Strata mliečka po dvoch týždňoch
Ahojte, máme doma 16 dnoveho fešáka,ktorému už moje mliečko zjavne nestaci :( Po príchode domov s pôrodnice sa mi mlieko pekné rozbehlo,bolo ho dostatok až toľko že mi pri každom kojeni nekojeni doslova tieklo potokom s obidvoch pŕs, ťahal cca 10-15min a spinkal mi 3-4 hodinky v kuse. Je pravda,že mi malý zničil bradavky,každé jedno kojenie boli akoby mi ich vyrezavali,no vydržala som to stále,keďže toho mlieka bolo až nadbytok. No od 13 dňa pozorujem výraznú zmenu...prsia nemám naliate vôbec,mám čo robiť aby som vytlačila aspoň nejaké mlieko,je na pohľad vodnatejsie a čo je hlavne, že drobcovy nestačí. Spinka mi len maximálne po dve hodiny,aj to už od veľkej unavy. Je prisatý pol hodinu aj viac a stale hladny :( Poradte co mám robiť? Zvažujem prechod na umelé mliečko,nech netrapim malého a ani seba.
@lucretia7 ale plače ked ho dáš dole z prsníka?..ved ho nechaj tahat kolko chce, ak ho máš v šatke, tak ho nevykladaj.dojči aj v šatke-proste nech má prístup k prsiam..ved o tom je dojčenie na požidanie..striedaj prsníky aj viackrát pri dojčení, stláčaj si ich..nesleduj si či sú prsníky naliate..oni nemajú byť naliate..ak si mala mlieko predtým, máš aj teraz..
@misulik4589 presne to iste som prežila aj ja s kojenim..ak chceš napiš IP lebo to bolo brutal...ja som mala všetko spravne a ziadne mykozy...a bolesti ze feest - akoby mi zaživa tu bradavku odrezaval - uz som plakala od bolesti ....niekedy je to fakt extremne aj sa to vola syndrom belavej bradavky...
@luba41 Nechcem hladat stale problemy, ale fakt si myslis, ze to mlieko tam je? Lebo ja vystriedam aj styrikrat, maly taha a taha a vidim, ze nehlta. Potom sa uz aj jeduje. Iba na zaciatku prve minuty mu tecie. Ja ho mozem nechat na prse aj stale, ale ako mi to pomoze s tym, ze nepribera?
@moni244 Moni, ja som tiez velmi za kojenie, pri prvom som to vybojovala do roka a pol, ale bez domperidonu by som to nedala. Maly chudol, stale plakal a naucil sa nejest, dodnes s nim mame problemy s jedenim, lebo nema potrebu - co sme ho vlastne my donutili, ze sme ho nechali hladovat. Teraz som to chcela inak, aj porod bol iny, ale uplne rovnako mi po navrate z porodnice mlieka ubudlo. Je to asi aj unavou, to mi je jasne. Ale ja som si ista, ze toho mlieka je malo. Viem, kedy ho mam viac a vtedy sa pekne napapa maly, aj pospi. Ale ked je ho malo, tak mame zle dni a noci. Tazko sa mi na to pozera, ako strasne place a taha, chce sa najest.
Ale to nikdy nevysvetlis niekomu, kto mal vzdy mlieka kopec, aj keby hladoval. Ja sa pcham vsetkym, co na mlieko odporucaju, ale nezabera to.
@lucretia7 pozri sa, ja som jedna z tich, co mali mlieka na rozdavanie od zaciatku, ale ja som bola nastavena tak, ze bud to pojde a budem kojit, alebo nepojde a nebudem sa trapit ani ja, ani babo, cize ja osobne som za kojenie, ale iba ak to ide, ak sa to zmeni na kolotoc odsavania, dopovania roznymi pripravkami, stresovanim, tak to uz podla mna straca vyznam kojenia a meni sa na posadnutost

@lucretia7 ked to nejde, tak skus aj umele, urcite lepsie akoby mal byt hladny, nie?