Z nočného odstavenia na uspávanie na rukách

elinosar
3. dec 2023

Podobny prispevok som nenasla tak pisem. Dnes prvu noc som sa pokusala odstavit 10 mesacneho syna od nocneho kojenia. Nielen kvoli castemu budeniu ale aj preto, ze je tazky a uz citim krize aj pocas chodze. Nikdy som ho neuspavala na rukach, no v noci mi tak dokazal zaspat do piatich minut. Musela som stat a pohojdavat a robit šš.. Ked som ho skusala uspat na posteli so mnou tak spustil rev. Na uspavanie som zial sama. Moja otazka znie: Uspavali ste niektora na rukach pocas nocneho odstavenia a potom vam dieta prespalo celu noc alebo sa zvyklo na ruky namiesto cicky a bolo to z blata do kaluze? Tuto noc sa mi budil rovnako casto zatial.

ivangeline
3. dec 2023

Nikdy. Mam nejak v hlave pravidlo..nedvihat dieta. Ked sa obcas stane,ze ozaj nezaspi a nic mu nie je,tak vie zdvihnut manzel. Keby som ja..proste bude to vyzadovat..a castejsie.. :( Dcera mala zly spanok. Kazdu hodinu 2 hore.. a nad ranom bude cula.mmedzi 3 az 4. To som aj dvihla,ale pri nej to boli gasto problemy,kt ked odzneli,spala dobre. Tj,do 8m odznelo ale uz skor sa nebudila v noci. 10m si zapamata na dlhsie. ;D

mogaa
3. dec 2023

pôjdeš z blata do kaluže.....ale záleží aké staré máš dieťa.....ak má už cez rok a papá všetko tak sa ti nebudí preto že je hladné a nezobudí sa ti ani preto že chce byť na rukách.....

elinosar
autor
3. dec 2023

@mogaa ma 10 mesiacov

mogaa
3. dec 2023

@elinosar ak sa dobre napapá, teda už aj pekne papá inú stravu ako len mlieko, tak hladný nie je...takže odstavenie vôbec neznamená že sa ti nebude v noci budiť.....dieťa sa nebudí len preto že je hladné....

maryetta
3. dec 2023

Ono ked to chces taktob”nasilu” odstavit tak jasne ze doeta bude plakat lebo mu narusas to na co bol zvyknuty. Kazdopadne mne “poradili” nedaj prsnik daj vodu. Jasne ze sa budil na vodu 😂 takze sme to mali za jedno.
Potom sme spali tak ze pri mne na posteli. Len som dala prsnik a spali sme dalej. Napr dcerku som vyse roka uspavala na rukach ☹
Fit lopta bola moja zachrana. Az kym som od unavy nezaspala aj ja-normalne mikrospanok. Vtedy som si uvedomila ze okej. Dost. A tiez som si k nej lahla. Ked pohladkala. Chytila za ruku. A takto zaspavala.

Treti syn jeho som polozila a spal. On mal ale aj cumel tak to bola pomoc kedze som nemusela zakazdym len prsnik. A on si rychlo zvykol na moju ruku. Od narodenia ma chcel drzat za ruku. Minuly tyzden isiel do detskej izby a mne to tak chyba. Hoc kedy v noci-mami daj mi ruku. A spinkal dalej.ale uz je to velky chlapcek a ja sa uz chystam co nam prinesie aky rezim a ake stavy stvrty kusok.

elinosar
autor
3. dec 2023

Moj odmieta vodu. Ani spat pri mne nechce. Polozim ho a place. Proste bud na rukach alebo klasicky cicka. Budi sa priserne casto kazdu hodinu dve a ja ho uz nevladzem dvihat z postielky. Trvaly spanok pri mne neprichadza do uvahy. Potrebujem sa vyspat a on sa zobudi na kazdy zvuk aj na zvuk paplona.

rebrambora
3. dec 2023

Nikdy som neuspavala kojenim a co sa nosenia tyka, ked vidim, ze zaspava, ukladam ho.
Cize s oducenim ti nepomozem, len ti chcem povedat, ze ziadne dieta mi v desiatich mesiacoch neprespalo celu noc a to sme UM plne krimli od pol roka.

joannita
3. dec 2023

@elinosar oducanie zial bez placu nejde nikdy. Nehovorim ze ho mas nechat vyplakat, ale chyba je brat ho vzdy na ruky a hojdat ho, nebodaj este na fit lopte. Takto sa nikdy nevyspis a tvoj spanok je rovnako dolezity.

elinosar
autor
3. dec 2023

@joannita myslela som ze ked mi bez problémov zaspi na rameni ze som vyhrala a odstavim ho. Ale ak bude zase závislý na tomto tak to je začarovaný kruh. Ked on tak velmi place ked ho dam kdekolvek lahnut a nemam ho na rukach. Nevie sa ani nadychnut. Akoby som ho mucila.

joannita
3. dec 2023

@elinosar ano presne, zacarovany kruh...ked sa chces vyspat, musis to zmenit

luteam
3. dec 2023

@elinosar vsetci ti radia, ze nedvihat, ze to je ako z blata do kaluze, ale realnu radu co robit si nedostala. Podla mna si nepomozes mas asi kontaktne dieta, a ked ho nechces trapit, tak musis mat nejaky sposob uspavania v kontakte s tebou, lebo zatial mu to ani nevysvetlis...a aspon si skusila spolocne spanie? Lebo vtedy ozaj len vytasis prso cucne si a spi dalej. Je to jednodichsie podla mna ako nosit na rukach...ale zas ty poznas svoje dieta musis na nieco prist co vam vyhovuje obom

ikka204
3. dec 2023

Ja som sa pri oboch vyspala len tak, ze spali pri mne a zaspavali na cicke. Obe dojcene, ale starsia prespala od zaciatku celu noc a mladsia sa aktualne budi raz nadranom na dojcenie. Oni sa zrejme v noci budia castejsie, ale staci im moja pritomnost a spia dalej. Toto je napr. pre mna znesitelnejsie ako hocake uspavanie a prekladanie z postielky. Starsiu som potom odstavila nieco po 2 rokoch, kedy mne uz dojcenie nevyhovovalo. A to stacilo vysvetlit, ze mliecko uz neni a dala to v pohode. Toto je moja skusenost. Ocakavat od babatka, ktore je prakticky zavisle na dospelom cloveku, ze bude niekde samo dobrovolne lezat 8 hodin.. no, najde sa urcite par takych deti, ale prirodzenejsi je podla mna kontakt s matkou hlavne v takom ranom veku.

majlo1234
3. dec 2023

Mne uz stras e nevyhovuje dojcit, aj je to bolestive, ale stale som nenabrala odvahu v noci odstavit, presne kvoli uspavaniu a pohodlnosti.

filodendron
3. dec 2023

@elinosar daj ho spat k sebe, viac sa vyspis, ako si myslis. Viac by som sa zobudila, keby som musela vstavat z postele. Takto vlastne ani neviem kolkokrat v noci dojcim. Pripadne skus satku/nosic, prva dcera zaspavala denne spanky takto. Ak ho mas dobre podotahovany, tak nic neboli. V noci nastastie nie pri zobudeni mala cumlik, chvilu trvalo, kym si ho vedela v noci vziat sama, ale prisla aj na to. Ale inak u teba sa mi vidi, ze si zvolila opacny postup. Prvym cielom malo byt naucit ho zaspavat inak ako na rukach a az potom odstavovat, ked uz.

elinosar
autor
3. dec 2023

@filodendron
@ikka204
@luteam aj ja som sa nad tym dnes zamyslala ze je to kontaktne babatko. Aj cez den chce stale na ruky a stale ide iba za mnou. Spolocne spanie sme mali ked bol velmi malicky. Momentalne mam jednolozkovu postel. Tlacili by sme sa tam. Plus sa bojim ho odnaucit spat vo svojej postielke lebo by si mohol odvyknut. Ale skusim ako pisete. Dam ho k sebe a nejak sa pomestime snad 😅 uvidim ci sa aj nezredukuje budenie. Dakujem vam za rady

luteam
3. dec 2023

@elinosar drzim palce. Viem ze je to velmi narocne. Ja som si presla vsetkym moznym aj tale ze som s nim musela skakat na fit lopte a potom este kojit aby zaspal trvalo to aj hodinu a pol bolo to riadne psycho a tiez sa budil aj kazdu hodinu, ale preslo to same od seba asi ked mal 2,5 roka.

elinosar
autor
3. dec 2023

@luteam dakujem. neviem si predstavit takto fungovat este roky 🤣