icon

Po dvoch týždňoch mám málo mlieka

jenn177
14. júl 2023

Ahojte baby nerozumiem tomu mala som dostatok mlieka aj malý bol spokojný a zrazu po 2 týždňoch pár kvapiek :( ako tomu dopomôcť prosim?

pribinak
14. júl 2023

@jenn177 zvýšiť pitný režim, kúpiť si napr hroznovu stavu, častejšie prikladať, kontakt koza na kozu, nevynechávat nočné dojčenie

sajmonka_1216
14. júl 2023

tak ako spomenula @pribinak a môžeš skúsiť aj senovku a benedikt..
a tých pár kvapiek máš, ked odsávaš? lebo ja som nikdy neodsala viac ako pár kvapiek, ale ked dcérka ťahala , tak mala vždy dosť...

anavixy
14. júl 2023

Tiez by ma zaujimalo ako si prisla na to ze nemas mlieko. Dieta je nespokojne? Neprispieva? Zaklad je ci najcastejsie dojcit, dojcit aj v noci, benedikt a senovka ak, tak S MIEROU, ale zaklad je prost mat velky odber, vela kontaktu koza na kozu…

jenn177
autor
14. júl 2023

@anavixy nepribera na váhe

mimibell
14. júl 2023

Ahoj, ja by som asi kontaktovala laktacnu poradkyňu. Naučí ťa, či dieťatko pije a či pije dosť. Možno máš mlieka dosť ale bábo proste nepije dostatočné množstvá mlieka a stačí len upraviť polohu pri dojčení a prisatie bábätka. Hlavne nestrácať nádej a tiež som názoru, že treba bábo veľa prikladať, dojčiť na požiadanie a byť s ním čo najviac v kontakte koža na kožu.