Prečo ma bolí prsník?

jajka0211
28. dec 2015

Ahojte maminky. Znovu sa k Vam obraciam s otazkou. Dcerka ma 3 tyzdne, je plne dojcena, mlieka mam dost. Od vcera ma ale boli pravy prsnik zo spodnej casti, smerom od pazuchy.. nie je naliaty, nie je tvrdy, necitim ziadne hrce a mala z neho pekne pije. Boli vsak na dotyk alebo ked sa niekde pritisnem.. cerveny tiez nie je. Teraz mam trosku zvysenu teplotu 37.3 ..dufam ze nepojde vyssie ☹ neviete preco ma prsnik boli?? Bolest sa da prirovnat ako ked mame velku bolestivu modrinu.. ked sa dotknem zhora tak neboli..ale ked chytim zospodu tak boli dost. Co to moze byt?
Dakujeeeem

macik166
28. dec 2015

Môže to byť preťažený prsný sval. Mňa tiež bolel. Bolo to od dvíhania a nosenia dieťaťa...

adulikka
28. dec 2015

Zápal prsnej žlazy to môže byť. Ale najlepšie ti lekár povie.Ak ťa bude bolieť dlhšie choď doktora pozrieť.Myslím gynekológa.

luba41
28. dec 2015

upchatý mliekovod..nahriať, dať vyťahať dieťaťu bradou k bolestivému miestu a schladiť obkladom / vínnym, tvarohový, octovým, kapustným/ a opakovať..a dbať na správne prisatie, stiedaj polohy na dojčenie, v noci tiež dávaj pozor na prisatie..

evittam
28. dec 2015

@jajka0211 Presne ako píše @luba41 - ostalo ti pravdepodobne v prsníku "staré" mliečko. Mne na toto pomohlo najskôr všetko mliečko vytiahnuť a potom horúca sprcha (najviac ako vydržíš) a vymasírovať to miesto a riadne dostať všetko to mliečko von. 😉