Zúfalstvo z nedostatku mlieka pri dojčení
Ahojte, ja, no asi sa potrebujem len vypisat.
O prve babo sme sa s muzom snazili 7 rokov. Skusali sme snad vsetko co sa da aby som otehotnela prirodzene. Nepodarilo sa a ja som to brala ako svoje strasne zlyhanie. Ale usmialo sa na nas stastie a podarilo sa hned prve IVF. Strasne som sa tesila, cele tehotenstvo bez problemu, porod krasny do troch hodin bez komplikacii, nastrihu, sitia a podobne. Ale prislo kojenie a bolo po stasti. Neslo rozbehnut, mlieka bolo malo, stale som riesila len kojenie a kojenie. Kojila som snad od rana do vecera a ak som nekojila tak som lezala s malym telo na telo alebo liala do seba litre caju, viney, kminovej polievky a neviem uz co. Cim viac ma ludia s tym otravovali, tym menej mlieka som mala. Po 3m som to sekla. Vela som sa naplakala ako nedokazem uzivit svoje dieta. Ani otehotniet ani nakrmit. Potom sa ale asi nieco preplo a prisla velka ulava, ze uz nemusim kojit, vazit, riesit ci ma dost a kolko dokrmit. Bolo to velke oslobodenie a bola som stastna. Otehotnela som druhy krat a porodila. Myslela som si ze som nastavena inak. Ze to nebudem tak prezivat a ked to nepojde svet sa nezruti. Ale asi som si to len nahovarala a dufala ze mi to rozbehne laktaciu. No mam po porode a mne je kazde kojenie do placu. Zase to nejde, nechce sa prisat. Uzdicku kontrolovali uz dvaja lekari, 3 laktacne povedali ze robim vsetko spravne ale maly sa nesnazi. Nema trpezlivost a pusta ma. Kojim vyse hodinu, 8x denne, niekolkokrat denne lezim s malym koza na kozu, mam vyskusane a naucene vsetky polohy a techniky a mlieka je malo a drobec sa nechce prisat. Je to tyzden a ja mam chut do toho hodit vidle. Ale nedokazem to lebo mi na tom zalezi. Je mi do placu ze ss tak snazim a nema to ziaden efekt. Vsetko ma to obera o cas, ktory by som rada stravila aj s prvym synom a ktoremu vidim ze chybam. Ale vsetka moja snaha je zbytocna….
Vzdy boli zeny, ktore nemohli dojcit, preto existovali tzv dojky a dojcili a deti druhym zenam ;) alebo dostali kozie mlieko, proste vzdy to tu bolo.
Neprezivaj to tak, este pri prvom chapem, ale pri druhom by si uz mala vediet, ze prvemu nic neni aj ked nebol kojeny ;)
Ja som to pri druhom hned “vzdala”, presne preto, lebo som nechcela zabijat cas, ktory bol extremne dolezitejsi, kedze som ho potrebovala aj pri prvom.
A trapit sa s cievkovanim pol roka s UM aby som dojcila pol roka…no moze to pes osrat😅 neboj sa, vztah budete mat rovnaky, aj zdrave bude aj vsetko bude ok.
Smutna a nervozna mama nie je ok.
Inak to ta este prve dieta neodnaucilo od tej tvojej povahy postup vs vysledok? Panabeka
No mas malo zliaz nemas taku produkciu mlieka daj umele a nezrap sa zbytocne nad zbytocnostami.S tym aj tak nic nenarobis.
Prosím Ťa netráp sa užívaj si život. Dieťa od hladu neumrie. V živote, by som neprikladala takúto váhu dojčeniu. Aby ma to ničilo....
Ale ved su aj ine sposoby ako davat dietatu mm nez to ze si ho vysaje sam z prsnika. Pises, ze je pre teba dolezite davat mu mm, tak si ho odsavaj. Mala si u seba viacero poradkyn, ak som spravne pochopila, tak ti snad museli vysvetlit, ze mozes zjest aj celu luku senovky a benedikta (ktory btw vobec nema ucinok na tvorbu mlieka) a ked to mlieko nebude dieta sat alebo ty odsavat, tak sa ti tvorba mlieka nezvysi. Nemusis brat nic dalsie (aj ked kludne skus ricinus communis 5ch), potrebujes len zvysit odber mlieka. Takze zacni pouzivat odsavacku (vyskusaj power pumping, vygoogli), odsaj si, dieta si normalne prikladaj a bud ho zacni dorkmovat cievkou na prsniku, kym sa nauci riadne sat, alebo mu to mm davaj odsate flasou (alebo akokolvek inak sa ti chce). Lebo presne ako pises, tu energiu ktoru minas na dojcenie minas uplne zbytocne, pritom by to mohlo byt jednoduche (nie ze by odsavanie nebolo narocne, veru je), len sa treba vzdat myslienky ze len dojcenie priamo s prsnika je dojcenie. A pokial ani odsavanim sa ti tvorba mm nezvysi, tak je velmi lahko mozne, ze mas malo mliecnych zliaz a mozes sa aj na hlavu postavit a viac mlieka nevyrodukujes, lebo nemas cim.
Bože, aj moja švagriná sa 3 mesiace snažila takto rozbehnúť laktáciu. Kopa času a brutálne veľa peňazí (výživové doplnky, matyšáky a neviem čo). Ale keď to nejde, tak to nejde. Ja viem, že je to to ľúto, si úžasná mama, že si spravila pre to všetko. Ale mne dr napríklad povedala, že dojčenie je aj o genetike a sú ženy, ktoré proste nemajú dostatok mliečnych žliaz, aby vyprodukovali dostatok mlieka. Švagriná si napríklad kúpila aj tie odsávačky, čo si prisaješ, nosíš ich XY času a odsávaš, ale ani to nepomohlo.
Nerob si z toho ťažkú hlavu, keď budeš v strese, bude v strese aj bábo. Normálne mu daj Nutrilon, Bebu, alebo iné mlieko pre aké sa rozhodneš a nič mu chýbať nebude, neboj sa ☺️

Ahoj. No sme na tom rovnako.mozes mi napísať ak by si chcela