Prírodné alternatívy liečby zápalu prsníka pri dojčení
Ahoj, mám 7,5 mesačného syna a dojcim. Pred 2 týždňami sa mi spravili tvrdé hrčky v jednom prsníku a aj keď potom zmizli, odvtedy ma veľmi bolí bradavka, najmä pri začiatku dojčenia. Posledné dni už aj celý prsník pobolieva, aj na dotyk a aj je červený. Bola som dnes u dr a že je to zápal, dala mi ATB Zinnat. Chcem sa spýtať, či je ozaj potrebné brať ATB (vyhýbam sa im, lebo mi vždy spravia kopec nežiadúcich účinkov) alebo sa dá pomôcť aj nejako bez nich. Teraz si dávam obklad z tvarohu a chcem skúsiť aj kapustny list. Ďakujem za skúsenosti
@filipendula zápal v prsníku by som naozaj neriskovala, a nasadila antibiotiká. Urobíš si ešte horšie, keď ich nezačneš užívať..
@ukgirls probio beriem celoročne a ešte pri ATB navysujem. Naposledy sa mi vďaka ATB spravila análna trhlina a to bolo peklo. Preto mám už dopredu obavy
@filipendula to neznamená, že aj teraz budeš mať problém. Môžeš skúšať prírodnú cestu, ale je možné, že si ešte viac pohoršís. Ja by som sa riadila liečbou, ktorú určila dr. Skóre uzdravenie prajem.
Na zacinajuci zapal mne pomohol kapustny list, masaz a odstriekanie. Na silnejsi zapal veru neviem, skusit mozes a ked nepomoze, tak sa rozhodnes ako dalej.
Ale asi by som pocuvla lekarku, drzim paste!
@filipendula mne velmi vzdy pomohla octanova mast
@filipendula no tak teraz bez antibiotík nebudeš mať analnu trhlinu ale dieru v prsníku .Toto fakt nie je sranda
@filipendula Vies prečo sa ti spravila ta trhlina z antibiotík?
@minenkaa no podľa mňa preto, že sa mi kvôli nim spravila mykóza v konečníku (to už viackrát pri ATB som mala) a ešte vďaka hnačke tiež z ATB sa to tam natrhlo
@filipendula dakujem,lebo mňa tiež dosť zaťažujú antibiotiká , ale robi mi to aj narkóza a aj lokálna ,neskutočne mykózy mám na všetkých slizniciach
Ja ked som mala silny zapal skoncila som na chirurgii.
Kazdopadne mi nasadili aj atb.
A dr odporucil gel lioton 100 000. Masirovala som si to na "zvysné" hrcky. Aj pri opakovanych zapaloch vzdy zabralo.
Kazdopadne na bradavky multimam naplaste. Alebo lanolin-taka fialova masticka.
Toto pri dojceni mam vzdy po ruke.
Davaj si (aj do buducna) hned od zaciatku ibalgin - ma protizapalovy ucinok.

ak je tam uz zapal tak nevymyslaj a nasad si atb ... spolu s nimi probiotika a ziadnu sarapatu nenarobia ...