icon

Pozor na výber laktačnej poradkyne

lensam
23. sep 2015

Prečítajte si článok s názvom: Zásahy do farmakoterapie dojčiacich žien, strana 16

https://www.slek.sk/wdoc/866b563e5acbfe87c1257e...

michaelkanr
4. okt 2015

@zita19 ja som ta likla? 😕 iny prispevok ako ten mini pre mna, som od teba ani necitala.

michaelkanr
4. okt 2015

@mircalla tak to uz je vyber slov. Ja viem na sebe a aj z okolia, ze to problem bol-aj ked mamicky si to casto ani nespojili a ukoncenie dojcenia v 8. Mesiaci pripisovali samoodstaveniu...to je ale na inu debatu.

vejula
4. okt 2015

@zuzkaanicka senovka je obyčajna bylinka... robí sa z nej čaj. Pokial je z nejakého dôvodu zlé prisatie, napr. i ta prirastená uzdička, prirodzene klesne tvorba mliečka, kedže dieťatko pije neefektívne. Akonáhle klesne tvroba mliečka, dieťatko sa na prsníku začne hnevať, odmieta sa prisať. Takže najprv treba zvýšiť tvorbu mliečka, napríklad tou senovkou a Benediktom (to su bylinky, žiadne lieky) odstrániť všetky príčiny toho, prečo mliečko pokleslo, teda napraviť prisatie, prípadne strihnuť uzdičku. Akonáhle sa dieťatko začne pekne prisavať a efektívne piť senovka a Benedikt sa môžu vysadiť, lebo mliečko sa už začne tvoriť na základe zvýšeného dopytu.

vejula
4. okt 2015

@mircalla maloktorý pediater uzdičku kontroluje 🙂

zita19
4. okt 2015

@michaelkanr ja som rovesnicka tvojej susedy a tiez som o nej citala az na MK. V casoch mojich deti sa chroby volali pravymi menami, cize to bola roseola. O tom urcite pocula aj ona, urcite sa s nou stretla. Toto cislovanie chorob k nam preslo z anglicky hovoriacich krajin... Takze nie doktorka je nevzdelana ale ludova terminologia sa zmenila... A to, ze nepozna termin 6. choroba este neznamena, ze je uplne vyplachnuta.
A preco som prave ja extremistka? Vsak aj opacne nazorove pole zachadza do extremov (niekolko pripadov je aj v tejto teme). Asi ked su extremne nazory na tej strane, kde sa to tebe paci je to uplne v poriadku. Ci?

zuzkaanicka
4. okt 2015

@vejula ja viem velmi dobre, co je senovka ... a znovu len prekrucas moje prispevky ... ano, su problemy, ktore treba vyriesit (uzdicka, zle prisatie) ... ale to sa vsetko da zvladnut aj bez senovky ci inych doplnkov ... len treba vediet, ako zvysit laktaciu ... dufam, ze si uz pochopila, co sa Ti snazim vysvetlit 😉

michaelkanr
4. okt 2015

@zita19 extremizmus vidim napr v tom ze tvrdis, ze suseda je vyplachnuta...to som ja vobec nepovedala a ani si to nemyslim. Ja poviem a a ty si do toho doplnis b,c a este aj d, ako o tych doktoroch. Ine nazory akceptujem, neboj sa🙂 pekny vecer ti prajem.

kelisova333
4. okt 2015

ludia ked toto čítaju niektore netehotné a prvorodičky tak si akurat pomyslia ,,zlatá flaška,,. Bez problémov a hovadín okolo toho. Dávno neplatí ze kojene deti su zdravšie - tiež maju alergie, ekzemy, laryngytidy. vidim to na okoli ...a inak je to len o tom ze kojenie je pohodlné a lacne.

zita19
4. okt 2015

@michaelkanr tak ako si doplnas ty... Idem, nema to vyznam. Laktacne poradkyne budu mat vzdy pravdu (aj ked odporucaju lieky, ktore ziadne lekar dojciacej matke nepredpise a podporuju kseftovanie s liekmi, kde len dufat mozme, ze pod rukou sa predavaju originalne a kontrolovane), kojacie matky budu vzdy lepsie matky ako tie flaskove... Do toho sa ja zapajat uz nebudem.

kelisova333
4. okt 2015

v jednej diskusii na českom portali emimino jedna pani napisala, ze peniaze minuté na Sunar boli najlepšie investované peniaze na svete 😀 😀 😀

vejula
4. okt 2015

@zuzkaanicka ved ja ťa chapem, tyy ma nechapeš, pokial su tieto problemy, tak klesne produkcia a dieťatko môže mať štrajk, a ako zvýšiš dopyt po mlieku, ked sa dieťa nechce prisať... Chápeš. PReto treba dočasne zvýšiť tvorbu mliečka bylinkami, aby dieťa opäť získalo záujem o prsník, potom už samozrjeme ked sa dieťa začne prisavať a začne piť efektívne, tak tu zvýšenu tvorbu mliečka udrží tým že bde často prikladať.. neviem vôbec čo sa ti na tom nezdá

zuzkaanicka
4. okt 2015

@vejula prezila som aj strajk a nemusela som nic take pouzit ... takze mi tu nepis, ze ja nechapem, co Ty pises ... ja to velmi dobre chapem a stale tvrdim to, co som tu uz pisala-da sa to zvladnut bez roznych doplnkov. Pochopila si?

michaelkanr
4. okt 2015

@zuzkaanicka nie kazda matka to zvladne. Niektora nema tolko trpezlivosti, ina podpory, dalsia priestoru. Preto je super ze bene+seno existuju. Treba ich urcite skusit, radsej ako hned prejst na um.

vejula
4. okt 2015

@zuzkaanicka ty si prežila štrajk tvojho dieťaťa, neprežila si štrajk každého dieťaťa. Podla tvojej osobnej skusenosti nemôžeš hdonotiť všetky ostatné situacie.
A len pre informaciu, takže ty mne môžeš písať, že nechapem a ja tebe nie. Aha, no dobre vedieť, pre budúcnosť.

kelisova333
4. okt 2015

Ja nechapem čo sa z toho umeleho mlieka robi taky strašiak...pomaly ako tie Cuky a Luky ked hovoria o cukre, ze smrrrrť.... 🙂 Zena sa v porodnici ani nemoze rozhodnut či chce kojiť alebo nechce proste musí - normalne ze diskriminácia. 🙂

zuzkaanicka
4. okt 2015

@vejula aj pri strajku sa laktacia da udrzat ... napr. odstrekovanim ... takze, ked sa chce, ide to bez doplnkov ... a rozhodne by som nikomu neodporucala costi ... takze ano, prezila som len strajky svojich deti, ale znovu opakujem-dopyt a ponuka-to je zaklad ... mozes sa napchat doplnkami, ze Ti pojdu usami ... ak nebude dopyt, tak mlieko nebude. Takze, ako vidim, Ty si stale nepochopila, co Ti pisem a teda nasu debatu koncim ... ja uz mam odkojene, na drahu laktacnej poradkyne sa nechystam a Tebe prajem dobru noc 😉

vejula
4. okt 2015

@zuzkaanicka ok ty si udržala laktaciu odstrekovaním, nie každej žene sa dá odstriekať mlieko. Sú ženy, ktoré neodstriekaju aj keby sa na hlavu postavili. A dopyt bude, hned ako sa laktácia zvýši (trebárs aj bylinkami) a dieťatko opäť dostane záujem o dojčenie, potom už stačí len prikladať a prikladať, bylinky sa môžu odložiť a tvorba sa udrží dopytom. Takže vidím, že ty si stále nepochopila mna. Dobru noc 😉

zita19
4. okt 2015

@vejula tebe sa pokazila platna? Vsak sme to pochopili uz v prvom komente co si napisala... Dokonca na prvy krat sme pochopili aj to co napisala @zuzkaanicka . Myslim, ze teraz to uz pochopil aj moj pes, aj ked, chudak, citat nevie...

mircalla
4. okt 2015

@michaelkanr moj syn by bol rad kojeny aj do 5 rokov, len som uz nevidela zmysel kojit dalej 2,5 rocne dieta....
@vejula a myslis, ze laktacna poradkyna zazracne vyriesi kazdy problem?ja nie...proste ked to nejde, to to nejde, niekedy sa niekto moze snazit akolkolvek....okrem toho nie kazde dieta ten dopyt ma v urcitom veku, ja som to myslim pochopila.....proste to prso nechce

vejula
4. okt 2015

@zita19 hej hej mam rovnako pokazenu platnu ako zuzkaanička 🙂

vejula
4. okt 2015

@mircalla ano su ozaj prípady, kedy to nejde, nieje ich vela ale su.

zita19
4. okt 2015

@vejula ona ti len odpoveda... Ty vzdy znova zacinas...

vejula
4. okt 2015

@zita19 a ja zas odpovedam jej... navyše nevšimla som si v mojich príspevkoch žiadne otaznik, že by som sa niečo pýtala.

zita19
4. okt 2015

@vejula asi si prehodila stranu, ale je o tvoj somńg nemam zaujem. Radsej chod nakojit, aby sa ti nezastavila laktacia. Myslim, ze to je dolezitejsie...

vejula
4. okt 2015

@zita19 ale ked nemaš o môj (neviem čo) záujem, potom nechápem, prečo začínaš diskusiu. Pokial dobre pamatam si ma označila ako prva... 😀 😀 😀 to je fakt sranda.

fuska
4. okt 2015

@vejula Ja som sa s kojenim trapila mesiac, chcela som ale silou mocou kojit. Nakoniec sa mi to podarilo. Tyzden som este dokrmovala UM a potom uz len cisto materske mlieko. Chcem napisat, ze u mna dopyt-ponuka nefungovala, dietatko pilo z dudlovej flase a malo dudel. Bez problemov, ale to neznamena, ze ine deti problem mat nemusia. Neda sa zovseobecnovat. Chcem ti vyjadrit podporu a nechapem, preco sa do teba tak obuli, lebo nemas utocne komentare a pises rozumne. 🙂

vejula
4. okt 2015

@fuska dakujem 🙂

mircalla
4. okt 2015

No v kazdom pripade sme "save".kedze je na slovensku asi najvacsi pocet laktacnych poradkyn na meter stvorcovy.

michaelkanr
4. okt 2015

@mircalla predtym si pisala, ze by si aj dlhsie, len si musela ist do prace 🙂 kazdopadne 2,5r je pekny vysledok, vysoky slovensky nadstandart🙂

vevesh
4. okt 2015

@vejula ja len takisto otazka pomimo - co podla teba pouzivaju v inych krajinach na zvysenie laktacie, ked senovka a benedikt tam nie su... 😕 😕 a clovek je od prirody cicavec...