icon

Prečo dojčenie blokuje menštruáciu?

9. mar 2023

preco kojenie blokuje menstruaciu?

svokrinjazykmonika
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
januska12323
9. mar 2023

Príroda sa jednoducho snaží zabrániť míňaniu energie na ďalšieho potomka (menštruácia, tehotenstvo).

jaskolka
9. mar 2023

Pri dojčení je zvýšená tvorba hormónu prolaktinu, ktorý zároveň vplýva na činnosť vaječníkov (zabraňuje tvorbe vajíčok). Samozrejme, neplatí to vždy, každá žena je individuálna, preto sa dojčenie ani nemôže brat ako "antikoncepcia".

mamkalentedkova
9. mar 2023

@elizabet173 presne 😁 napríklad ja 🤣🤣🤣 menštruácia hneď po šestonedelí a to som kojila aj kojim stále na požiadanie..keď mala mala 3 mesiace nasadila som antiku .kamoška berie tú istú ona je bez ,ja samozrejme mám menštruáciu stále 🤣

ivangeline
9. mar 2023

Hormon.

miadi
9. mar 2023

Tak Ja som pri oboch detoch nemala ms vdaka kojeniu vyse rok. Ked som raz vravela teplej kamoske ze uz 2r ( plus teho) Neviem co je to mrcha ., tak frflala ze to nie je fer 🤣nuz zivot obcas nie je fer. Kazde telo je ine.

marca12
9. mar 2023

@miadi teplej kamoske?

miadi
9. mar 2023

@marca12 ano . Mala prave mrchu a stazovala sa a na zaver povedala Ved vies ake to je. A ja ze uz ani Neviem 🤣 ked frflala ze to nie je fer. Som jej povedala ze ked by raz bola teho a mala dieta Mozno bude mat rovnaku skusenost. Ale asi nebude mat deti tak nemoze posudit. Ci je to fer ci nie.

miadi
9. mar 2023

@marca12 mala som napisat bezdetnej nie teplej 😊niekedy uz Neviem spravne slova najst. Co uz .,

marca12
9. mar 2023

@miadi teraz som uz uplne vedla 🤣 ja som myslela,ze tepla=lesba

miadi
9. mar 2023

@marca12 ano lezba. Bezdetna . 😝to je jedno TMI ( too much information) Mne to len bolo vtipne ze aj Taketo nieco sa niekomu moze zdat - nefer.