icon

Priberanie bábätka

bessdonna
16. máj 2023

Baby ja sa asi zblaznim z toho dojcenia. Mala ma 3 a pol mesiaca, momentalne 6565 g, porodna vaha 3300g.na zaciatku priberala nadmerne aj ked stale vracala bud prudom alebo len tak. Teraz sa vracanie vytratilo, asi 2 tyzdne nevracala. Kym zvykla vracat(poslednu dobu raz poriadne za tyzden) tak kakala raz do tyzdna, priberala tyzdenne 180-200g.teraz tyzden asi kaka kazdy den. Odvtedy mi ale nepribera. Napr jedno rano mala 6580,dalsie rano po kakani 6550,dalsie rano 6550,dalsie 6555,dnes rano 6565.to uz ked si pozriem dnesnu vahu a vahu pred tyzdnom tak to je len 90g prirastok. Beriem senovku, benedikta, homeo, asi zaradim caj. Pijem vineu. Mozem mat malo mlieka aj ked mala chce bacsinou na jedno dojcenie len jeden prsnik. Minule som za 10min tesne po dojceni z 1 prsa odsala 70 ml. Som zufala, takto sa trapit furt. Naladu ma taku ako kedy. Aj sa usmieva ale aj mrnci. Kurnik ze do tych prsnikov nevidime.plienok ma pociksnych 6 ale nie su vsetky uplne tazke.

Strana
z2
jaskolka
17. máj 2023

@bessdonna veď včera si písala, že má 6565,teraz ti pribrala na 6705.Nestaci za deň? Koľko akože ešte chceš, aby priberala? Pol kila denne? Veď takto by si mala o chvíľu slonika doma...
Ukludni sa, zdravé dieťa sa dobrovoľne nevyhladuje. Veď ani ty neješ denne rovnako, raz si dáš na raňajky dva rožky a na druhy deň možno pol rožka ti bude stačiť.
Môžu jej úst zúbky,alebo je trichu nachladnuta, možno je to laktacny štrajk, možno sa zle vyspala, možno aj počasie jej vadí. Aj ona je človek, nebude sa každý deň rovnako sa správať. Ale čím viac budeš toto robiť, budeš len nervoznejsua a ona bude nervozna aj z teba.

natalka2230
17. máj 2023

Moja malá má 13mesiacov a má 8kg 🤣 teraz čo mám robiť? 🤣 Ale nie... Ja takéto vôbec neriesim ani som neriešila smeje sa je šťastná tak som aj ja... je zdravá nič jej nechýba... Ked tvoje dieťa je šťastné nerieš to a zahod váhu prosím ta 🤣

diewcatqoo
17. máj 2023

Vazne je toto tvoje druhe dieta? Nechce sa mi verit. Pre vlastne dobro sa daj do kludu. A ak ti to nejde samej, vyhladaj nejaku odbornu pomoc. Nie je to vobec hanba. Takto sa dozeries uplne, deti si nezasluzia, aby maminka bola v takomto stave.

natalka2230
17. máj 2023

A ešte niečo málo mlieka určite nemáš... Ja kojím tiež a iba z jedného! Síce jedno mám veľké a druhe malé 🤣 tiež chce len jeden cicik netráp sa stým tu váhu naozaj zruš a budeš kľudnejsia lebo to už je asi závislosť čo robíš a vážiš ju stále

beata_k
17. máj 2023

Vahu vyhod a zmen pediatricku. Ved to nie je normalne. Zena, sa z toho scvoknes.

bessdonna
autor
17. máj 2023

@natalka2230 ved to ze moja je posledne dni umrncana.

natalka2230
17. máj 2023

@bessdonna
To že je umrncana môže byť aj nieco iné... Zúbky jej môžu ísť, bruško ju môže bolieť.. Ked kojis musíš dat pozor čo co zješ ale hladná určite nieje

bessdonna
autor
17. máj 2023

@natalka2230 jedli sme s muzom 3dni sparglu na veceru, strasne nam chuti, nenaduva a teraz cital, ze meni chut mlieka, mozno to vadilo malej. Dost odmietala dojcenie. Teraz odpoludnia sa to zlepsuje.

natalka2230
17. máj 2023

@bessdonna no musíš dat pozor lebo je to zbytočný plač.. Ale hovorím ze to kľudne môžu byť aj zúbky mojej malej keď išli pred tým jak som jej dávala jest dala som jej na zúbky masticku strnulo jej to a papala potom... Vyskúšaj uvidíš a aj keď jej nejdu s masticku jej neublizis... Stou váhou skoncuj a malinku si užívaj 😊

bessdonna
autor
18. máj 2023

@natalka2230 dakujem skusim. S tou vahou je to tak, ze ked kojis, nevidis kolko to babo vypije. Poradnu mam az o 2 mesiace, tak nechcela som nic zanedbat. Ine to je kebyze vclovek krmi z flasky a vie, ze babo vypije dostatok.

Strana
z2