icon

Poradíte mi niečo na podporu materského mliečka?

zuzoska36
24. júl 2010

Ahojte.Mohli by ste mi niekto poradit čo je dobre aby sa mi tvorilo dost mliecka?Mam uz dcerku a kojila som ju iba mesiac.A teraz v septembri čakam chlapceka a chcela by som ho čo najdlhšie kojit.Pri prvom som jedavala polievky,pila som čajiky na podporu.Ale asi to moc nepomohlo.

Strana
z3
daska58
8. okt 2010

hlavne sa napapkaj, nech ti niekto varí a ty sa len spinkaj so svojím bábatkom.a pi. recepty ako pivo atd... hlúposť. je to o tekutinách navyše. mne varila mama- gynekolog.sestra. písali sme čo som zjedla , aby malo mlieko silu, tvaroh jogurt, masko. nízkotučné.dokonca aj v noci, hodinku pred odsávaním, aby to prešlo do mlieka.hoci som nekojila, len odsávala . nič tomu nechýbalo, tešila som sa že tečie ... a že teda tieklo aj pre dvoch. dokonca som strašne schudla, čo som nechápala. pri prvom dieťatku som brutálne pribrala. držím ti palce

piink
8. okt 2010

mne moja mamina varievala zasmazene polievky a to som potom mala mlieka az moc..

tilly
8. okt 2010

rad je tu dost, ale neviem, ci tu bola spomenuta tepla az horuca sprcha medzi lopatky... vzdy, ked som sa sprchovala, tak som si nechala minutku dve prudom tiect vodu medzi lopatky a vtedy sa mi mlieko spustalo same este aj v sprche 😀 😀

a vinea je zazrak a polievky, vseobecne teple napoje, vela pit, casto prikladat, to tu uz myslim bolo viac krat spominane

koralka30
11. okt 2010

vraj na tvorbu je dobré tmavé pivko 🙂

monkula
11. okt 2010

melta, odbublinkovaná Vinea, kôprový čaj...

bianka234
13. okt 2010

u mňa bolo ako jediné zaručené a efekt až zarážajúco obrovský: biolampa oranžová farba svietiť na bradavky tuším 2min a na druhý deň ešte raz a budeš potrebovať vačšiu podprsenku 😉 Na nič iné som tú lampu nevedela použiť

ivetaschmidt
14. okt 2010

tak na podporu mliečka ja som si davala 3 x za den Leros čaj pre dojčiace matky , a hlavne vela vela vody obycajnej a hned ako dokojíte sa napiť , a hlavne tiež prikladať a nebyť v strese a mliečko bude ! 🙂) ja som prvu dcerku kojila 14 mesiacov , a druhu 12 mesačnu ešte kojím . ALe uz si davam čaj len raz za den , KUpuje sa normalne v lekárnach alebo aj v tescu . Tak drzím mamičkám všetykm palce pri kojení , je to to najlepšie čo môže malinké od nás mať ked sa dá !!!

jarunka111
14. okt 2010

Nestresovať sa, tešiť sa so všetkého- určite je toho veľa! Treba piť dostatok tekutín - čaje na podporu dojčenia a vodu. Lepšie je piť priebežne po troche, teda aj počas počas dojčenia a nie až potom. Nie je dôvod odkladať to na potom, lebo zvyčajne potom treba ešte urobiť toto aj toto a na pitie sa ľahko zabudne. Ja som si ešte dávala homeopatiká - ricinus communis 5ch! Pozor, lebo 9ch na zastavenie laktácie!!! Želám dostatok mliečka na tak dlho ako sa len bude dať.

takyna
14. okt 2010

vinea je super 🙂

lienka116
14. okt 2010

Tiež som bola v situácii, keď som prvú dcérku kojila len 3 mesiace a keď som čakala malého, chcela som ho kojiť čo najdlhšie. Všetky rady, vinea a zapražená polievka, že dôležité je, ako už tu baby písali, prikladať a prikladať, všetko som odskúšala, no mne to nepomohlo. Malého som kojila tiež 3 mesiace. Čím bol väčší, tým mi viacej plakal cez deň aj v noci, moje prsia bohužiaľ čím viacej, tým prázdnejšie. Mliečko sa mi postupne strácalo až behom 4 dní sa stratilo úplne, a to som malého mala na sebe skoro stále ☹ Keď som si už nedokázala vytlačiť ani kvapku (stále som dúfala, že sa to rozbehne), kúpili sme umelé mliečko. Malý sa napapal a spal vkuse 5 hodín. Plakal mi od hladu. Dodnes keď si na to spomeniem, ma to mrzí, no keď sa nedá, tak sa nedá. Pri malej som dopadla tak isto. Asi nie som predurčená na kojenie. Nikdy som sa nad tým nezamýšlala, či aj takáto vec môže byť dedičná, no moja mama kojila tiež len 3 mesiace, zato jej sestry jedna rok a druhá skoro tri roky. Hádam ty dopadneš lepšie, držím ti palce, nech sa ti to podarí. 🙂 🙂 🙂

zuzanka.j
21. okt 2010

pizza - viac krat overene u mna , aj u kamosky 🙂

moncicatko19
21. okt 2010

u mna polievka 🙂 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

gaby21
22. okt 2010

No najdolezitejsia je CISTA HLAVA, vela oddychovat, paradne sa napapat. A mne uplne perfektne pri laktacnych krizach zaberal silny kuraci vyvar 😉

sisi08
4. nov 2010

mne poradkyňa dojčenia odporúčila čaj z bylín Benedikt lekársky a Senovka grécka. Varí sa spolu. Zabralo to, kojím už 21 mesiac, ale už najvyšší čas skončiť 😀 . Bližšie mamila.sk

barunka_1
4. nov 2010

ja si tiez myslim, ze je to aj geneticky dane, ja som pila vinea, ale inak nic som nerobila, jednoducho som ho mala, malu som kojila 14 mes, potom sa odstavila a maly bude mat 14 mes a este ho kojim. hlavne sa nestresuj, nemysli na to, ze nebudes mat mliecko, oddychuj. vela stastia prajem

sylvia36
6. nov 2010

sisi08 prosím poraď v akom pomere senovku a benedikt namiešať. Dostala som kúpiť len každé osobitne. ďakujem.

annie321
2. sep 2012

Aj keď som skúšala všetko možné, zabrala mi až senovka grécka, ktorú mi poradila laktačná poradkyňa a veľa spánku. Aj v noci - paradoxne všetci hovoria, že sa musí bábätko budiť aj v noci alebo si odsávať. Ja som sa rozhodla, že spiace dieťa rozhodne budiť nebudem, odsávala som si každé 3 hodiny aj v noci a napokon som mala mliečka ešte menej. Keď som potom zase celú noc prespala s mojím bábätkom (na radu laktačnej poradkyne), tak som mala mliečka jednoznačne viac. Takže u mňa funguje pitný režim (nealko pivo, vinea bez bublinek a caro alebo melta, mlieko), dostatok spánku, senovka grécka, tiež pijem čaj pre dojčiace matky a odsávam po dojčení. A viera, že mám dosť mliečka 🙂

Strana
z3