Prečo dojčenie blokuje menštruáciu?
preco kojenie blokuje menstruaciu?
Príroda sa jednoducho snaží zabrániť míňaniu energie na ďalšieho potomka (menštruácia, tehotenstvo).
Pri dojčení je zvýšená tvorba hormónu prolaktinu, ktorý zároveň vplýva na činnosť vaječníkov (zabraňuje tvorbe vajíčok). Samozrejme, neplatí to vždy, každá žena je individuálna, preto sa dojčenie ani nemôže brat ako "antikoncepcia".
@elizabet173 presne 😁 napríklad ja 🤣🤣🤣 menštruácia hneď po šestonedelí a to som kojila aj kojim stále na požiadanie..keď mala mala 3 mesiace nasadila som antiku .kamoška berie tú istú ona je bez ,ja samozrejme mám menštruáciu stále 🤣
Hormon.
Tak Ja som pri oboch detoch nemala ms vdaka kojeniu vyse rok. Ked som raz vravela teplej kamoske ze uz 2r ( plus teho) Neviem co je to mrcha ., tak frflala ze to nie je fer 🤣nuz zivot obcas nie je fer. Kazde telo je ine.
@marca12 ano . Mala prave mrchu a stazovala sa a na zaver povedala Ved vies ake to je. A ja ze uz ani Neviem 🤣 ked frflala ze to nie je fer. Som jej povedala ze ked by raz bola teho a mala dieta Mozno bude mat rovnaku skusenost. Ale asi nebude mat deti tak nemoze posudit. Ci je to fer ci nie.