Víno počas dojčenia
Ahojte, chcem sa opýtať, ako to je s alkoholom a kojením. Predtým som bola dlhodobo, no nechcem povedať, že závislá, ale suché biele a suché ružové v lete bolo u mňa top.
V januári 2023 som prestala úplne piť a v apríli som otehotnela, čiže nepijem už rok a pol. Mám skoro 5 mesačne plne kojené bábätko , ktoré za 24h pije asi 7-9 krát. Otázka znie môžem v priebehu večera vypiť 2dcl, 4dcl? Koľko je fajn a koľko už nie? Keď nakojím potom môžem , či ako to je? Ďakujem za ozrejmenie.
A teraz ta rozsekaju...🍿👀
Toto je určite troll. Na uvoľnenie si radšej pusti film. Načo chceš zas do toho spadnúť. „A komu tím prospějete?“
A iná otázka:„Potrebuješ to?“ Tiež mám rada víno. Iba odrodové. Biele, maximálne ružové. Červené nevypijem vôbec. Ale v čase, keď som bola tehotná a dojčila som, víno bolo TABU! ☝️ Teraz sú deti staršie, no víno tiež iba obmedzene, rozumej príležitostostne. Denne šoférujem. Takže maximálne víkendový večer. Nie každý, samozrejme. To víno naozaj nepotrebuješ. A pri dojčení nepi žiaden alkohol.
Daj si nealko víno, alebo pivo ak to musí byť 😉
https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/a...
Kľudne si môžeš dať 2dl a dojčiť. len si daj pozor, aby ti to po takej dobe rýchlo neudrelo do hlavy. Popíjaj celý večer tie 2deci vina. Nie za 15 min, lebo teraz mám čas
Myslíš raz za čas, či každý večer?
Myslíš raz za čas, či každý večer?
@nikaeli zajtra a potom opäť dlhšie nič, určite nikdy už viac ako predtým, ale muž si dá, že či si nedám i ja, že ten kúsok do mlieka neprejde...čiže mám aj s kým, ku večeri
Ja dojcim uz 3,5 roka. Nemam nejaky extra vztah k alkoholu, ale obcas si dam, bez vycitiek. A kludne aj aperol napriklad. Vino som si zvykla riedit mineralkou, deci a deci mineralky, volala som to bazen😆
Mlieko sa tvori z krvi, zalezi kolko promile mas a z toho tiez len nejake percento prejde
Ja som si napríklad počas kojenia víno v kľude dala. Aj na mamille sa dočítaš že je to v poriadku. Do mlieka prenikajú take mikropercenta že to nič sa nedeje ale absolútne nič
Daj si pohár vína, nič sa nestane 😉 ja som si dala, aj pivo som pila, deťom sa nič nestalo ...
Toto je konkrétne zo stránky zameranej na dojčenie majú to tam podložené štúdiou:
,,Navyše, keď sa budete zaoberať farmakokinetikou alkoholu, tak sa môžete pozrieť na túto logiku: Alkohol, ktorý ľudia pijú, sa vyjadruje v percentách. Človek teda pije v nápoji určite percento alkoholu. Ale keď ho vypije, tak v krvi sa nachádza už len určité promile (to znamená tisícina) alkoholu. Promile (tisícina) je veľký rozdiel oproti percentu (stotina). A v materskom mlieku sa môže nachádzať jedine to, čo je v matkinej krvi, teda nie to, čo matka vypije. V materskom mlieku sa teda po vypití alkoholu matkou buď nenachádzajú žiadne alebo len stopové množstvá alkoholu. Takéto množstvá alkoholu sa bežne nachádzajú v nápojoch typu džús a nikto ich nepovažuje za alkoholické nápoje. Nehovoriac o tom, že reálne po vypití malého množstva alkoholu, je dokázané, že v materskom mlieku nebude žiadny alkohol. Pretože, ak sa bavíme o 0,006 % alkoholu v mlieku, tak sa bavíme o množstve, ktoré je naozaj zanedbateľné. Zo štúdií je známe, že metabolizmus alkoholu pri dojčiacich ženách spôsobuje, že sa v krvi dojčiacej ženy (a následne v materskom mlieku) nachádza ešte menej alkoholu než, keď rovnaké množstvo alkoholu vypije nedojčiaca žena."
Ja si vzdy spomeniem slova jednej poradkyne dojcenia, ze kolko alkoholu smie vypit kojaca mamicka - vraj tolko aby trafila domov 😄🤷♀️
Toto je konkrétne zo stránky zameranej na dojčenie majú to tam podložené štúdiou:
,,Navyše, keď sa budete zaoberať farmakokinetikou alkoholu, tak sa môžete pozrieť na túto logiku: Alkohol, ktorý ľudia pijú, sa vyjadruje v percentách. Človek teda pije v nápoji určite percento alkoholu. Ale keď ho vypije, tak v krvi sa nachádza už len určité promile (to znamená tisícina) alkoholu. Promile (tisícina) je veľký rozdiel oproti percentu (stotina). A v materskom mlieku sa môže nachádzať jedine to, čo je v matkinej krvi, teda nie to, čo matka vypije. V materskom mlieku sa teda po vypití alkoholu matkou buď nenachádzajú žiadne alebo len stopové množstvá alkoholu. Takéto množstvá alkoholu sa bežne nachádzajú v nápojoch typu džús a nikto ich nepovažuje za alkoholické nápoje. Nehovoriac o tom, že reálne po vypití malého množstva alkoholu, je dokázané, že v materskom mlieku nebude žiadny alkohol. Pretože, ak sa bavíme o 0,006 % alkoholu v mlieku, tak sa bavíme o množstve, ktoré je naozaj zanedbateľné. Zo štúdií je známe, že metabolizmus alkoholu pri dojčiacich ženách spôsobuje, že sa v krvi dojčiacej ženy (a následne v materskom mlieku) nachádza ešte menej alkoholu než, keď rovnaké množstvo alkoholu vypije nedojčiaca žena."
@nin12345 v dzuse je alkohol?
@nin12345 v dzuse je alkohol?
@terezkaarthuramax veľmi zanedbateľné množstvo ktoré nikoho nemôže ovplyvniť
@terezkaarthuramax veľmi zanedbateľné množstvo ktoré nikoho nemôže ovplyvniť
@nin12345 mam znameho co kedysi vela pil a teraz si neda ani len margotku ani milu. Ze je tam lieh... Asi by nepil z rovnakeho dovodu aj ten dzus...
Keď nadojcis a spinka ti dieťa aspoň do nadrana tak si pohár k večeri podľa mňa môžeš dať
Keď nadojcis a spinka ti dieťa aspoň do nadrana tak si pohár k večeri podľa mňa môžeš dať
@arianna25 nespinka, kojím ju o 21h pred polnocou okolo 2-3 a potom okolo 5-6, proste sa budí akoby jej niečo vadilo a keď dostane prsník všetko je zrazu OK 🙃
@nin12345 mam znameho co kedysi vela pil a teraz si neda ani len margotku ani milu. Ze je tam lieh... Asi by nepil z rovnakeho dovodu aj ten dzus...
@terezkaarthuramax no neviem čo ti k tomuto povedať. Spýtaj sa známeho. Ale asi ide o to že tie keksy majú alkoholovu príchuť tak aby nedostal na alkohol chuť. Určite v tých keksoch nie je také množstvo alkoholu čo by niečo znamenalo (možno nejaké stopové prvky neviem). Veď tie keksy jedia aj malé deti to by muselo byť uvedené na obale
A nema to male abstacik?🤣
A nema to male abstacik?🤣
@martin96321 nemá absťáčik ty 🎺( z čoho keď nepijem rok a pol) idú jej zuby piata noc a ona vkuse hore, predtým bola v noci 2-3 krát, teraz 4-5krát ....
Autorka, ta frekvencia dojcenia je uplne normalna, nerob si nic z blbych komentarov
Autorka, ta frekvencia dojcenia je uplne normalna, nerob si nic z blbych komentarov
@majlo1234 nerobím, len ma svrbeli prsty a musela som napísať 😃, v podstate má už úprimne prešla chuť na víno a mám chuť na čierne pivo 🙈.... Potlačila som to víno, potlačím aj chuť na pivko, dnes len čaj na podporu kojenia a čistá voda (3l) plus plievka špenátová.☺️
ja som si príležitostne normálne víno dávala pri každom z troch detí...div sa svet, žijú. Jedno dokonca už dospelé, študujúce na Karlovke. Keď som večer kojila, tak tesne po decku alebo tak nejako, nemerala som to 👍

toto zas bude diskusia na 10000 stran...