Prečo je moje 3-týždňové bábätko stále hladné?
Ahojte máte skúsenosť moja 3tyzdnova dcéra je stále hladná kojim ju skoro každú hodinu a stále ju to nenasiti.Tak som mala bradavky zničené ,že ju dokrmujem umelom mliekom.Su tie poverí pravdivé že či môžem mať slabé mlieko ,alebo ja si to už neviem vysvetliť.Ked ju dokrmim umelým tak je celá spokojná a sladko spí.
Iste sa skús poradiť s nejakou laktačnou poradkyňou, ak tá bolia bradavky, neprisava sa spravne, odporúčam Lipirea. 3 týždňové bábätko môže mať kľudne rastový špurt a preto si pýta častejšie. Pozri si zloženie UM, obsahuje maltodextrin, štiepi sa pomaly, preto je dcérka dlhšie zasytena. Je úplne normálne, že bábätka sa dojčia aj hodinu.
@kvetinka719 suhlasim, pri znicenych bradavkach je namieste riesit to s laktacnou. tuto cast som prehliadla. mala som velmi podobny problem, spravne prisatie ho vyriesilo. bradavky som mala az do krvi, kazde kojenie bolo pre mna nocnou morou
@daniela20676 Tak male dieta ma dojcenie za xy veci. Od uspokojenia hladu, az po ukopojenie a pocit bezpecia - matka. Okrem ineho ma zaludok ozaj malinky. Materske mielko nie je slabe, ale oprosti UM je lahsie stravitelne. Mne pride u 3-tyzdnoveho babatka dojcenie kazdu hodinu uplne v poriadku.
Slabé mlieko neexistuje
je predné to má od smadu a ptm ide zadné na hlad
čim častejšie kojiš tym tvorba prisposobuje dietatku
na bolest bradaviek si kup naplaste multi mam a nos ich stále
mne dost pomohli na začiatok
@daniela20676 smer laktačná, polieciť bradavky, skontrolovať prisatie. Nosiť v šatke, pretože nemusí to byť o prsiach, ale potrebe neustáleho kontaktu. Po zlom pôrode to býva často . Úplne vylúčiť umelé mlieko, to urýchlene. Slabé mlieko naozaj neexistuje.
Ale ja ju dokojim a ona mi pripadá stále hladná plače ruky si papa mlieka mám dosť len teda neviem či ju nasýti
Nemôžem snou ísť ani von ,isly sme k lekárke doma som ju nakojila a sadli sme do auta odišli z domu a ona veľký plač od hladu .môže vyhladoviet za 15min.Ja som z toho už blázon
@daniela20676 určite treba skontrolovať prisatie bábätka. Keď sa kojí, vieš sama vyhodnotiť či je správne prisaté, či skutočne ťahá, prehltá? Ako dlho sa kojí?
@janettdamian ale áno stále prehĺta ,glg je počuť.
@daniela20676 tak cca 20min
@daniela20676 ak je prisaté cca 20 minút a prehltá, bez toho aby sa hnevalo, odpájalo.. tak by malo papať aj to zadné-výživnejšie mlieko. Inak 1 hodina interval u trojtýždňového je v normálna. Môj papal asi po 1,5 hodine. Plienok precikaných má dosť? Priberá?
ja som pred naozaj kratkym casom riesila toto iste. mame babatka 2t od seba. pracuju aj hormony. po nociach som plakala ze nemam mlieko. ak prehlta, ak cika a kaka, urcite mlieko mas a slabe mlieko neexistuje. potrebuje prso ale kvoli inemu nez kvoli hladu
Este je mozne, ze mas velmi kontaktne babatko. Take nie je mozne dat len tak do kresielka. Takemu babatku nestaci, ze ta len vidi. Potrebuje ta stale citit. Neboj, prejde to 🙂
Aj ja som mala tento problém pri obidvoch synoch. Tiež mi doktorka aj laktačná povedali,že slabé mlieko neexistuje. Ale svokra mi stále vravela,že isto mám slabé mlieko. Ak ťa bolia bradavky a malá je stále hladná je možné ,že sa nevie dobre prisať. Skúsila by som namiesto toho UM odsať materské a dať jej z fľašky či vypije a či ju to nasýti. Ak áno budeš poznať odpoveď. Moji obaja sa nevedeli prisať ,bol to veľmi dlhý a ťažký boj,pri prvom sa nám to napokon podarilo a kojila som ho dva roky,pri druhom sa to nepodarilo lebo som odsávala a tak si zvykol potom na fľašku,že prso už potom úplne odmietal. Mliečko som stratila a bol na umelom. Držím palce ,skús jej odsať svoje mliečko a uvidíš.
Tak odsávaj mlieko a bradavky nebudú zničené. Ušetríš si čas aj energiu
@daniela20676 aj ja som si myslela ze môj prehlta, sestrička v pôrodnici povedala ze je všetko ôk a figu bojovú, musel byť zlé prisaty, z toho aj bolia bradavky a vypil iba to predné mlieko a hotovo. Neustále hladný, vzdali sme to po 6 týždňoch. Pri druhom som si to oveľa viac nastupovala a išlo to super, žiadna bolesť bradaviek.
@daniela20676 ja som od začiatku prikladala strašne veľa a nič z toho on to nevedel vyťahať, bradavky totálne krvavé a moja psychika išla dole vodou. A popritom mi v pôrodnici povedali že techniku mám správnu a malý je prisatý ale bol stále hladný a keď som si aj odsávala tak z toho nič nebolo 4-5 kvapiek a dovi. Došla som ku gynekologičke a tým čím bol prikrmovaný tým je aj krmený a je spokojný ☺️
Ahoj, zaznelo to tu vela krat, ak mas znicene bradavky, znamena to ze dietatko neni spravne prisate, ak neni spravne prisate nemusi ziskavat mlieko efektivne. Teda tolko kolko potrebuje. Tento stav moze viest k pojlesu tvorby a zacarovanemu kruhu. Urcite kontaktuj laktacnu poradkynu v tvojom okoli idealne ak bude aj poradkynou nosenia. Si skvela mama, snad sa tejto neprijemnosti rychlo zbavis a budes mat moznost si uzit babatko naplno.
@sisska96 odsavat a davat svoje je usetrenie casu a energie? 🙂 ja som vzdy nad tymto rozmyslala ze ako.. ved prso vytiahnem vsade, mam teple mlieko, dopije vybavene.. odsavanie musis najprv odsat, potom krmit, umyvat, sterlizovat, niekedy zohrievat.. mne to uprimne pride ako najhorsia varianta.. ked uz je materske mlieko tak by som sa pokusala davat ho z prsnika ak to samozrejme ide a poriesi sa prisatie a bolesti 🙂
@daniela20676 napis mi sukromnu spravu. Poradim ti laktacnu v tt
@daniela20676 môžem poradiť laktacnu v TT alebo TO
@andrea2323 nebudú ti bolieť bradavky
Baby bradavky moc neriešim ja len nechápem to prečo ju tak krúti pri dojčení a aj po potom neviem či je sýta alebo nie skúsila som jej aj kvapky od bolesti brucha a nič nepomohlo
@daniela20676 naše najmladšie bábätko bolo do 2 mesiacov nonstop na ciciku. Pýtal prsko na uspatie, pogrcal sa lebo mu tieklo aj keď len dudkal potom bol nervózny tak znova pýtal a takto dookola 😁 detičky nemajú prsko len od hladu.
Na bradavky je super 100% olivový olej, ja mám od dr. Hoj.
Bradavky ničí zlé prisatie, môže spôsobovať fľaška. Určite by som kontaktovala laktačnú poradkyňu. Pohybujem sa v tomto smere, ak potrebuješ hoc "len" podporiť alebo sa vyrozprávať, napíš mi 🙂
aj nas bol stale hladny, skoncilo to tak, ze som kojila takmer vkuse jedno kojenie aj skoro hodina, akonahle som ho dala prec rev, u dr. sa zistilo, ze stratil 400 g, odporucila UM a hrooozne sa mi ulavilo, mlieko mi odislo hned, takze som ho vela nemala, ale mal silny reflux, cize aj to bol problem, mali sme recept na UM zahustene

@daniela20676 hmm.. a kym si ju nedokrmovala, sko casto ti kakala, cikala? pribrala? nie som zastanca skusky kojenia, ale pre vlastne info ju odvaz pred a po papani. ak nemas vahu odvaz sa ty s nou a bez nej. a porovnaj. babatka nechcu prso len kvoli papaniu. neviem ci bolo dnes v noci nieco vo vzduchu okrem splnu mesiaca, ale moje mesacne baby bolo na prse nonstop v noci