Zvracanie po dojčení

girlie_konik
15. feb 2015

Ahojte, prosim o radu - maly ma o tyzden rok, stale je dojceny na poziadanie, aj ked to uz ma v podstate pevny rezim.
Posledných 10 dni je chory, od stvrtka aj zvracia a hnackuje /uz to riesim s lekarmi/.
Problem je ale ten, ze akonahle sa nadojci, oblukom to vyvracia.. doktorka mi sice povedala, ze jemu to moje mliecko teraz nerobi dobre, lebo obsahuje laktozu, ale aj tak ma chyta panika.
Planovala som dojcit az do prirodzeného odstavenia, s malym nam to zatial uplne vyhovuje a desim sa, ze to nie je len v tej chorobe.. proste sa bojim, ci sa mu nemohla vyvinut nejaka intolerancia na laktozu alebo co 😲 Alebo moze ako rocny mat odrazu reflux?

Juuuj baby, poradte, povzbudte ma, dakujem vam 🙂

bellamafia
16. feb 2015

Ako ti lekarka povedala,teraz ked vracia je to normalne...tiez ma hned napadol reflux,ale nie je neskoro az pomaly po roku aby sa objavil?synovec to mal od narodenia..neboj vsetko sa da do poriadku...uvidis co ti povedia lekari,sami ti urcia co mu teraz mas davat papat a pit a ty nepanikar...po pripade si odsavaj mliecko aby si onho neprisla...a ked bude malinky zdravi mozes dojcit dalej.... 😉 drz sa a malemu prajem hooodne zdravicka 🙂

kitinka
16. feb 2015

Nie je to reflux u nas sa to objavilo ked mala dcerka rok a pol dostala silnu nadchu a po kazdom nakojeni sa pozvracala. Prestala zvracat az ked sme jej zacali podavat sirupy na zriedenie hlienov. Proste to jej zaludok nedava a to nemala reflux nikdy. Dobra sprava je ze sa neodstavila koji sa aj nadalej a to bude mat dva roky. Zla odvtedy vzdy ked je zasoplena po kojeni ale aj pri kaslani zvracia

girlie_konik
autor
16. feb 2015

uf, zacinam byt zufala :(
Noc sa ako tak dala, pri prebudeni sa pekne prisal a sice to raz hned vyvratil, ale spinkal dalej.. rano okolo 6,30 sa zobudil s placom, prsnik odmietal, ale nejak som ho nakoniec ukludnila aj nakojila.. hodinku pospal, zase plac a prsnik uz odmietol uplne.. o chvilu vsetko vyvratil a potom od unavy zase zaspal, stale spinka.
Kocky, co mam robit? Co mu mam dat papat? Kedy to uz prejde? Bubo moj malicky :(

girlie_konik
autor
16. feb 2015

Vcera som si to do noci studovala, pisala som aj na mamilu.. ak som to dobre pochopila, tak by sa mohlo jednat o sekundarnu intoleranciu sposobenu tymi hnackami. Nikde ale nepisu, co mam dat dovtedy malemu papat.. vie papat aj z flasky, tak asi skoncim s bezlaktozovym UM, ved nieco musi mat v brusku.
Poradte ak viete, dakujem 🙂

liebling98
16. feb 2015

@girlie_konik intolerancia laktózy by sa skôr prejavila hnačkou ako zvracanim.
Najpravdepodobnejšie je ako píše @kitinka že je to zo zatečených hlienov. Aj moji synovia, keď majú silnú nádchu, tak zo zatečených soplikov ich napína a zvracajú. Dôležité je, aby mal dostatok tekutín, slabý čierny čaj s trochou cukru, to mu dávaj po lyžičkach. Diéta - suchý včerajší rohlik, uvarené zemiaky s mrkvou, banán, atď. Stačí trochu. Hlavné sú tekutiny. Ak vidíš, že mu to mlieko nerobí dobre, tak mu ho nedávaj.
Držím palce!

janeska17
16. feb 2015

@liebling98 u nas sa intolerancia laktozy nikdy neprejavila hnackami ale prave vracanim

janeska17
16. feb 2015

@girlie_konik moja nemala tiez reflux od narodenia. Az neskor. Niekto z toho vyrasta niekomu to sposobuje tazkosti neskor. Mame 9 hospitalizacii na gastre niekolkotyzdnovymi az mesacnymi.... by som ti vedela rozpravat. A moja len zvracia a hnacky z laktozy byt nemusia. Pochodila som x nemocnic tak viem o com pisem.

girlie_konik
autor
16. feb 2015

@janeska17 - ok, takze by si mi poradila co prosim ta? Vdaka

girlie_konik
autor
16. feb 2015

@liebling98 - dakujem, idem mu teda urobit ten cajik.
Jedlo sa nam nedari do neho dostat v podstate ziadne :(
Tie hlieny neviem fakt, ma len trosku plny nostek.. ale tak bodaj by to bolo len z toho

girlie_konik
autor
16. feb 2015

Baby, a dali by ste mi bezlaktozove UM alebo nie?

kitinka
16. feb 2015

Je to síce streľba na slepo ale malému sme doteraz dávali kvapky coliprev - je to enzým laktáza a dáva sa drobcom pri kolikách v prvých 4 mesiacoch. Ale ak by to bola intolerancia laktózy v mlieku tak by toto teoreticky mohlo pomôcť aspoň dočasne kým sa neurobia všetky lekárske vyšetrenia. Ale ak grcká hneď po najedení skôr to vidím na tie hlieny. Skús po dokojení malého nedávať hneď ľahnúť. Nech sa troška stabilizuje žalúdok. Malú vtom čase uspávam takmer v sede.

girlie_konik
autor
16. feb 2015

@kitinka - dakujem za tip.
Problem je ten, ze niekedy to vyvracia hned a niekedy nie, az po par hodinach a take natravene.. tak bolo aj dnes rano, zobudil sa na to, ze mu to tam vadi predpokladam a potom to islo vsetko von.
Doktorka je dnes az od 1, budem jej hned volat

kitinka
16. feb 2015

Držím palce nech je to len z hlienov, je to síce nepríjemné a popravde sa desím každého kýchnutia malej, ale radšej toto ako intoleranciu alebo niečo vážnejšie

luba41
16. feb 2015

nestresuj..dojčenie je to, čo najviac Tvoje dieťa teraz potrebuje...nedávaj flašku..odporúča sa dojčiť stále na požiadanie-po malých dávkach / dpjčenie je na ukludnenie, zasýtenie, napitie, momentálne Tvoje telo dáva cez MM protilátky proti chorobe/..skús dojčiť v polohách v sede alebo v stoji..ostatné tekutiny ponúkaj pohárikom, žiadne bezlaktozové mliečko nepotrebuje..možno choroba vyvolá prechodný štrajk/ kedy bude odmietať dojčenie/-nepanikáriť, ponúkať-ked choroba prejde tak sa zase prisaje..len nenahrádzať dojčenie flašou s UM..

girlie_konik
autor
16. feb 2015

@luba41 - ok, dakujem velmi pekne 🙂