Rozhodnutie: Vytrhnúť osmičku u zubára alebo na chirurgii?
Ahojte, písala som tu posledné dni o osmičke, budem musieť ju dať vytrhnúť len mám na vyber, môžem ísť buď ku zubárovi ktorý tieto zuby zrejme vie vytrhnúť alebo na zubnú chirurgiu. Zub je normálne von, nieje ho treba vyberať zpod ďasná. Zajtra sa chcem objednať alebo absolútne neviem kde mám ísť. A ak ste boli niekto trhať koľko ste cca platili, nech viem na čo sa pripraviť. Ďakujem. Strašne ale strašne sa bojím 😭
@rebi789 môžem vedieť prečo ku chirurgovi?
Mne trhal zubár, dokonca bol narastený ležato. Všetko bez problémov, bez antibiotík a komplikácií. Vo štvrtok idem na druhé kolo... Partizánske 55€ s dvojitou dávkou umŕtvenia 🤣 uvedomujem si, že tá cena bude asi neprekonateľná...
Pretože chirurg s tým má väčšie skúsenosti a rýchlejšie von ako klasický zubar. Viem to porovnať, robila som s jedným aj druhým. Osmičky sa vedia skomplikovať a potom aj tak posielajú k chirurgovi
@ronie338 ďakujem 🙏 zajtra budem volať zub ma boli zatiaľ tak tlmene a beriem ATB tak som zvedavá za koľko ma objednajú 😔i keď nebudem klamať stále som dúfala že ma prestane bolieť keď je to stále len taká tlmená bolesť
@221girl tak to asi áno, asi na chirurgii to bude drahšie , vôbec neviem 😔úplne som z toho mimo
@slavka1957 trhanie osmičky u chirurga stojí okolo 150 eur ak sa nemýlim v ba ak sa veľmi ceny nezmenili. Takú cenu mal schill, dr Martin, smart dental
Mne trhali par rokov dozadu v Nemocnici Ruzinov. Bolo tam cele oddelenie, kde sa specializuju na tieto zakroky a neplatila som nic. Pritom slo o trosku komplikovanejsi pripad s prepletenymi korenmi, preto mi moj zubar odporucil ist prave tam.
@slavka1957 Omega dental clinic Ruzomberok, doktorka Andrea Mrva, absolutne mozem odporucit, pekne prostredie, dobre vybavena orfinacia a doktorka profesionalka a empaticka, zub bude von ani nebudes vediet, tiez som sa bala a tahala mi dva naraz. Miesto umrtvi, zub vytiahne, ranu zasije, cele to trva 5 minut a domov dostanes este tasticku s pokynmi a vsetkymi liekmi, ktore budes potrebovat. Pristup s akym som sa fakt u zubara este nestretla. Kukni ich stranky, je tam aj cennik, za vytrhnutie jedneho zuba rataj cca 120,- E. Fakt sa nemusis nicoho bat. Ked som to zvladla ja, tak ty to tiez zvladnes 😀.
@slavka1957 Dlho mu trvalo ten zub vytrhnúť aj keď bol vertikalne uplne vyrastený. Zlé komplikácie, zotavovala som sa mesiac.
@slavka1957 250 € u zubara
chod na zubnu chirurgiu, ja som neplatila nic, iba za injekciu proti bolesti
Myslite že mi tie tlmené bolesti už neprejdú? Zubárka na pohotovosti mi povedala že ma možno len prefuklo a dala mi ATB, moja zubárka zas povedala že to nemôže byt a vlastne mi tie ATB tlmia zápal a preto to citim len tak tlmene. Inak obidve zubarky vychádzali len z RTG snímku zub mi nik nepozrel v ustach. Skôr mám pocit že berú tieto osmičky za problémové a dávajú ich často von. Ja mám v tejto osmičke ešte aj vybraté nervy, bývala zubárka sa nadomnou zľutovala keď vedela aké mám problémy so zubami
@slavka1957 zuby a osmicky ti mozu narobit vela zdravotnych problemov, o ktorych by si ani nepovedala, ze to moze byt z toho. Za prve sa rychlejsie kazia, pretoze su uplne vzadu a nevies ich uplne vycistit, zapaluju sa z toho dasna, tiez sa ti mozu zapalit nervy, alebo dostat zapal okostnice atd. To, ze ti mozu posunut dalsie zuby a esteticku strankeu beriem ako najmensie zlo. Na tvojom mieste nespekulujem a dam si ich vybrat, nech s tym nemas do buducna viac problemov ako by si mozno cakala. Ved uz teraz mas problem, ked musis uzivat antibiotika a aj napriek vsetkemu tu bolest v ustach stale nejakym sposobom citis. A to je, ze ti ani jedna zubarka realne nepozrela zub v ustach je pre mna absolutne nepochopitelne.
s osmickami na chirurgiu, taky zubar ma specializaciu aj na komplikovanejsi priebeh, mne robili aj OPG snimky, aby si boli isti ako to tam rastie. tahali dva naraz, bolest nebola, ale ten pocit fuj, proste to pocujes...este dva ostali, zbieram odvahu a peniaze lebo jeden je cca 150-170 v BA u sukromnika. s osmickami sa zubari nechcu babrat. muz ma osmicky pekne vyrastene, dostupne, ani jeden nepokazeny. 3 roky dozadu sa mu ale z jedneho odstiepila sklovina, proste cast zubu. chcel, aby mu to spravili a nikto nechcel lebo ze na osmickach sa to nerobieva, tak nejak pausalne. vytiahli mu ten zub hoci bol v stave ako sedmicka vedla, nikdy nerobil problemy. dost bol z toho nastvany.
Mne musel chirurg, tam sa zubár neodvážil. Platila som 70€ za zub. Asi by som rovno išla k chirurgovi, keďže môjmu mužovi začala zub ťahať zubarka a nakoniec aj tak skončil u chirurga.
@gabrielamodrykonik a vám trhala tiež osmičku?
Išla som k chirurgovi,moja zubárka ju nedala von ani na tretí pokus..A určite pôjdem znovu,čaká ma to znova 😔
@soffia711 ja som dnes volala na chirurgiu zubnú a termín v máji a zubár ďalší polka januára 😔 vôbec neviem kde ma vezmú takto narýchlo keď ma to boli 😔
Trhanie zubu múdrosti
@slavka1957 odkiaľ si.
@slavka1957 ja som volala do Topoľčian, dala mi termín o týždeň,takže som trpela bolesťami týždeň,zubárka ma tak prepichala injekciami od bolesti,týždeň mi bolo zle..ešte mi ten zub zarastol o týždeň keďže som čakala na termín, ale bolo to rýchle,ani som nevedela ,ze je už vonku..
@slavka1957 v Omega dental clinic v Ruzomerku mi trhali len osmicky, doktorka Andrea Mrva je zubna chirurgicka. Prvykrat mi trhala len jednu dole a druhykrat dokonca dve osmicky a to hornu aj dolnu naraz.
@gabrielamodrykonik a dlho ste čakali na termín? Mňa to boli a nebiem koľko vydržím čakať 😭
@gabrielamodrykonik uvažujem ísť tam ak ma ešte jeden doktor nevezme u nás len sa bojím že ma už nikde do sviatkov neošetria úplne som v strese ešte viac t toho ako zo zákroku 😭
@ronie338 LM
@tana85 mám taký pocit aj ja. Osmička tak automaticky von :(
@slavka1957 urcite sa tam chod minimalne spytat, budes prijemne soknuta pristupom a vsetkym 🙂. A ja som necakala dlho na termin. Ked povies aky mas problem, a ze to je akutne, mozno ta vezmu aj hned.
@gabrielamodrykonik nie som z RK, tak budem telefonovať, idem skúsiť ešte jedného zubára u nás kde ma moja zubárka poslala a ak ma nevezme hneď tam volám
@slavka1957 Ak ti nevadí cestovať, relatívne blízko máš kliniku Apolónia Tvrdošín, mne tam ťahali osmičku 2 týždne dozadu a neviem si vynachváliť. Bolesť žiadna, komplikácie žiadne, platila som 88 eur, už som objednaná aj na druhú. 😊

@slavka1957 Mne trhal 8 zubar ale nabuduce určite pôjdem chirurgovi. Zubar v BA si vypýtal 180