icon

Ručné odstrekovanie mlieka

spanielka44
23. feb 2025

Ahojte rada by som sa spytala či sa dá z dlhodobého hľadiska fungovať len na ručnom odstrekovani mlieka z prsníkov?

Trosku odpisem situaciu - kojila som malinku, len som skončila v nemocnici s horúčkami 39,5 a odvtedy sa mi nechce už prisat keď si ju priložím… odsávačku na mlieko som skúšala aj manuálnu, aj elektrickú ale obidve mi odsávajú iba krv lebo mám veľmi citlivé bradavky. Jedine čo môžem robiť je mlieko ručne odstrekovat už som si našla aj dobrý spôsob a dokážem odstriekat na 3 plnohodnotne kŕmenia denne ☺️ snažím sa odstrekovat čo najčastejšie a hocikedy mi aj mlieko veľmi tečie až mám celé tricko mokré…
Čo myslite na význam aspoň takto odstrekovat nech jej párkrát dám MM?
Veľmi pekne ďakujem za odpovede 🙂

s_o_n_i_k_e
23. feb 2025

V mojom prípade, áno, ja som mala sekciu mlieko sa mi rozbehlo až odsávačkou doma, čiže za mňa áno najprv som mala 15ml a potom už 40ml, ja som len odsávala, lebo malička chudla a museli sme vedieť koľko vypije, čiže u nás áno aj odsávanim množstvo mliečka stúpalo, ja stále hovorím aj z mojej skúsennosti, ak bude dopyt po mliečku bude aj ponuka 🙂

anavixy
23. feb 2025

Mas dobre nastavce na odsavacke? Vies, ze su rozne velkosti a ze ich treba vyberat podla priemeru bradavky?
Inak samozrejme ano, pokial to tebe tak vyhovuje, zvladas to a dokazes prsnik vyprazdnit dostatocne, tak pokojne mozes mlieko odstriekavat rucne. Pre tvorbu mm je dolezity odber, nie az tak sposob, akym sa mlieko z prsnika odobera, hoci, samozrejme, usta dietata su nenahraditelne, ale odsavacka vs. ruka je jedno. Vyskusaj este kolektor, z jedneho prsnika odstriekavaj a na druhy si daj zatial kolektor (najdes aj od medely aj lansinoh, kolektor typu haaka s podtlakom).

dominikamacakova
23. feb 2025

To mlieko sa ti stratí, ale dokým máš tak ja v tom žiadny problém nevidím 🤔

spanielka44
autor
23. feb 2025

@s_o_n_i_k_e len ja odsávačku nemôžem žiaľ iba rukou viem odstrekovat

@anavixy tazko povedat mne sa zda nadstavce dobrý a ani ma to až tak pri odsávaní neboli, ale vnútri bradaviek mám stále rany po kojení a tým tlakom sa mi rozkrvacaju. Kolektor je ta vec čo sa dá do podprsenky a zbiera mlieko keď tečie ano? Ja už som invenstovala aj do Odsávačky kúpila som od Truelife na obidve prsia naraz ale zas len krv, predtým som mala klasickú od philips avent ručnú a to bola fakt katastrofa. Jedine cocozaj viem je to mlieko odstriekat ručne

@dominikamacakova práveže zatiaľ sa nestráca, práve naopak mám pocit že ho je stále viac a viac

nekonecna_katastrofa
23. feb 2025

@spanielka44 pri prvom som odstriekavala 13mesiacov. Tiez mi to s odsavackou neslo.

evcagabi
23. feb 2025

Ja odsavam pol roka uz, zatial dokazem na 100% pokryt krmenie ale ja pouzivam odsavacku. A aj keby mam odsat hoci len na 1-2 flase, aj tak by som pokracovala. A veru, neviem si osobne predstavit odstrekovat tolke mlieko

spanielka44
autor
23. feb 2025

@nekonecna_katastrofa ďakujem ja by som chcela minimálne aspoň prvé mediace ak to bude mozne 🙏🏼
@evcagabi je to trosku náročnejšie a pracnejsie ale dá sa to

anavixy
23. feb 2025

@spanielka44 kolektor nie do podprsenky, ale podtlakovy, nacucnes na prsnik pocas toho ako druhy odstriekavas a on ti zbiera mlieko ktore inak samovolne vyteka. Najdi si cez google, je to super vec a nie draha.
Ked mas ragady, tak sa asi dieta zle prisavalo 🤔 ako dlho je to odkedy uz nedojcis?
Kludne odstriekavaj, mlieko budes mat, nestrati sa, ked bude odber.. 🙂

evcagabi
23. feb 2025

@anavixy prosim ta, ak mas skusenost. ja som rozmyslala,ze si kupim ten kolektor. myslis, ze ma zmysel aj ked nemam pocit, ze by mi z druheho pri odsavani nieco tieklo?

dobryden
23. feb 2025

@spanielka44 ano,ka som sa tusim 18 mesiacov odsavala,ale ja som mal elektricke Odsávačky 2 medelu,ta bola vyborna,a odsavala som s dvoma naraz minimalne 20’ kazde odsávanie,kazde dve hodiny,neskor kazde tri.Tak radili baby a naozaj to fungovalo.Len záležalo od pravidelnosti a dĺžke odsavania aby bolo mirka dost.A skus toe elektricke,casom sa ti mozno bradavky ukludnia,to ručne odsávanie musi byt namáhavé.

spanielka44
autor
24. feb 2025

@anavixy nekojim už 8 dni a aj som ju skúšala priložiť ale nechce, zvykla si na flasku 😒 a Odsávačky zatiaľ tiež nechcem používať, možno keď sa mi prsia na 100% zahoja, lebo vždy keď skúšam ma to veľmi boli a ide len trocha mlieka inak len krv
@dobryden a to aj v noci si tak pravidelne? Mne sa ozaj v noci k tomu nechce dokopat

anavixy
24. feb 2025

@spanielka44 v noci musis odstriekavat tiez, minimalne raz, to je klucove pre tvorbu mlieka (kvoli hladine prolaktinu, ktora je vnoci najvyssia). Musis sa k tomu dokopat, inak to nebude mat dlhu zivotnost.
Odsavacku nepouzivaj, ked nemozes, ale kolektor je nieco uplne ine, googli, u teba kazda kvapka navyse je dobra, zbytocne si nechas mlieko vytekat do tricka.

anavixy
24. feb 2025

@evcagabi ono tym jemnym podtlakom v spojeni s let-down reflexom urcite pojde mm aj z druheho prsnika. Pokial ti mlieko netecie z druheho pri odsavani a mas dostatok mm, nepotrebujes navysovat tvorbu, tak teoreticky kolektor nepotrebujes, ale na skodu by urcite nebol 🙂

dobryden
24. feb 2025

@spanielka44 nie,v noci len raz a potom uz vobec ale je dobre napriklad v noci ze okolo 22 a o 2,aspon zo zaciatku.

spanielka44
autor
24. feb 2025

@anavixy moc ďakujem za rady
@dobryden tiež ďakujem