Zlyhala som v dojčení
Ahojte, cítim že som zlyhala v dojčení… rozhodla som sa dokrmit umelým, a cítim sa previnilo :/ že som tomu mala dať šancu.. ale bábätko mi vôbec nespalo dlhšie ako pol hodinu, bola som unavená…
Prečo zlyhala? Dala si bábätku papať, keď bolo hlavne, to je najdôležitejšie. Či materské alebo umele mlieko, to je úplne jedno. Podstatne je jeho/jej plne bruško
Tesne po pôrode má veľa žien tieto pocity. Nezlyhala si, sprav tak aby si bola spokojná ty a dieťa najedené. Môj vyrastol na um a je zdravy spokojný a mame super vzťah. Bude to dobre 🤞
a presne pre toto mam odpor voci komunite kojo-psycho-matiek pretoze vytvaraju taky tlak na zeny, ze kojit sa musi a kazda co nekoji do maturity je zla matka a zlyhala - v nicom si nezlyhala a nebudes o nic lepsia matka, ak kojit budes, rovnako ako teraz nie si o nic horsia, lebo si dokrmila ❤️
@petamich presne, ale ze presne rovnaky komentar som isla pisat! Na mna je teda takyto tlak kratky, ak to druhy krat nepojde, budem sa sice snazit, ale nezrutim sa. Ale ked vidim, kolko vela maminiek je z tejto psycho propagacie takto zblbnutych, uprimne nechapem 🤔
Autorka, nezlyhala si. Zlyhas vtedy, ked sa nebudes dietatku venovat, davat mu lasku, starat sa o neho.
Nezlyhala! Kojila si koľko si vládala a koľko to šlo! Ja som dostala malú na svoj prsník po 18 dňoch, žiadne mlieko sa mi nikdy tvoriť nezačalo vyždimala som z pŕs ozaj len trošičku mlieka. Zvyšok bolo z materskej banky a potom rovno UM. A vieš čo? Nemyslím že som zlyhala, milovala som svoje dieťa nadovšetko a najdôležitejšie bolo že je mala spokojná, vtedy som aj ja spokojná. Si rovnako skvela matka či dávaš babu materské mlieko alebo UM. ❤️❤️
Mne bolo dlho luto, ze mi mesiac po porode uplne odislo mlieko. Maly vlastne nikdy priamo kojeny nebol - v porodnici som odsavala co to ako, no vylucne na mojom mlieku bol mozno dva dni. Skusila som vsetko, co som vygooglila, poradili kamosky. Nejaky cas trvalo aj kym sme nasli mlieko, co mu zapasovalo. No ma uz 20 mesiacov a je to jedno spokojne vesele prosperujuce babatko. Kludne, pekne spinka. To je podla mna to najdolezitejsie, aby bol drobec spokojny. A vies co, ked som SA rozhodla, ze odsavat nema zmysel, pretoze za cely den som neodsala ani na jendu davku krmenia, ukludnila som sa aj ja. Iste, vzdy mi bud eluto, ze som nedokazala kojit svoje dieta, ale davame mu obaja s muzom vsetko, co je v nasich silach.
kolko ma dieta? ak do 6t tak to mas len poporodne hormony 😉 ja som kojenie rozbiehala snad mesiac a potom pol roka sa pchala senovkou benediktom ricinusom moringou a uz ani neviem cim vsetkym 🙄 odvtedy je maly na UM, chvalabohu ze zijeme v r.2021 🙏
Zlyhanie je nechať dieťa hladne revat ako o život, lebo kojomantra hovorí, že sa nesmie dieťa nakŕmiť umelým mliekom. Ty si naplnila potrebu svojho dieťaťa, poskytla si mu potravu.
Moji rodicia vzdali kojenie po 1tyzdni a ? Dnes som tu zivy a zdravy a vobec mi to nevadi …niekedy su deticky hladne a mamkine mlieko im je malo 🙂 …ak mas vycitky tak to kombinuj (kojenie, flaska)
Prečo by si mala zlyhať? Dcera bola prvý mesiac tiež non stop na prsniku, v noci čo pol hodina hore...jeden večer, keď sa po pol hodine kojenia začala mrvit a plakat, som jej dala fľašku umelého mlieka a behom chvíľky ju celú scucla tak rýchlo akoby nikdy nejedla. Prvý krát spala 3-4hodiny vkuse(predtým len hodinu max). Ak by nebola hladná, tak by to nevypila. Preco by som malá mať výčitky? Skor som mala výčitky, že som jej tu fľašu neponúkla skor. Dávala som odvtedy 1x denne umelé a naďalej bola kojenia na požiadanie a to dlhodobo. A aj keby skoncila len na umelom tak co? Hlavne že ma dieťa spokojné bruško.
vôbec v ničom si nezlyhala, aj keby si už nekojila nikdy. Dieťatko potrebuje milujúcu matku, zdravé a šťastné sú aj detičky adoptované, ktoré neboli dojčené vôbec. Rob tak, aby dieťatko nebolo hladné a nikdy si takéto niečo už nevyčítaj.
Vôbec si nezlyhala ale poznám ten pocit pri prvom som to mala rovnako nepriberal vôbec a tak sme začali dávať UM.. Tiež som to vzdala lebo v noci na kojiť spraviť UM a snažiť sa niečo odsat a potom ľahnúť a hneď na to vstávať a zas ten istý kolotoč.. Toľko som sa pri malom na plakala.. Ale je tu živý a zdravý napriek tomu ze nebol dojceny je doteraz taky môj cecok.. U druhého sa mi to tiež nepodarilo.. Zlá technika, malo mlieka atď.. Ale už som neplakala.. Mrzelo ma to ale tak na tomto rodičovstvo vôbec nestoji👊👊
Ja som rozbiehala kojenie 2 mesiace. Uplne bezne som dokrmovala, dokonca ma niekedy muz i vystriedal a dal iba UM, aby som si luxusne pospala i 3 h vkuse.
A teraz vazne- samozrejme ze materske je zdravsie. Ale i z deti z umeleho mlieka vedia vyrast zdrave, stastne a uspesne osobnosti. Nehovoriac o tom, ze ty si tomu tvojmu dala iba trochu na dokrmenie. To je ako kvapka v oceane. Tvoje dieta ma protilatky, polysacharidy i bielkoviny z tvojho mliecka. No a z toho umeleho sa len trochu "dotlacilo". Tak sa neboj.
Netráp sa, kým máš ako tak mlieko oddávajú a dávaj z fľaše a potom ešte dojem UM. Urobila si to najlepšie čo si mohla. Nakrmila si si hladné dieťatko. Nevesaj hlavu, predsa si si dieťa nechcela vyhladovať.....
Šibe ti,prečo by si zlyhala? Dcéru som kojila necelé 2 mesiace a je z nej krásna,vzdelaná žena. Syna som kojila 2 roky, používal ma ako dudel na spanie a predstav si,že ani raz som nezažila ten úžasný,ospevovaný pocit jednoty medzi matkou a dieťaťom. Jednoducho som ho iba kŕmila. A keby som nemala mlieko,tak dostane UM! Nenechala by som ho hladného.
A vôbec! Keby som vedela,že bude na mne pricucnutý 2 roky,tak dostane fľašu už v pôrodnici.
Aaaaaale nezlyhala. Bohužiaľ nie všetko ide každej ukážkovo. A kojenie vie byť byť boj.
Tiež som mala obdobie,kedy som bola tak unavená,vyčerpaná,že som už plakala od toho všetkého. Kúpila som UM a jednu dávku dala. Poslala si v noci a hneď bol krajší deň,život a koníka som ďalej. A potom si si povedala,že keď to nepôjde inak,pomôžem si UM. Nepoužíval som ho často,no patkart za mesiac to bolo.
Bohužiaľ,nie každá máme v živote čas na materskej iba pre seba a dieťa. A keď do toho ešte pride naša únava,potom je stav zúfalstva ako vyšitý.
Potom treba zvážiť,či ozaj je kojenie to,čo nás robí lepšou mamou.
Ďakujem vam za podporu 🙂 bola vkuse nespokojná a hladná, teraz konečne spinka keď dostala mliečko.
Mne moje dieta reve o zivot, ked sa ma krmit. Dojcenie je pre mna nieco, coho koniec cakam ako na spasenie. trapime sa obidve s malou od narodenia (2 mes.), dokrmujem. Kolko si potiahne, tolko si potiahne, daco dostane odsate (ale je to zaberak na cas, odsavam len vtedy, ked sa mi fakt da) a papa umeleho coraz viac. Odkedy jej davam umele, prestala som aj ja revat s nou, konecne si ju uzivam a spatne si myslim, ze so mnou kvoli tomu dojceniu riadne prasila poporodna. Pozerala som na malu a nic som necitila, len to, ze boze zase vresti,vresti a vresti. Teraz konecne citim neskutocnu lasku, uzivam si ju, ked place, prihovaram sa jej nezne,s kludom. Akukolvek kojopsychotinu by som hned poslala niekam,keby mi este raz niekto povedal, ze este vydrz.
@roobett pretože žena po pôrode počúva do nemoty zo všetkých strán, ako je dojčiť to naj, bez dojčenia si nevytvorí vzťah s dieťaťom, dojčenie musí ísť každej, že sa jej nedá dojčiť alebo dieťatko je hladné, to sú len predsudky, nedajbože si do bytu pustí kojofanatičku z Mamily a tá do nej bude hustiť toľko, že žena zmietaná ešte hormónmi, je často na pokraji nervového zrútenia, má pocit, že zlyhala, že nie je dobrou matkou, jej dieťa bude v kuse choré a pod. Ja som dojčila, ale keby som mala problémy, bez výčitiek dám fľašu s umelým mliekom, lebo som toho názoru, že pre dieťa je naj spokojná milujúca matka.
Ja mam 3 mesačne babo... Kojila som len 2 týždne a to takým spôsobom ze som ani nespavala.. Pretože som s musela aj odsavat lebo malá sa nechcela prisať žiadnym spôsobom.. Úplne mi odmietala prsnik... Po sekcii mi ju doniesli len na 2 minúty vždy... Tak som sa dma snažila odsavat kŕmiť dokoliecka lenže mala pýtala každu hodinu a pol a ja som už nevládala fungovať aj odsavat a aj všetko okolo toho.... Takým spôsobom do mňa niektorí ľudia hustili ze som denne plakala a vyčítala si ze nekojim... Ale teraz s odstupom času si hovorím ze radšej mama ktorá vládze pri dieťati ako mama ktorá je totálne hotová a nevládze absolútne fungovat😊dnešné UM sú už kvalitné 😊
Vobec si nezlyhala. Ako tu nejaka zienka napisala, dala si babu papat, nenechala si ho hladne, a o to ide. Sialene by bolo nechavat dieta nedostatocne nasytene a cakat, kym sa rozkojis, lebo tak to treba🙄
Tvoje pocity su normalne, tiez som si tym presla pri prvom dietati. "Dojcila" som ho necele 2 mesiace, bolo mu malo, tak som dokrmovala UM. A vycitky neskutocne. Ja nervozna, vycerpana, vecne s odsavackou v ruke, zapal prsnika, mlieka minimum, babo uplakane. Tak som si povedala dost, davala som mu len umele a zrazu zavladol pokoj, aj u mna aj u maleho.
Po tejto skusenosti som uz mala pred druhym porodom jasno. Vyskusam, dam tomu sancu, ale ked to bude obtazujuce a nepojde to, kaslem na to. Scenar s dojcenim bol po druhom porode ten isty, uz v porodnici zapal prsnika, mala hladna. Po prichode z porodnice som vytiahla flasu a cele dojcenie mala na haku. A aky super pocit, ja spokojna, dieta spokojne a hlavne napapane. Mat tento rozum pri prvom dietati, usetrili by sme si kopec nervov cela rodina.

Nezlyhala! hlavu hore 🙂 nebude to prve ani posledne babo ktore je krmene UM, si urcite skvela matka a nesmut 🙂 tes sa z kazdeho dna ❤