Pokračovať v dojčení aj keď dieťa odmieta prsník?
AHojte. Dojčila som svojho osemmesačného synčeka napožiadanie, občas vymýšľal, štrajkkoval, ale vždy to akosi prešlo samo. NO dnes som dostala prvýkrát od pôrodu menzes a drobec od vtedy nechce prsník, troška podudkal, no odvtedy len vezme do ust a hryzne, alebo sa smeje...ô Pritom vidieť, že je hladný... Nosím ho, sme stále spolu, no prnsík nechce.. trvá to už od včera večera, a ja neviem,čo robiť... :( ked som mu dávala ráno lyžičkou, v pohode zjedol, tak neviem.... Alebo sa chce už odstaviť?
8,5 mesačné bábo - na to je príliš malé, aby sa samo odstavilo. Naviac, ak lyžičkou v pohode zje. Je to len prechodné, (podľa môjho názoru), niektoré bábätká tak reagujú a niektoré vycítia zmenu v tele matky ešte dokonca 1-2 dni pred menzesom a odmietajú. Ale u drvivej väčšiny to prejde a dojčia sa ďalej. Ja som si 36 hodinové odmietanie užila pri dcérke nedávno, keď mala 15,5 mesiaca, avšak doteraz neviem, čo bolo príčinou (lebo s menzesom to nemalo súvis). Proste bojkotovala prsník, ani naň nechcela pozrieť, nie to ešte vziať do úst (a to výlučne zaspáva na prsníku!, tak si vieš predstaviť, čo to bolo večer a v noci). Tiež som nevedela, čo robiť, prsia už ma boleli, naliate, tak som po troške odsávala, aby mi nevznikol zápal a tajne dúfala, že sa moja malá "umúdri". Po 24 hodinách som tiež napísala tu na koníka, konkrétne @ strapco do laktačnej poradne, čo robiť a či to môže byť samovoľné odstavenie bábätka, ale kým stihla odpovedať, malá prišla unavená z prechádzky (ani popoludní v ten deň nespala), rýchlo som k nej ľahla na posteľ a koonečne prsník neodmietla. Doteraz neviem, čím to bolo spôsobené, ale naspäť sa chytila. Verím, že to takto bude aj v Tvojom prípade. Ak chce aspoň na lyžičku, tak lyžičkuj, hoci je to zrejme náročnejšie a pomedzi to skúšaj ponúkať prsník. Napríklad v polospánku - či sa nechytí. To mliečko má pre ňho možno inú chuť (ktovie), tak skúšaj. Hrýzť sa ale nenechaj (to radšej rázne pohroziť, zdvihnúť hlas - nech vie, že toto sa nesmie). Držím palce!
@luciferkax ahoj. pochybujem, že je to menzesom, ja som ho dostala hned po mesiaci a malá problém nemala, ale zasa je tiež pravda, že každý je iný. ono ho to prejde a bude papať dalej 😉
moj maly ma teraz 5 mesiacov a tiez odmietal prsnik asi v 3-tom mesiaci, napinal sa a nechcel sa vobec prisat, nevedela som, preco to robi a dodnes to neviem... trvalo to tak asi jeden den, a odvtedy papa v pohode... menzes som este od porodu nemala...drzim ti palce aby to bolo ok a aby ti zacal papat 🙂
moj mi odmietal prsnik asi v siedmom mesiaci, tiez som vtedy mala menzes, ale asi po 3-4 dnoch takehoto pocuckavania a podudkavania sa to spravilo a krasne sa kojime, odvtedy mam pravidelne ms a uz to nerobi, mozno to bude aj tym ze mu idu zubky a bolia ho dasienka....
nam sa toto stalo tiež v 7mom mesiaci ako sme zaviedli prikrmy tak švac a mala som ms, a adelka sa metala, plakala, ani nedudkala, ani len nechcela ostat ležkať na prsniku, nic ja som ju tam neudržala :( metala sa hlavku zdvyhal absolutne nezaujem ked si cucla a ochutnala :( takto sme nejak bojovali celych 5 dni pocas ms a dalsi mesiac ešte horšie a tym padom sa mi sama odstavila, už ju prsicko vobec nezaujimalo 😔
tak ponukaj a uvidis ako si sam mimíšek zvykne 😀
ale u nas bolo s ms dokojene 😔 jaaaj ako mi to len chyba 🙂
držte sa maminky
Skús túto otázku položiť v sekcii laktačná poradňa a určite sa ti ozve naša laktačná a tá ti zaručene dobre poradí 😉 .
je to na tebe, ak cítiš, že je čas prestať, prestaň. Ak chceš pokračovať, ponúkaj. My sme mali štrajk ako 6 a 10 mesačný, prekonali sme aj iné problémy a vydržali s kojením 2,5 roka, ale podľa mňa je to len a len na tebe a nie na iných 😉
mliecko chuti inak ked mas menzes, tak mozno mu len nechuti, a po skonceni menzesu bude pit zasa pekne, inac ja som dostala menzes mesiac po porode normalne, a vtedy maly tiez strajkoval, aj placlivy bol viacej,,, a to som plne kojila a lieka som mala kopu,, ale poslednych par tyznov uz musim dokrmovat, lebo mi neako zacalo ochadzat,,, takze teraz 50 na 50, teraz mame, uz som sa tym zmierila neako, ale chcea som aspon rok dojcit....

Ja keď som cca tiež 8,5 mesiaca po pôrode dostala menzes dcerka s mliečkom nemala problem..Papala normalne, aj keď som čitala, že sa vtedy meni chuť mliečka.. Určite ponukaj ďalej a uvidíš ako bude reagovať. Snáď sa to upravi po skončeni