Som 5 dní po pôrode a stále nemám mlieko

veselavrba
14. nov 2012

ahojte som 5den po porode a stale nemam mlieko. Nemam ani maleho pri sebe,kedze bol o vyse mesiaca skorej narodeny a je v inkubatore.Skusam odsavat kazde 3hodiny ale nic.Vela pijem papam co mam davam si caj na podporu mlieka ale nic stale.Na zaciatku som mala aspo par kvapiek prvych zivin co dieta potrebuje,ale odvedy nic.Uz som zufala potrebujem dat mlieko aj malemu:( Neviem ako mamto mlieko zo seba dat.Pomozte,ako ste na tom boli vy?

vavrenka
14. nov 2012

@veselavrba ahojcek, z akeho si mesta? idealne by bolo kontaktovat urychlene laktacnu poradkynu. mozem ti do IP poslat kontakt na jednu, je super, ak nie si z ba, aspon telefonicky by ti poradila, popr. dala kontakt na niekoho v tvojom rajone..

katkakovac
14. nov 2012

skús laktačnú poradkyňu. na stránke www.mamila.sk si ju môžeš nájsť podľa miesta bydliska. niektoré poskytujú info bezplatne, iné sú platené, všetko nájdeš na tej stránke. z mojich skúseností ide o ženy ktoré si prešli problémami a vedia ochotne pomôcť. držím palce 🙂

sonice
14. nov 2012

Kľuuuuuuud, bude!! ANi ja som nemala až na 8my deň rodila som sekciou!! Prikladať dieťatko, túľkať sa! Me velmi pomohli homeopatika.
Ale hlavne, dojčenie je o spúšťaní ocytocínu - vtedy sa ti spustí aj mielko. ALe oxytocín je hormón ktorý sa spúšťa len v kľude a v pohode.
Môžeš ho mať na prsníku aj čo hodinu. POkiaľ spí, skús si odsávať. Mliečko učite nabehne! A ako vlastne vieš, že ho nemáš?
Veľa nepapaj, z toho Ti narástie akurát zadok :D

vavrenka
14. nov 2012

@veselavrba ja som zacala kojit az ked mala mala 6tyzdnov... dovtedy len odsavanie a plac.. 😒

kveta
14. nov 2012

@veselavrba pozeraj pri tom odsavani na fotky dietatka. Podporuje to tvorbu mlieka.

veselavrba
autor
14. nov 2012

@sonice pretoze si odsavam a stale nic.a dieta si nemozem prikladat kedze je v nemocnici a ja doma.

billam
14. nov 2012

@veselavrba chod na sono pŕs, nech ti lekár prezrie mliecnu zlazu.... Ak nebudeš mat mliecko, nech ti pediatrickou predpise umele - Nutrilon, treba vsak zistiť, ktore je vhodne pre dieta....

sonice
14. nov 2012

@veselavrba - odsávačkou to ide veľmi ťažko. Ja som bola schopná z odsávačky odstať max. 20 no v prsníku je v skutočnosti 2x toľko. Len chápem, že Ty potrebuješ dať mliečko malému do inkubátoru. Čo 3 hodiny je asi bohužiaľ málo na zvyšenie tvorby mlieka - ak nemáš bábo pri sebe! Tu pomôže jedine odsávať, odsávať častejšie. No asi budeš robiť len to. Neviem, ako dlho má byť malý ešte v inkubátore, ale pokiaľ dlhšie asi by som zvážila nákup elektrickej odsávačky, kde sa toľko nenamakáš.
A tie homeopatiká Chamomila 9CH (aebo 15?) skúsim to niekde nájsť - tuším, pozor nie 30 CH to je naopak na zníženie tvorby.
Viem že existuje liek Domperidon na zvýšenie tvorby mlieka, no je len na predpis!
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/domper...

billam
14. nov 2012

@veselavrba chod najprv na to sono....zbytocne budeš odsavat a odsavat, bude to bolestivé, jest kadejake lieky, ak nebudeš mat poriadne vyvinutu, alebo žiadnu mliecnu zlazu...bývajú zial aj taketo pripady.

sonice
14. nov 2012

co pomáha zvýšiť tvorbu mlieka:
http://dojcenie.wordpress.com/?s=homeopatika

palomka
14. nov 2012

Najskor to bude ozaj tym, ze mas malo ml. Zliaz alebo este treba pockat a jedine vela pit
A to ta tak pustili z porodnice bez nejakych rad alebo ultrazvuku preco to tak je?

sonice
14. nov 2012

a naposledy, tie homeopatiká su:
RICINUS COMMUNIS 5 CH
- podpora tvorby materského mlieka
- 3x denne 5 granúl

kmkke
14. nov 2012

@veselavrba Ja som ešte na 4 deň po sekcii nemala mlieko, manžel mi kúpil Hipp čaj pre dojčiace matky (liala som do seba dobré 2 litre denne) a laktačná poradila kúpiť tobolky senovky gréckej a benedikta lekárskeho - papajú sa po 3 tobolky 3xdenne. Po 3 dňoch som mala prsia navreté jak skaly. Tiež som skúšala v pôrodnici odsávať, ale nič nešlo, potom mi poradila jedna sestrička, že tak skoro po pôrode mi to nepôjde vôbec, že na to treba väčšiu silu - odstriekavať - takže som aj hodinu tlačila prsníky, masírovala zase tlačila, sem-tam od bolesti aj plakala a vytlačila ledva 20ml. A odsávačka začala na moje prsia účinkovať až po 3 týždňoch, dovtedy som neodsala nič, aj keď bol prsník plný, len odstriekala. Potom som zmenila odsávačku (kúpila som si Medela Harmony) a neviem si ju vynachváliť, odsáva jedna báseň, ak budem mať druhé dieťa, kúpim si rovno elektrickú a nebudem sa hodiny trápiť 🙂)) Skús si kúpiť tie tobolky a ručne odstriekavať - mne sestrička povedala, že musím najprv "spriechodniť" cesty aby malo ako mlieko vytiecť 🙂)))))

lilitela
17. nov 2012

@veselavrba No ja sa skor pytam, ci je to normalne, ze ta poslali domov a babatko tam ostalo. Ved tu nejde len o mlieko, vzajomny kontakt je dolezity aj pre uplne ine veci. Neviem, v akom stave je babatko, ale snad sa da na chvilocku vybrat z inkubatora kazdu hodku-dve a pomojkat?

veselavrba
autor
17. nov 2012

@lilitela je to normalne tu na Slovnsku to tak je,pokial j matka ok tak moze ist na 4den domov,moj maly este ostava take 2tyzdne pokial sa neda dokopy kedze bol predcastne narodeny.Dnes som bola za nim pozriet mozem len cez vikendy kedze mam este stichy co je dost bolestive na chodenie,ale nato my povedali ze mam oddychovat a setrit sa kym neodpadnu same a o maleho je dobre postarane.Ja sa zatial dam dokopy kym si pre neho pridem.Niesom z BA tak som aj rada ze tam je o neho dobre postarane.