icon

Spánok v noci a mliečko

lucinka82
13. sep 2013

ahojte chcela by som sa opytat na jednu vec. Malinku kojim, cez den je vsetko ok, niekedy papa kazde 2, niekedy 3, niekedy az 4 hodky, ako si vypyta. Ale v noci je to katastrofa, zaspava o pol 9, a uz o pol 1 je hore, potom kazdu chvilu. Ked ju dam na cicik, par krat si potiahne a zaspi, a takto stale dokola. Uz som zufala, neviem cim to moze byt. dakujem vam za nazory

Strana
z2
eveenka
14. sep 2013

@ohenplod
@lucinka82
take malinke babo este nevie prespat celu noc, nema na to prisposobeny organimus, dokonca tomoze trvat az do 3 rokov. Samozrejme su vynimky. Ale od 3 mes to nemozes chciet. Ono nepochopi ze v noci sa nepapa, mozno je len smadne a mozno sa citi samo a chce maminu. Odporucam spat vjednej posteli dat dieta na prsko a spinkat dalej. Taktos oddychne aj mamina 🙂 ja to tak robim stale akurat zaspavame v postielke a zobuzdame sa v posteli 🙂 mame 16 mes a odstavit sa nechystame 🙂 a tiez ideme spat o 20:30 a okolo 1:00 sa mi budi a niekedy aj 3-4 razy za noc ale prso je mocna magia a cary mary fuk a spime dalej 🙂 uz som si zvykla aj ja som bola neskonale unavena ale je to o zvyku aj ked nahodou prespala celu noc ja som bola dvakrat hore 🙂 drzim palce treba len cas vydrzat to unava prejde, babatko sa prava uplne prirodzene 🙂

eveenka
14. sep 2013

@nativanativa
@ohenplod
presne plne suhlasim s nativanativa, a potom tie deti nemaju ziadnu uctu k rodicom lebosa im nevenuju, opatrovateliana nich kaslu, dovolia robit co sa im paci a potom totak vyzara ze v 16 fetuju a zalaju rodicov ze im daju preplesk...toto je scestne a nie kojenie v noci...ved nepapa kacicu s loksami ale mliecko materske ktore je pre detsky zaludok najmenej zatazilne zo vsetkych druhov stravy!!

adka2011
14. sep 2013

Ja by som mozno skusila sa len prihovorit a nedavat hned ten cicik (su mamy, ktore to povazuju za nadhernu obetu a v tom pripade je to ok, ale ak k nim nepatris, skus pomaly babo ucit na to, ze v noci sa spi). Tak ako sa ucilo aj ine veci a jeho brusko si pomaly zvykalo na nove veci, tak je to aj so spankom. Drzim palce.

gabika7706
14. sep 2013

@lucinka82 odporucam vziat malinku k sebe do postele a postupne ani nebudes rano vediet ci a kolko-krat ste boli hore ;) casom sa obsluzi aj sama, mozno len potrebuje citit pri sebe maminu, je to uplne normalne a prirodzene.

nativanativa
15. sep 2013

@ohenplod keď ty hovoríš že materské mlieko zaťažuje žalúdok tak potom čo robia kašičky a nedajbože -krabicové mlieko čo sem tam čítam od matiek ,čo im švacnú v 4 mesiacoch?! Si trošku naštuduj túto tému o dojčení,nikdy som nemala pocit že môjho malého zaťažuje moje mlieko......

marisk
15. sep 2013

@lucinka82 Ahoj Lucinka, moja malicka (2,5 mesiaca) spavala najprv 3-4h v noci, potom jeden cas 2-2,5 a pred 3 dnami ma prvy spanok 6-7h! Ani som to nemala napisat, aby som nezakrikla 🙂 Riadne sa vecer nabumba, krmim aj vyse hodiny, ale dalsia z veci, co sa zmenili je teplota v izbe. Konecne sa rozohriaty byt schladil, v noci tu mame uz len okolo 10 stupnov vonku. Ja mrznem, ale drobcek je v pohode. A este chodime na take neskorsie prechadzky, medzi 5-7, tam si vacsinou da pripravny slofik. Na druhej strane je to na nervy s nocnym odsavanim. A malicka si to naplno vynahradi cez den, to si pyta cucnut aj kazdu hodinu a ak vobec zaspi, tak len na rukach. A medzitym samozrejme nerobime nic ine, len grckame, prezliekame a prebalujeme 🙂 Chod domacnosti je na muzovi, chodi ako zombik a len hlasno vzdycha 🙂 Zatial. O druhom bimbovy ani pocut nechce 🙂 drzim palce!

ohenplod
16. sep 2013

Nemam uz chut celu problematiku komentovat, kedze je mi jasne, ze vacsina mamiciek tu na SK trpi trpitelskym syndromom. Kto chce nech si precita fakty : http://najmama.aktuality.sk/clanok/225859/babat...

lucinka82
autor
16. sep 2013

kazde dieta je ale ine

eveenka
16. sep 2013

@ohenplod velmi pekny clanok, dobre sa to pise, ale horsie sa to realiuzuje, ak som dobre citalata tak viac ako polovica dokaze prespat celu noc, ta ktoru netrapi reflux, koliky atd. Ta druha cast to nevie, a na rad prichadza nejake co mozno najjednosuchsie riesenie a to je lahnut si s dietatom do postele dat prso a tak moze spat alebo oddychovat matka aj dieta a nie trapit seba aj dieta pochodovanim po byte, backanim po ritke, cine bodaj cvicenim na fitlopte cele hodiny len preto, ze vedci napisali clanok o tom ze 4- mes dieta by malo prespat celu noc. Nechapem preco nas nazyvate trpiace matky??!! Ved je uplne prirodzene ze dieta chce byt pri matke! Ak si buduca mamicka mysli ze prinesie dieta z pororodnice domov, nakoji a dieta bude spat 4 hod opat nakoji zasa spanok 4 hod a ma fajront tak je na omyle...mozno to jednej ci dvom tak funguje, ale myslim ze vacsina z nas kojacich sme mali prve mesiace dieta nonstop na hrudi. A myslim si aj to, ze ak toto kratke obdobie pominie a maminka to vydrzi tak ju caka jedno dalsie krasne obdobie...

gabika7706
16. sep 2013

@ohenplod trpitelsky syndrom, ked sa venujem naplno dietatu, ktore som chcela? Ja tym veru netrpim 🙂

ohenplod
16. sep 2013

Zakladatelka zalozila diskusiu a napisala: som zufala...nevladzem...je to jej druhe dieta takze ziadny novacik.Neviem ci si teda materstvo uziva, ale podla toho co napisala asi nie. Kazde dieta je ine, to je jasne, neda sa nic pausalne aplikovat, ale ako som napisala vacsina deticiek je schopna uz prve mesiace prespat celu noc len si to mamicky nesmu pokazit vlastnym pricinenim 🙂

katfan
16. sep 2013

@ohenplod pravda pravdúca.ak matka vstáva 10x za noc a cez den je unavená,tak sa logicky nedokáže uplne plnohodnotne starat o dieťa.moja dcéra spala celu noc od 3 mesiacov,dá sa to,chce to len skúšať a nenervovať sa.materstvo nie je o polozhrútenej nešťastnej mamine.

miskamaj
16. sep 2013

@lucinka82 ahoj, dieta mava castokrat nauceny hlad. Treba to troska posuvat, mozno po pol hodinke za par dni. Ja, kedze som bola tiez zufala a nastali kvoli tomu aj zdravotne problemy, zacala som doslova ucit syna nejest v noci. Pomahala mi moja draha maminka, nakolko tam bolo treba obetovat v noci dost spanku. Za dva mesiace sa nam to podarilo. Teraz ma 8 mesiacov a prespi bez papania od 19.00- 6.00- 7.00 (cca). Tiez som toho nazoru, ze dieta ma v noci spat. Potom sa aj cez den citi lepsie. Ved aj dieta potrebuje dlhsi spanok, aby sa dobre regenerovalo. A obetavost matiek, ktore vstavaju k detom az do 2 nedajboze 3 rokov? Taktiez som nazoru, ze v tom pripade starostlivost pocas dna nie je plnohodnotna.... Viem, viacere suhlasit nebudete, ale z vlastnej skusenosti viem, ze odkedy mi dieta prespi noc, vsetci sme v ovela lepsej pohode a naplno si vieme uzit kazdy den bez nervov a stresov.

lucinka82
autor
16. sep 2013

@miskamaj a ako si to dosiahla?

miskamaj
16. sep 2013

@lucinka82 ahoj, poslem do IP

eveenka
16. sep 2013

@lucinka82 ale nocne dojcenie najviac podporuje laktaciu, v noci sa tvori najviac mlieka, moze sa stat ze cez den ho bude menej a ked zacnes s prikrmamy ho bude este menej...samozrejme nechcem ta strasit len dobre poradit...neboj sa dietatko raz urcite bude spinkat celu noc...skus to tak ako ti uz radili aj ostatne maminky dat si ho v noci k sebe a v lahu dojcit a uvidis ze budes ovela viac oddychnuta ako ked budes stat nad postielkou rozpravat na babo, tisit ho, hladkat hodinu ci dve uprostred noci...🙂

minqea
20. sep 2013

nase babo ma 9 tyzdnov a priblizne uz druhy tyzden si prvykrat v noci pyta papat priblizne o pol druhej po pol noci (posledne vecerne papanie je cca medzi 7-8hodinou vecer). Dokonca teraz posledne dve noci to bolo az pred pol tretou a potom o siestej rano. Cez den su intervaly medzi krmenim dve az tri hodiny. Osobne som babo nic neucila, neviem ci to tak uz zostane ale predpokladam, ze este sa to moze rozne menit a posuvat.
V suvilosti s kojenim mi ale napada otazka, ci tym, ze v noci menej kojim, nemoze dojst k poklesu tvorby mliecka. Skusala som aj odsavat, ale kedze som nevedela odhadnut kedy sa babo zobudi, nechcela som aby som vtedy nemala mliecko v prsiach (co sa mi stalo..). Takze neodsavam.
Niekto tu pisal, ze v noci sa tvori viac mlieka. Ja mam vsak opacny pocit. A to som pocitovala aj vtedy, ked som v noci kojila viac. Skor mam dojem, ze tvorba mlieka zavisi od prisunu potravy a tekutin (aspon u mna) 🙂 Takze pravidelne v noci o druhej -tretej si davam jogurt, pribinacika alebo tvaroh a caj.
A este, netreba zabudnut, ze aj stres ma vplyv na tvorbu mliecka, takze ak sa mamicka citi unavena a nevyspata..no neviem, to tiez nie je to prave orechove. Babatko potrebuje zdravu mamicku 🙂
No a este poznamka k spaniu v spolocnej posteli..u nas to nie je 🙂 Ked babo v noci place, tak sa pozera plienka, potom sa nakrmi a sup spinkat do postielky 🙂 Babo je mojkane cez den, v noci je to len minimalne popri prebalovani a papani. U nas to staci. A to si v ziadnom priúade nemyslim, ze ma malo lasky. Spolocna postel toho nie je dokazom a skor si myslim, ze ked sa na take babtko nauci, neskor to moze byt problem s odnaucenim. A kedze mam zopar kamaratok ktore s tym maju problem (deti 3-4 rocne) a stale nechcu spat vo vlastnej postielke..tak si skor myslim, ze to nie je dobre ani pre dieta ani pre rodicov. Priznam sa, ja by som sa v bala ze dieta prilahnem cize by som sa nevyspala. Obcas sa to da, ale z dlhodobeho hladiska by to nebolo prinosom. Takze: kazdy si musi zvolit ci najst sposob, aby bola aka taka harmonia aj u dietata aj u rodicov🙂

Strana
z2