Riziko upchatia mliekovodov pri dojčení
Ahojte mam otázku.
Dcéra ma tyzden, kojím ju …pri kojení sa rýchlo unaví, často zaspi, preto sa kojí este dlho…cítim ze po kojení mi prsník uvoľní a vsak nie uplne do “mäkka” ako to bolo pri prvej dcére….stale mi tam ostanú nejaké hrče, ktoré sa snažím samozrejme v sprche rozmasirovat a aj popri kojení no nejdú uplne…kojiť sa snažím každé 2-3 hodiny,,moja otázka znie…nemôžu mi tie hrče upchať mliekovod a spôsobiť zapal? Malú prikladám pravidelne no napriek tomu mam z toho obavy…neviem ci este odsávať po kojení aby sa hrče uvoľnili…no nechcem ju učiť na moje mlieko z fľašky…budem vďačná za rady.
Ak sa tvoja malicka rychlo unavi predpokladam, ze nema este 2 mesiace. Taketo malicke deti su este slabucke a neboj ona si casom potiahne aj viac. Ano bolo by dobre keby si odsavala lebo to vyzera tak, ze toho mlieka mas zrejme viac nez si mala pri prvom dietati. Alebo toto si potiahne menej. Zapal by sa ti mohol spravit no nie je to ziaden strasiak. Ked robis masaze v sprche robis dobre. Pripadne ak budes unavena tak na uvolnenie pomahaju studene obklady. Mne to poradili v nemocnici (vlhka latkova plienka z chladnicky). Neboj sa, ze nechces ucit na mliecko z flasky. Deti vedia byt prisposobive a mnohe nemaju problem pit casom rovnako dobre z flasky ako aj s prsnika. Alebo ak nechces davat flasku tak si vlastne mliecko daj zmrazit do tych speci sacikov (mozes neskor pouzit na kasicku, ked zacnes zavadzat prikrmy)
Ako písali baby vyššie tiež by som odsvala do uvoľnenia alebo len odstriekat v sprche.. za mňa ale odsat a dat zamraziť je lepšie😄 nejake tie zásoby v mrazaku sú na nezaplatenie keď budeš potrebovať ísť na par hodín prec vyvetrať hlavu👌🏻a tiež je super ak babo sa vie napapat aj z fľašky, nehovorím že vkuse ho kŕmiť z flase ale raz za čas je to veľmi užitočné
Dakujem zienky😊

No áno, je lepšie si to odsať. Samozrejme nie úplne všetko, ale do úľavy. Mne stačilo 1-2x denne odsať dákych 50 ml a bol to mega rozdiel na pocit. Nemusíš sa báť, že tým nejak príliš zvýšiš tvorbu, bábo teraz vypije máličko, no každým dňom bude potrebovať viac a viac a potom už nebudeš potrebovať odsávať.
A odsaté nemusíš dávať z fľašky, buď ho zamraz pre prípad núdze (no po rozmrazení je chuť iná, môj to nechcel piť) alebo vylej alebo daj niekomu vypiť 😁