icon

Trhavá bolesť v jednom prsníku pri kojení

onep
9. jan 2013

Mám druhé dieťa - 2 týždňové - (prvé som kojila skoro 2 roky) pri kojení mám silnú trhavú bolesť v pravom prsníku, počas celého kojenia, najhoršia je hned po prisatí ( bradavky nemám poškodené, ani zápal prsníka), aká môže byť príčina a čo mám robiť?

leeenka26
15. jan 2013

@onep ahoj toto som mala aj ja, netusim preco to bolo, ale po par dnoch to preslo.

katren
15. jan 2013

@onep mykoza.... 😒

onep
autor
16. jan 2013

@leeenka26 už je to o niečo lepšie, takže dúfam, že to prejde úplne...

onep
autor
16. jan 2013

@katren aj to ma napadlo, ale malý nemá v puse nič, ani na prsníku nič nevidím, neviem...

adrianai
16. jan 2013

@onep tiež si myslím, že mykóza, skús si to natierať napr. canestenom, nech sa ti to nerozšíri aj na druhý prsník, ak by ti to neustupovalo, skontaktuj sa s laktačnou poradkyňou, určite ti poradí...ja som s tým mala neskutočné problémy, aj preto, že som s tým dlhoo nič nerobila 😢 A drobec nemusí mať v puse nič, ani moja nemala... Držím päste 😉

onep
autor
16. jan 2013

@adrianai ďakujem, vyskúšam aj to... aj pri dcére, keď som ju kojila som mala mykózy zo začiatku, stále sa mi to vracalo.. tak možno i teraz, už vyskúšam všetko, len nech to prejde

adrianai
16. jan 2013

@onep mykóza je strašná svi.a, stále sa vracia, mne ešte pomohlo aj upraviť jedálniček a stravovať sa zdravšie, hlavne obmedziť cukor!!! ...dúfam, že sa jej skoro zbavíš 🙂

onep
autor
16. jan 2013

@adrianai ďakujem ešte raz za radu, s tými sladkosťami to bude asi najťažšie 😀

katren
16. jan 2013

@onep ani ja som nic nemala a ani mala v puske....ale toto je jeden z priznakov a teda u nas to bolo ono.... 😠
a ja som neliecila mastami, ale prirodne, kvapkami citrovital 😉

onep
autor
17. jan 2013

@katren mrkla som tie kvapky na nete, a ako si ich používala? za koľko zabrali?

elfka.elfka
17. jan 2013

Aj ja som to mala, tiez len pri druhom dietati. Prestalo same asi po tyzdni. Daj si spravit vyter z prsnika, jedna baba mala streptokoka a tie bolesti by bez liecby nepresli.

katren
17. jan 2013

@onep ja som ich mala cca 2 dni a zabrali....
ja som hladala infosky tu:
http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/08/dojcen...
a niekde som nasla aj PDF s tym ako riedit tie kvaky a potierat to s nimi, ale teraz to neviem rychlo najst...
ja som to robila takto:
do cca. 100ml vody som dala 10-15 kvapiek Citrovitalu, ten som si po lyzickach dala na vatovy tampon tak, aby bol mokry, polozila na vlozku do podprsenky a sup do podprdy...takto som mala celu noc aj den, po dojceni menila a preslo za tie 2 dni....drzim palce 😉

onep
autor
17. jan 2013

@katren jééééééééééééj ďakujem, to dostanem normálne v lekárni, či na nete?

katren
17. jan 2013

@onep v lekarni v pohode 😉