icon

Riešenie bolesti pri dojčení a stuhnutého prsníka

1. apr 2024

Ahoj, mám taký problém - dojčím 10mes., ale už len v noci, fungujeme tak cca mesiac/dva. Posledné dve noci malá pekne spinkala, tak som nedojčila. Zobudila som sa však s na dotyk boľavým prsom, skúšala som aj odsať, ale nič .. bolesť necítim, ale pri dotyku áno, na niektorých miestach akoby bol stuhnutý...Čo s tým? Či len prikladať, aby z neho pila? Počas dňa sa dojčiť už nechce, v noci pije pekne, keď potrebuje. Ďakujem

kitycat
1. apr 2024

Moze to byt zapal a upchaty mliekovod. Hrudy musis rozbit dlanami o seba a uvolnit to trochu. Ak sa ti takto odstavuje, tak sa ti to casom ustali

autor
1. apr 2024

@kitycat ďakujem, vyskúšam, použila som aj odsávačku, ale tou mi to nejak nejde, v noci jej ho dám ako prvý, aby čo najviac mlieka poťahala 🤷

kitycat
1. apr 2024

Praveze ti tomoddavacka ani dieta neuvolnia, musis to rozbit rukami. Mala som to, potom to uz pojde

bolarazjedna
1. apr 2024

Daj teplú sprchu na prsník a v sprche skus pod vodou rozmasirovat stuhnuté miesta smerom k bradavke..... Najlepšie pred kojenim...a mne ešte veľmi pomohlo bezprostredne pred kojenim zohriať boľavé miesto fénom a potom dieťa dat na prsník. Odporúča sa tiež dat dieťa do takej polohy, aby brada smerovala k boľavému miestu (s bradou saje silnejšie, ako s ostatnymi časťami úst). Čiže napr ak máš tie boľavé miesta z vonkajšej strany prsníka, tak využiť futbalovú polohu...