icon

Uvažujem o ukončení dojčenia

liliblacky
1. apr 2025

Zienky, mám doma mesačne babo, pričom sa mi nejakým zázrakom podarilo spustiť mlieko a dojčiť. Pri prvom som sa veľmi natrapila, v nemocnici skoro nespala, doma stale kŕmila, odsavala, laktacnu som mala, no psychicky mi dojčenie veľmi robilo zle a nakoniec aj tak som mala po pôrode problémy a musela brat tabletky na imunitu, tak som dojčenie po cca 3 týždňoch musela ukončiť a neskutocne sa mi vtedy psychicky uľavilo.. Tak som si vravela, že druhé dojčiť nebudem ale všetci zase na mna tlačili, že mám skúsiť, aspoň prvé dni kvôli kolostru atd, tak som skúsila a mlieko sa riadne spustilo… Ale maly odmieta cumel (vypluva ho), takze cumel som ja a mám pocit, že nič iné nerobím, len dojčím. Bezne dojčenie už našťastie trvá len cca 20-30 minút, no keď potrebuje zaspať, tak sa pyta, keď ho boli bruško, tak sa pyta a to je schopný byt na prsniku aj 2 hodiny a driemkat. A keď ho chcem preložiť je hneď hore a všetko ide od znova.. Nič doma nestíham, hlavne venovať sa staršej, lebo vkuse dieťa na prsniku. V noci nespím, lebo nik má logicky nezastúpi, cez deň nespím, lebo si má starsia ziada (o to viac, keď vidí, že sa venujem bábätku tak chce aj ona). Maly má aj koliky, takze obmedzujem stravu, trička nonstop mokré ako si moje prsia robia “miss mokré tričko kedy chcú”, nemôžem z domu odísť nikam, lebo maly (odsávať mi nejde, lebo pije z oboch prsnikov tak veľa nenechá).. A hlavne cítim, že mi zase z toho šibe… nervózna som, podráždená, s mužom sa hádam, plačem každý deň (úplne záchvaty placu ale nezmyselne)… Už som si aj tak vravela, že ukončím dojčenie, ale každý zase na mna tlači, že nie, že máš mlieko, nevymyslaj atd (ale druhé dieťa postrážiť neprídu 😀)… Prosím nehejtujte má tu, že čo som za mamu :/ Ale ukončila niektorá z vás dojčenie cisto kvôli sebe?

Strana
z2
kitycat
1. apr 2025

Vsak pre to male si cely jeho svet.

Rodine netreba oznamovat vo a ako si robis

zobaka
1. apr 2025

ty vieš najlepšie čo potrebuješ a napisala si to jasne, ostatnych mozes mat vies kde 🙂

hama_ba
2. apr 2025

@liliblacky prvé týždne až mesiac a pol bola aj moja taká. Ale ako bolo písané vyššie, ako rástla tak sa za cca 15 minút najedla, zaspavala mimo prsníka atď. Myslím, že tie bábätká sú ešte veľmi malé a je toto časté. Áno, keď sú ešte ďalšie a väčšie deti, je to náročné ale skúsila by som aj šatku, nosič. To naša malá rada ako malinka a mohli sme byť mobilnejsi.

maryetta
2. apr 2025

Ono by to malo byt opacne. Prave ty by si mala byt ta co chces... tak bud ty chces alebo nie. Starostlivost je na tebe. Teda prsnik... a rozhodnut sa musis ty kde je uz tvoja hranica kedy si povies dost.

liliblacky
autor
2. apr 2025

ďakujem veľmi pekne zienky všetkým za rady a skusenosti… dnes v noci som poprosila muža, nech vstane s malým on a dá mu UM, aby som mala aspoň tie 4-5 hodín spánku bez prerušenia a že ďalšie “služby” už vstanem ja a dám mu prsnik (aj aby sa moc nenaliali)… ale vypomstilo sa mi to 😀 Lebo maly vycucal bez problémov UM (samozrejme za pár minút) a potom čo? Pozeral a pozeral na muža, až má muž po 1,5 hodine došiel zobudiť, aby som mu predsa len prsnik ponúkla, lebo že len pozera na neho a muž už nevládze chodiť čo sa ho snaží uspať 😀 Tak som ponúkla ale keďže prsnik bol plny mlieka a maly plny UM tak ho odmietol a pozeral na nás ďalej 😀 Takze sme boli nakonie na striedačku hore od 1:30-5:15 kedy už bol zase hladný a zaspal na prsniku 🤣🤣🤣🤣🤣

janage
2. apr 2025

@liliblacky a v čom je problém, že pozerá? Veď nech pozerá, koľko chce. Mala som dieťa čo nonstop revalo (doslova) keby bolo iba pozeralo, padnem do postele a spim ako zabitá.
Mne by bolo úplne jedno, že nespi, len keby nerevalo.

liliblacky
autor
2. apr 2025

@janage no musíš ho mat na rukách a tak pozera. Keď ho položím do postieľky/ na seba/ na posteľ hneď plače. Takze chodíš s ním hore dole po izbe a on pozera 😀

Strana
z2