Som 6 dní pred pôrodom a nemám ani kolostrum
Ahojte dievcata možno si pomyslite že som blba aj sa tak cítim ale som prvorodička a neviem ešte úplne že čo a ako... chcem sa spýtať ak sa mi ešte neurobilo ani kolostrum a netečie mi z pŕs nič tak sa to môže rozbehnúť po pôrode ? Síce prsia sa mi o dosť zväčšili aj bradavky mam strašne veľké a tmavé ale keď si ich stlacim tak nič termín pôrodu mam za 6 dni a chcem sa ešte spýtať ako zistím po pôrode že už sa mi mlieko spustilo ? Začne to tiecť alebo mam skúsiť odsávačku ? Nechcem aby bola mala hladná a vôbec netuším že čo a ako
@nevenka Áno, súhlasím. Mne ako prvorodičke veľmi dobre padlo, keď mi poradkyna "nastavila" babo do polohy - skontrolovala babatku pusinku - ci ma spravne vytocenu spodnu peru a uz to islo. Vedia byt prekazky pri dojceni, to nehovorim, moze ich byt vela. Nemali by byť vsak taketo maminy dopredu stresovane. Ak je vsetko zdravotne ok, ako napriklad u mna, tak sa mi laktacia spustila iba na zaklade videa, ktore mi nahrali, ani som druhu dceru nevidela...ja som len to chcela napisat, ze netreba dopredu stresovat, ze mlieko nebude, alebo ze sa nerozbehne len preto, lebo babo po porode zoberu pediatri skontrolovat 🙄. To je totiz hlupost. Ale je dobre sa spolahnut v nemocnici na rady, ktore ti tam daju...

@dadis veda to moze byt jedine, ze sa babo nevie vobec prisat. Ale moji chlapci nevedeli, ani ako maju usta otvorit a ako dat jazycek, jeden malinko ustocka otvaral od zaciatku, ja bradavky ako svet a druhy aj otvaral, ale jazyk daval hore a beadavka sla pod jazyk. Dcerka nemala problem s nicim. Pricucla sa a pustila 20 mesacna, ked mi povedala, ze si "neposi" 🙂...Tak ale vybojovali sme to. Keby som dopredu vedela, ze to moze byt provlem, asi by som menej plakala a zufala si. Pri druhom chlapcovi a teda tretom babatku, uz som vedela, co a ako. Napriek tomu som si vypocula v nemocnici, ako som pohodlna maleho prikladat. Ale mal zltacku silnu, tak som ho krmila odsatym a umelym. Ma 4 mesiace a je plne dojceny.
Ale je pravda, ze kolostrum som ani nevedela, co je, kym sa nenarodili, teda nic mi nikdy netieklo z prs v tehotenstve. Sesternici ano a vela. Napriek tomu skoncili na umelom...