Prešli ste z dojčenia na umelé mlieko kvôli častému budeniu sa v noci?

martinkamly
15. apr 2022

Prešli ste z kojenia na umelé mlieko kôli častému budeniu v noci ? Alebo pomohlo niečo ine ? Kojila som každé 2 hodiny to sa ešte dalo ale teraz je to hodina aj častejšie.

riskoh
15. apr 2022

Podobne,kazde 2hod,ked isli zuby kazdu hodinu aj menej,vydrzala som do 18 mes zo zdravot.dovodov som musela prestat,odvtedy prespi celu noc,um nevypije vobec

melanta
15. apr 2022

Dojčenie je pre mňa jednoduchšie. Je jednoduchšie každú hodinu vytiahnuť prso ako každú hodinu vstať a ísť zarobiť mlieko. Režim sa bábätkám mení, jediné riešenie je vydržať.

diamond007
15. apr 2022

@martinkamly nie. Proste nedám skôr ako za dve hodiny keďže je malé dieťa. Ak je väčšie tak po 3h.

joesvk
15. apr 2022

@martinkamly Pochybujem, že pomôže umelé mlieko, aj keď to môžeš skúsiť... Ale to bývajú také obdobia, možno cíti zúbky, možno potrebuje cítiť tvoju blízkosť... Možno...Ani ja som nemala deti, čo by dobre spali. Niektorý mesiac som si už myslela, že sa to zlepšilo a potom zrazu zase mesiac každú chvíľu hore.

beata_k
15. apr 2022

@martinkamly Ak su to zuby alebo obdobie, tak si nepomozes

vilma7
15. apr 2022

Nie neprešla, tie časté budenia neboli stále...je to len obdobie, ktoré opäť prejde.

mabenn
15. apr 2022

@martinkamly pomoze cas a vydrzat...bohuzial

petamich
15. apr 2022

zatial nie 🙂 aj ked obcas nahodou nie som doma, manzel mu pred spanim da UM a ziadny rozdiel, takze je to len obdobie a treba vydrzat (aj ked sama tuto vetu neznasam)

petamich
15. apr 2022

@diamond007 tak moj by dve hodiny v kuse reval a to neviem, co by som tym ziskala 🤷‍♀️ to radsej tu 🐐 vytiahnem a o 3-5 min. spi

diamond007
15. apr 2022

@petamich presne o Tom to je, vieš dopredu čo by robil 😉

sirka9
15. apr 2022

UM nepomoze. moja je od 2 mesiacov na nom lebo som nemala mlieko a aj tak je v noci hore kazde dve, max 3 hodiny. takze nech mi niekto skusi povedat este, ze deti na UM prespia celu noc 🤣🤣🤣 ale jasne, ze je to indivindi. ale myslela som, ze to bude horsie zakazdym vstavat a zarabat, ale da sa to. kazdopadne, nikdy by som na UM nepresla z MM aj keby som musela konit kazdu pol hodinu, aby ti potom nezacalo babo odmietat prsnik, predsa len, z flase to ide lepsie, viac menej bez namahy a moze spohodlniet.

nafka0483
15. apr 2022

@diamond007 A co robi tvoje dieta ked proste nedas v noci skor ako za 2 hodiny?

Lebo ja som skusila 😅 revala lebo nemala naplnenu nejaku potrebu a kym som ju nenaplnila tak proste revala.

Keby som vydrzala 2 hodiny a opakovane, tak by asi nerevala - ale nie preto ze by nepotrebovala, ale preto ze by sa naucila ze darmo pyta a dava najavo ze nieco potrebuje, ten najdolezitejsi a najblizsi clovek v jej zivote na to uplne kasle a jej potreba ostane nenaplnena, cize rezignacia, apatia.
Take nieco u svojho baba nechcem dosiahnut.

pininka1
15. apr 2022

Nepresla som sice kvoli tomu, ale aj ked pili um, budili sa kazde dve hodiny, takze u nas to rozhodne neznamenalo lepsi spanok

srferreira
15. apr 2022

@martinkamly kolko ma babatko? Nie je uz cas odpojit od nocneho kojenia? Ja som odpojila v 8mes. Lebo uz to nebol hlad, ale zvyk. A pocas dna som kojila na poziadanie.

emilka_1
15. apr 2022

@martinkamly nepíšeš, koľko má dieťatko.
Ja som obom deťom zrušila nočné mlieko okolo roka. Prvý kojený, budenie každých 30 minút, čistý horor. Po zrušení večerného a nočného kojenia mi odvtedy prespí celú noc.
Druhorodenemu som zrušila UM úplne okolo roka (keďže mal normálne pestrú stravu počas dňa) a tiež to malo za následok celonocny spánok.
A nie, nieje jednoduchšie vytiahnuť prso ako zarobiť UM, aspoň pre mňa.
Je rozdiel budiť sa 20x za noc na kojenie, a ísť raz v noci zarobiť UM, čo trvá tak pol minúty. 💁‍♀️
Jaj, a nenahrádzala som to ničím, iba čistú vodu som im dávala večer 🙂

diamond007
15. apr 2022

@nafka0483 nerevala ani jedna. Skúsila, začala a keď po pár sekundách zistila že nedostane prso ako dudel, potapkala som po ritke chvíľku a spala ďalej. Ale samozrejme sa nebavím o novorodencovi, mám už vyše polročné a staršej som tiež dala, pokým to mne je komfortné.
Keď idú zuby alebo ju niečo bolí tak dám aj celú noc, ale dostať to do štádia zvyku. A nedám len keď viem, že pred hodinou sa plnohodnotne najedla a nezaspala som pri Tom.

nafka0483
15. apr 2022

@diamond007 Jaj tak to je o inom ked neplakali ale tu potrebu (napr kontakt, pomojkanie) si naplnila inak.
Moja je mensia ale proste ked pyta prsnik tak inu alternativu neberie a reve.

nevenka
15. apr 2022

Vsetky deti mi toto robili okolo 9 mesiacov az 15 mesiacov. Isli im ocne zuby a stolicky najmladsirmu hned spolu s ocnymi. Nic nepomohlo, len vydrzat. Teraz sa budi 1-2x za noc. Ma 16 mesiacov. No a najstarsieho som odstavila v 17m, najprv nocne dojcenie kvoli dalsiemu tehotenstvu, len dudlil naprazdno a len sa zlostil, ze nejde. Budil sa po odstaveni aj tak rovnako a nechcel vobec umele, iba horko-tazko vodu. Na flasku sa uz nikdy nenaucil. 2 deti teda prespali celu noc az ked sme zobrali cumlik, cca v 2,5 roku a najmladsi asi tiez tak bude. Nie je to kojenim. Lebo sesternica kojila obe deti, prve jej prespalo noc, iba raz sa budilo a bola pri nom oddychnuta ako rybicka a druhe dieta rovnako kojene ako prve a katastrofa so spanim. To je skor povahou a temperamentom deti.
Svagrina nekoji, ale aj kym kojila, tak ten knedlik sa napraskal do plna a spi celu noc. A druhej svagrinej dieta sa tiez napraska, mlieka ma na rozdavanie, koji a mala jej nespi dobre, ale lepsie, ako nase deti. Osobne si myslim, ze to nie je kojenim.

nevenka
15. apr 2022

@nafka0483 takych je vela, vsetky nase 3 ks 🙂

essenceee
20. apr 2022

kamaratka to takto robila. Cez den dávala synčekovi svoje mliečko a v noci mu dávala umele.

sonava
20. apr 2022

@martinkamly tiez som nad tym uvazovala ci by to pomohlo ale nastastie ma premohla lenivost :D a ono to naozaj same preslo...teraz sa budi 1-2x v noci, sem tam sa stane ze ani raz..a nie vzdy chce mlieko ked sa zobudi..a ked je choroba alebo zubky vtedy sa moze zase viac budit ale ono to ozaj raz prejde 🙂

ailiba
20. apr 2022

@martinkamly ak je to preto, ze ma babo malo mliečka, tak to pomoze... Ale ak su to zubky, tak nepomoze nic.

zorkahorka
20. apr 2022

A ake je stare babo?

nikha2809
20. apr 2022

Syn bol od narodenia na UM a tiež sa budil každé dve hodiny