Zvýšila sa vám tvorba mlieka, keď ste užívali Benedikt a Senovku?
Ahojte, zvýšila sa vam tvorba mlieka užívaním týchto byliniek? Odporúčala mi to laktačná poradkyňa. Užívam 3x3 denne. Pali ma z nich záha, denne. Doteraz som s tym problém nemala.
Ako môžeš mať zníženú produkciu mlieka keď ti dieta prespi aj tri hodiny vkuse? To je blbosť. Načo jest byliny, keď dieťa zasýtis? Ja som sa mesiac trápila, aj táto burina asi pomohla, ale hlavne som pila viac ako veľa. Akože ovela viac. Tebe by som byliny neradila, možno aj vadia dieťatku, keď vymýšľa. Možno vadí vona tvojho teloveho mlieka, ak používaš, možno mydla, tisíc dôvodov... Nerob si nič nasilu, aj ta pali zaha z bylín, treba lakracnu poslať do prdele, ako môže tvrdiť, že to nie je z toho? Byliny su dosť silné a vedia aj uškodiť.
Menej je skvelé aj tak. Každé dieťa priberá inak. Hlavne že pribera. Riešiš to zbytočne.
Vysad lieky a bude
Ja len z mojej skúsenosti, mne tiež pekne dieťa prespalo 3h a laktačná, že dávat prso aj počas spánku, nech neprídem o mlieko. A ako som dopadla? Že dieťa sa naučilo na cuckanie každú hodinu v noci. Ja by som ju najradšej zažalovala za traumu, čo mi tou radou spôsobila, samozrejme, berte to trošku s nadhľadom. Ale už by som nebudila dieťa ani za svet, ak mu nič nechýba.
Skusala som vsetko mozne, senovku, čaje, Matyšáka mušt, čaj Weleda so senovkou, u mna zaberalo najviac poriadne jest.
Normálne som brala 1 ráno a 1 večer z obochako bolo uvedené na krabičke, zapíjala vineou a k tomu vit. B mi bol doporučený a mlieka bolo akurát 😃 určite by som to nejedla 3x3 😃a tiež by som dieťa nebudila, veď ono si režim ešte zmeni a budete spomínať na časy, keď spalo celé 2 hodiny 🤣
mne to pomohlo. vzdy, ked mi klesla tvorba mlieka, nasadila som na par dni (1x rano, 1x vecer) a hned boli na prasknutie ;)
Nepomohlo vôbec
Mne táto situácia pripadá ako dojčiaci štrajk. Nevadí že je maličké, moja mladšia to robila asi od 2 týždňov života. Ako som už písala obidve deti boli odporci kojenia a musela som nájsť finty ako ich nakrmiť a neprísť o mlieko. Pritom som nemala pocit že by mlieka bolo málo, a deti priberali nadpriemerne. Ale proste v bdelom stave odmietali prso. Tak som musela krmiť len v polospánku. Počas skákania na fitlopte, keď už zaspávali. V nosiči pri zaspávaní a prebúdzaní. Aj keď spali v kočíku, číhala som kedy sa pomrví, rýchlo som polospiace vytiahla a priložila, to isté v postieľke. Tá frekvencia spánku je podľa mňa ok, nebudila by som. Najdôležitejší poznatok mojej kojacej kariéry je ten, že prso nesmie zostať bez aspoň odcucnutia viac než tie 3 hodiny. Ale deti som nebudila, ak náhodou zaspali pri prvom, a druhé prso zostalo plné, tak som odsala trochu odsávačkou. Už je to určitý odber a podporí sa tok mlieka (je rozdiel medzi množstvom mlieka, a rýchlosťou toku mlieka. štrajkujúce deti väčšinou reagujú na rýchlosť toku, nie na množstvo. Tok sa spomaľuje ak z prsa dlhšie netečie, ja som tomu hovorila že "upchá trubku" 😀 treba ju pravidelne preplachovať)
@martinatom1 nieco podobne zažívam ja. A uz som z toho dost unavená. Ako dlho si vydržala takto dojčiť?
Mne pomohli
@martinatom1 najhoršie je to podvečer od tej 17tej do 21:00
to sa hovorí, že najhoršie je to takto navečer, vtedy aj tie prsia vyzerajú že sú prázdnejšie. Ale je to skôr o tom, že je už večer, dieťa unavené, ty tiež po celom dni a ono to cíti. Pri ďalšom zobúdzaní si zas dá. Navečer mi najlepšie pomáhala tá fitlopta. Tie hodiny čo som sa na nej naskákala (ako bonus vytrénované stehná 😀 ) Ja som dojčila prvého do skoro 5 rokov, mladšia má 2 roky a dojčí sa, a zároveň 2 roky sa dojčili súčasne. Ale tie začiatky s každým boli zúfalé, mala som veľa chvíľ že kašlem na to, naplakala som sa že to nejde... sunar kúpený v skrinke... ale nakoniec som ho vypila ja 😀 Naučila som sa používať tie finty ktoré fungovali, celý režim som postavila okolo toho a prispôsobila tomu aby som vždy keď zaspáva alebo sa zobúdza mohla priložiť. Trvalo to dosť dlho, ale potom to už tak neprekáža, lebo si zvyknutá na ten režim. Môže to trvať celé mesiace, u nás sa to v takom 9 mes-až roku zlomilo, a začali sa dožadovať prsa. Ešte mi napadá, také tie večerné plače, moja to mala neznášanlivosť kravského mlieka v mojej strave. Nemala koliky, ale každý večer tuším o 18tej začala neutíšiteľne plakať asi hodinu v kuse, nepomáhalo nič. Niekde som si prečítala o tom mlieku, vysadila som, a zo dňa na deň to prestalo. Zvláštne to asi znie, ale bolo to pri obidvoch podobné.
Ja teraz beriem obe 3x3 mne sa zvýšila tvorba v priebehu pár dní. A zle mi po nich nebýva. Laktačna mi povedala že ich mám brať s jedlom nie na lačno a piť pri tom dostatok vody.
Áno zvýšila ale iba na začiatku po pôrode na rozbeh.. uz po pár mesiacoch žiadny účinok.. mimochodom smrdela som sama sebe z toho neskutočne, ako mokré seno alebo nejaké korenie.. ble, fuj

Ono to dojčenie nie je samostatný proces, je to prepojené so spánkom bábätka, jeho režimom a vnímaním a preto je to niekedy ťažké, lebo sa len učíme ako tomu bábätku rozumieť a robíme možno veci inak ako by ono chcelo. Možno by bolo fajn skúsiť inú laktačnú alebo sa s touto stretnúť znova a vysvetliť jej svoje pocity a nájsť spolu iné riešenia. Vždy sú možnosti a priestor na tom pracovať.