icon

Zvýšenie tvorby materského mlieka

6. máj 2025

Ahojte, mám skoro 6m syna, od narodenia bol plne kojeny, ihned sa nam to rozbehlo v pôrodnici a bolo všetko ok.
Cca 2 týždne dozadu začal malý štrajkovať na prsníku vo večerných hodinách, prisal sa, raz dva krat potiahol a krik, a takto dookola. Keď som stlačila prsník tak nevyšla ani kvapka mlieka, tak som mu dala UM ktoré vypil za 2 minuty🫣 hovorím si že ok, asi už mu nestačí tolko mlieka čo ja mám tak budem vecer pred spaním dokrmovat UM. Lenže za tie 2 týždne už sme na 3-4 porciach UM denne, nie len raz pred spaním, dnes dokonca aj v noci som musela rozrabat🫠 skúšala som ho kojiť skôr než začne prejavovať hlad, že nech nie je taký rozrušený, striedať rôzne polohy, niekedy sa podarí že sa nakoji, niekedy len trosku a niekedy vôbec a vtedy som zufala a siahnem na UM.
Stravujem sa ok, pitný režim tiež mám, skúšala som aj odsávať ale odsajem len 70-80ml za hodinu z oboch prsníkov. Už som ozaj zufala, nechcem prestať kojiť tak skoro ale neviem ako mám zvýšiť tvorbu MM
Dakujem za kazdu jednu radu❤️

colsami
6. máj 2025

Hlavne nebud zufala (ako pises) keby ho aj musis odstavit. Vobec to nie je v polroku "tak skoro" ak sa inak nebude tak, takze netreba ist hlavou proti muru a fanatizovat dojcenie za kazdu cenu, pokial dieta ma byt hladne a Ty zufala.
Ja som odstavila prveho v 6mes lebo som musela (mlieka bolo dost) a predstav si ze sa vobec nic jemu ani mne nestalo, dokonca to mnohe veci zlepsilo.

Takze sa upokoj, ked mas dostatok jedla a pitia a prikladas casto, vela s tym nespravis... Pozri, ak jednoducho laktacia uz je slabsia a budes koncit, holt, bud rada za toho pol roka, ved co by za to ine dali 😊

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
beata_k
6. máj 2025

Tak toto bude tazke. Ako ta po 6 mesiacoch mohlo napadnut, ze mas malo mlieka. Ani ta najlepsia odsavacka nedokaze odsat tak efektivne ako dieta. Zrejme ide o dojcensky strajk. Skus si pohladat clanky ako postupovat v tomto pripade. No babatko si uz vyklo na flasu, ze mu to doslova tecie, to pojde ozaj tazko.

sisska96
6. máj 2025

6 mesiacov úplne stačí, už dávaj prvé príkrmy aby nebol hladný

autor
6. máj 2025

Ano ja viem že 6m je dost, veľa žien ani toľko nekoji, viem aj to že UM mlieko naplní všetke potreby babatka. Kojenie chcem zachrániť hlavne kvôli tomu že je to praktické a pohodlne😄 (ano viem znie to sebecky voči dieťatku ale tak to je jednoducho), malý sa budí aj 3-4x v noci a neviem si predstaviť vstavat kazdu chvíľu a ísť rozrabat mlieko🫠 kým rozrobim UM tak bude úplne prebudeny
S prikrmami sme začali pred 1,5 týždňom ale zatiaľ veľa toho nespapa

autor
6. máj 2025
@beata_k

Tak toto bude tazke. Ako ta po 6 mesiacoch mohlo napadnut, ze mas malo mlieka. Ani ta najlepsia odsavacka nedokaze odsat tak efektivne ako dieta. Zrejme ide o dojcensky strajk. Skus si pohladat clanky ako postupovat v tomto pripade. No babatko si uz vyklo na flasu, ze mu to doslova tecie, to pojde ozaj tazko.

@beata_k viem že odsávačka neodsaje všetko, orientovala som sa skôr na to že malý je na prsníku a ani kvapka do úst sa mu nedostane🤷‍♀️ po 2h kriku a plaču som siahla na fľašku a možno práve to bola ta chyba
Skusim si dačo prečítať o dojčenskom štrajku, dakujem

lubkovaandrejka
6. máj 2025

Ahoj, mne veeeelmi pomohli sacky z lekarne mama help 🙂 skus poZriet, este aj chutovo boli celkom fajn :D