Problém s mliekom

lulka1994
9. sep 2016

Ahojte potrebujem poradiť najlepšie by bolo keby ste mi napisaly nieaku radu od 'babicky' ....
Ide O to že som V UK bola som U svojho GP že nemôžem kojit bolia má bradavky prsia sa mi hrozne nalieva ju A moja dcérka prsník nechce :( zvyknem sa sama odsávať ale už sa mi aj hre porobily A prsia mám tvrdšie .môj GP mi povedal že sa nemám odsavat že to mám nechať tak že mám menej piť A že sú mám kúpiť paracetamol. ... zdá sa mi že sa mi už robí zápal mávam horúčky zatiaľ len zvýšené .... pýtala som si injekciu alebo lieky na zástavu laktácie povedal mi že ak mi predpise také lieky vedl. Účinky sú zlé arytmia. ...splietal úplne čiže U lekárov mám smolu. .. Už mám aj depresie nwm čo robiť ....
Ďakujem za nieaku radu
Inak skúšala som sa stiahnuť S plienkou nepomáha len to bolí viac....
Ps ospravedlnujem sa za gramatiku :(

glorikarebeka
9. sep 2016

@lulka1994 a kolko ma dietatko lebo ked odsajes tak ti nema co pit,skus si zavolat laktacnu poradkynu ta ti poradi najlepsie

stefi_k
9. sep 2016

V prvom rade to najťažšie ukľudní sa. Ja som mala rovnaký problém na začiatku, na bradavky som mala lanolin z nemocnice ten pomohol. Ked máš nadbytok mlieka tak sa malej možno zle pije lebo sa spusti noc silný prúd. Mne sa na začiatku tiež takto tvrdly prsia a boly boľavé ja som to riešila tak, že som odstriekavala toľko aby prsník trochu zmekol a potom som malú nakojila, lebo sa mi až dusila mliekom tak silno sa spustilo. Snaž sa ale odstriekavat len toľko ako je naozaj nutne a postupne to znižovať ono sa to časom úpravy. Ten paracetamol nie je zlý nápad pomôže a ešte nám radily v nemocnici prikladať kapustovy list, treba ho niečim pomlatiť aby trochu pustil šťavu a prikladať na prsník sťahuje opuchy.

ukulela
9. sep 2016

@lulka1994 ked ti zacnu prsia tvrdnut, treba, treba odstriekat. napriklad pod teplou sprchou, to sa mlieko v teplom prostredi rychleksiespusta. mne v nemocnici tiez radili aj octanove obklady - klasickaoctanoa mast - ale len na to tvrde miesto, pozor - urcite nie na bradavku. a tiez pred kojenim treba prsnik dobre umyt, babo neznesie octanovy smrad.
na bolave bradavky urcite lanolin, byvaju aj nalaste, uz ked velmi bolia - u nas dostat multi mam compress - skus vyguglit a nieco podobne zohnat u vas.mne velmi pomohli. a tiez na tvrde prsia pomaha nahrievat infralampou. to sa tiez uvoln mlieko a potecie.
inac akopisu vyssie - z taknaliateho prsa sa dieta nevie napit, treba odstriekat aby sauvolnil a potom sa lepsie prisaje.

sardinka336
9. sep 2016

@lulka1994 to je pomoc pacientovi ako vyšitá....ti mohol predpisat Parlodel, Dostinex a bolo by to vyriešene....ta arytmia by sa dajme tomu mohla vyskytnut u pacientov so srdcovymi chorobami, čo uvadza príbalák, ale inak zrejme nie. Ak chceš kojit tak mas rady vyššie ak nie tak mozeš urobit toto:
- menej pit (nie do dehydratacie)
- pit šalviovy, mätovy čaj (paradoxne, ale pomaha)
- kup si kapustu, obyčajnu bielu, list naklep tlčikom a priloz si ho na prsnik - pomaha to na zapal, sťahuje zapal
- natriet octanom postihnuté miesto (nie dvorec, bradavku)
- ak su prsia velmi plne tak odsat mlieko do ulavy, hrče rozmasirovat pod teplou vodou
- ak su prsia volné, bez hrčí, nie naliate na prasknutie, tak pomahaju aj studene sprchy, studene obklady čím sa mliečne zlazy stiahnu.
Mlieko odstriekavaj alebo odsavaj do ulavy...postupne sa ti bude tvorit menej a menej az to nakoniec zmizne.
- homeopatia Ricinus comunis 30 ch
- homeopatia Lac caninum 30ch
Paralen, Ibuprofen na tu teplotu si daj.

monikaparson
10. sep 2016

Už som počula o tom, že v UK stojí zdravotná starostlivosť za prd, ale toto je teda sila.

luta13
10. sep 2016

normalne by som toho Dr.poslala asi do prdele...To je hrozne citat...A ako pisu baby vyssie, vsetky rady na uvolnenie prs funguju zarucene a na bolave bradavky jednoznacne lanolinovu mast v "hrubsej vrstve" po kazdom kojeni, ci odsati...Drzim palceky, aby bolo uz len dobre, aby sa Ti mliecko upravilo a malicka aby pekne papkalaTvoje mliecko 😉