icon

Rehabilitácia pre 10-mesačné bábätko, ktoré neštvornožkuje

laurinka31
Dnes o 13:40

Zdravím mamičky,
Mam na Vás otázočku ohľadom rehabky. S dcérkou sme boli na poradni, o 5 dní má 10 mesiacov a neštvornožkuje. Pani doktorka nás poslala na rehabilitácie že to na jej vek už nie je normálne, lebo že 1 ročne dieta už ma chodiť 🤔
Náhodou niektorá z vás nemá skúsenosti s podobným dôvodom na rehabilitáciu? A náhodou mamičky z Liptovskeho Mikuláša, konkrétne absolvovanie rehabilitácie u manželov Leškovcov a skúsenosti s nimi?
Za všetky reakcie ďakujem🙂

anonym_a0ee99
Dnes o 13:50

Môj začal ako 11 mesačný a chodiť ako 18 mesačný
A to sme chodili na rehabky už dosť skoro lebo stále bol v omeškani ale nič mu nebolo,iba svoje tempo
Aj keď ich nepoznám skús
Veľmi aj pomáha ak sa vie dat na 4
Že dávaš jej ruky nohy ako keby stvornozkovala ale robíš to za ňu
🙂

rusalkablack
Dnes o 14:23

Moja staršia dcéra neštvornožkovala vôbec, a keď mala rok, jednoducho sa postavila na nohy a začala chodiť.

anonym_6a234b
Dnes o 14:42
@rusalkablack

Moja staršia dcéra neštvornožkovala vôbec, a keď mala rok, jednoducho sa postavila na nohy a začala chodiť.

@rusalkablack toto je ale zle, dieťa musí stvornozkovat.
K autorke, daj tomu ešte čas, alebo super sú detské cvičenia ako babybalance, to ju môže trosku namotivovať. Ale v 20 mesiacoch to nie je také akútne, môže to prísť aj neskôr. Len ju treba v tom podporovať. Môj vďaka BB začal stvornozkovat a zároveň aj stáť v 10,5 mesiacoch, v 13,5 mesiacoch začal chodiť. Norma na chodenie pre dieťa je do 18 mesiacov. Ja by som skôr vymenila pediatricku.

anonym_3a36c6
Dnes o 14:58

moja dcera dnes 16r, bola kludne dieta, ked mala rok aj dva týzdne tak zacala stvornozkovat a vydrzalo jej to dva týzdne, potom sa postavila a zacala chodit

ejanjelik
Dnes o 15:10

Boli sme z tohto istého dôvodu. Malá mala niečo po 8. M. Ona sa už stavala na nohy,to som nechcela, sa smejeme,ze pani fyzioterapeutka jej namontovala motorček, lebo o par dni sa pustila stvornozkovat. Sú to už cca 3 týždne a masti riadne. Napíšu ti tu,ze ich deti nestvornoskovali a ani tvoje nemusí. Stvornozkovanie je dôležité.

anonym_22c678
Dnes o 19:18

@laurinka31 preboha, zas nejaka premotivovana doktorka. Moja dcera zacala stvrnozkovat ako 11 mesacna a chodit ako 16 mesacna. Ako prvorodicka som mala obavy, lebo sa ku mne dostali zarucene tabulky, tak som to konzultovala s mojou doktorkou, ktora ma ubezpecila, ze kazde dieta ma svoje tempo. Dcera uz ma 4 roky a je zdrava ako ryba, sikovna, fyzicky zdatna. Nikdy sme nijako necvicili, ani nechodili po rehabilitaciach.