icon

Skúsenosti s tabletami na zastavenie laktácie po pôrode

8. aug 2025

Ahojte.
Máte niektorá osobnú skúsenosť, že ste pár dní po pôrode zobrali tabletku na zastavenie laktácie?
Ako rýchlo zabrala a kedy sa vám "uvoľnili" prsia (neboli už naliate a tvrdé) ?

kavasmliekom
8. aug 2025

@anonym_autor tri dni po pôrode, resp.hned ako som prišla z pôrodnice mi môj gynekológ predpísal. Do týždňa som nemala mlieko. Úľava

anonym_7abcae
8. aug 2025

Dostala som ju deň po pôrode, prsia sa mi nestihli ani naliať. Treba žiadať čím skôr.

autor
8. aug 2025

@kavasmliekom ďakujem, už sa teším na ňu 😁 snáď po víkende už bude všetko preč.

@anonym_7abcae v pôrodnici mi odmietli dať, mohla som to riešiť až s mojou gynekologičkou po prepustení (kedy boli už naliate, tvrdé a veľké ako loptové kamene a s nábehom na zápal).

anonym_6172cc
8. aug 2025

Len sa chcem opytat a vobec to nemyslim v zlom ani ja nekojim. Preco ti ju odmietli dat v nemocnici? Mala si nejaku predispoziciu na zapal alebo si len nechcela kpjit?

anonym_77429a
8. aug 2025

Ja som mala tvrdé a naliate, až mi nič už nezaberalo na bolest. Snažila som sa ráno a večer odsávať a nepomáhalo. Ani spať som nevedela od bolesti. Keď som si dala tabletku, na druhý deň sa mi už uľavilo. Ale ten deň sa mi už tak podarilo odsať elektrickou odsávačkou, že sa to trochu uvoľnilo a nebolelo to tak. Myslím, že o dva dni mi už nešlo mlieko. Tabletku som si dala asi 8. deň po pôrode. Ja som v nemocnici nemala vôbec mlieko. Až potom asi 6. deň sa to spustilo tak, že veľmi. Mlieko mi kvapkalo na zem, keď som chodila bez podprsenky po dome. No a mne predpísali Cabest, jednu tabletku týždenne. Teraz som 25 dní po pôrode. Zobrala som si len jednu kvôli vedľajším účinkom, takže mlieko stále mám, len nič s tým nerobím, takže sa mi netvorí. Keď si stlačím bradavky, normálne mi ide biele mlieko, ale už ma prsia nebolia, ani ich nemám naliate. Malú si neprikladám.

anonym_853725
6. nov 2025

Skúsim, aj keď je to staršia diskusia...čo na bolesť prsníkov, keď sú fakt tvrdé, sú aj hrčky? Ako často môžem odstriekať do úľavy?