som sa išla zblázniť, kým som si opäť upravila jedálniček a zhodila nabrate kila.

simona20201309
13. mar 2023

@banalu ja zas naopak. Nikdy pred tým, ani potom som nemohla jest toľko a tak často ako pri kojeni. Aši je to naozaj individuálne.

zuzubb007
13. mar 2023

@sono2 no ked ti ostane po porode dake kilo a este priberies 5 tak je to vela, ale to je uz na autorke aby sa s tym popasovala, ja som jedla ako diva a chudla som pocas kojenia, ale davala som 4hodinove prechadzky denne to my zjavne dost pomohlo

pukina
13. mar 2023

som si myslela, ze som jedina, moj muz uz na mna pozera divne ked furt nieco potrebujem chrumat. ja som takto nechapala svagrinu ked mi hovorila, ze sa nevie dojest sladkeho pocas kojenia a preslo ju to az ked prestala dojcit, az teraz, ked to sama zazivam 😂 a samozrejme ze nechudnem. ale zaroven som prekvapena ze pri tom vsetkom co zbodnem som este nepribrala 20 kg ale iba 2 :D

banalu
13. mar 2023

@sono2 no moja, ja chapem, ze sa chudne kalorickym deficitom 😉 no ono sa to neda racionalne vysvetlit - ta zravost, ktora cloveka prepada pri kojeni 😂 ja som vedela, ze nechudnem z toho, ze mam rovnaky prijem ako vydaj, ale proste som si nevedela zakazat... aj ked som chcela. Ked som prestala kojit prislo to same, pevna vola zrazu akasi dostupnejsia 🤷‍♀️

danielahamar
13. mar 2023

Po každom jednom pôrode +15kg do pol roka. Každé tehu prvé tri mesiace dole 10, dieťa a voda +7 až 9. A dole kila nešli, ani nejdu ani teraz, ani vtedy. Nikdy som sa na pôvodnú váhu pred tehu nedostala.

autor
14. mar 2023

@banalu jeejda :D tak to bude asi beh na dlhu trat

autor
14. mar 2023

@sono2 ja suhlasim s tym,ze treba nieco robit, otazka je co?:D

autor
14. mar 2023

@sono2 skusim teda vyradit sladkosti ako prve 🙂

autor
14. mar 2023

@simona20201309 ty brdo 🙂 to kebyze si dam vecer zmrzku o 10 tak mam hadam plus 10 a viac kil :D je to sranda,ako rozdielne funguje ludom metabolizmus

autor
14. mar 2023

@veroonr zavidim,samozrejme v dobrom 🙂)

milanemila
14. mar 2023

Ja som to mala presne naopak, pri dojceni a niekolkohodinovych prechadzkach s kocikom som chudla. Priberat som zacala, ked som malu odstavila a nastupila do prace 🤷🏼‍♀️ Ked nevies obmedzit jedlo, musi pridat viac pohybu, cisla nepustia.
Zalezi aj od toho co jes ako hlavne jedlo. Ak je to vyvazene a nevystreli ti po nom cukor hore, tak by si mala mat nasledne aj mensiu chut na sladke. Mne vyhovuje viac proteinov v kombinacii so zeleninou a malicka priloha uhlohydratova. Alebo napriklad si dam cottage cheese, 97% sunku a nakrajam si k tomu jendu salatovu uhorku. Ked zjem na obed cestoviny, tak do 15 min by som najradsej natlacila este aj nejaky kolac 🙈

banalu
14. mar 2023

Mne napr. kazdy den pipala aktivita na hodinkach 140-160%, co predstavovalo aj 2500-3000 kcal spalenych (vysoka vaha-vysoky bazal), no mne hrozne pytalo jest 😵‍💫 nestastna som bola, lebo vaha sa nehybala... no katastrofa. Ja som kojila len cca 4 mesiace, potom som nespala dni noci a ked sa to konecne ako tak ustalilo, telo si prestalo samo tolko pytat a ja som pridala rychlochodzu, z ktorej bol beh s kocikom, no to tiez trvalo, lebo mala mala kocikovy strajk a tak z kazdodennych prechadzok nebolo nic... mesiace som pracovala na tom aby si zas oblubila kocik 🤣

svokrinjazykmonika
14. mar 2023

Kojím a tiež mám príjem ako nikdy v živote. Našťastie ale nepriberám - klop klop. Furt smädná a hladná.

sono2
14. mar 2023

Joj tak ak papaš sladké a dáš si do ust jedlo kedykoľvek ti príde chuť, tak to sa nikam nepohneš

sono2
14. mar 2023

Neviem, čo si ochotná.
Ja absolute sladké, jedlo také väčšie max o štvrtej aj to už je neskoro a proste ja jem len toľko že keď je pocit sýtosti končím.
A pohyb. Mala som teraz nejaké skrášlovacie veci tak mesiac stojím s cvičením ale treba sa aj hýbať