icon

Výmena jednoizbového bytu za dvojizbový

kristina9696
6. apr 2025

Dobrý deň mám 1.izbový mestský byt v centre mesta a chcela by som ho vymeniť za 2.izbový byt okrem Palúckej,alebo ak by ste vedeli o niekom kto by chcel 2.izbový byt odovzdať za každé info ďakujem 🙂

lucik194
6. apr 2025

to takto nefunguje. kazdy byt je prideleny za nejakych podmienok. ty mas zmluvu podpisanu s mestom, 2izb predpokladam Ti nedaju, lebo si sama (predpokladam) a nesplnas ich podmienky….

takze smer mestsky urad a opytat sa ich.

predstav si situaciu, vymenite byty, druhy najomnik ho uplne znici, mesto o Vasej vymene nebude vediet(zatajite info) a kto bude platit opravu?

detto zmluvu mas podpisanu na presnu nehnutelnost. nie inu.

petushqa2710
6. apr 2025

@lucik194 v tomto sa mýlite, funguje to tak.. my sme formou inzerátu vymenili 1izbovy byt za väčší len na základe dohody s dotycnou pani 🙂 samozrejme mesto prišlo byt pozrieť či je v poriadku, spravila sa len zmluva nová a hotovo do pár dní sme byty menili...

lucik194
6. apr 2025

@petushqa2710 ja som pisala len skusenost od kolegyne z BA, im to povolit nechceli.....
dobre vediet, ze to v niektorých mestach funguje.....

kristina9696
autor
7. apr 2025

@lucik194 neviem ako to máte vo vašom meste ale v našom je to tak keď sa dvaja nájomníci dohodnú idú na mestký úrad zo žiadosťov o výmenu a komisia respektivne kompetentné osoby schvália alebo neschvália výmenu bytu.Vsetko musí prejsť mestským úradom.

kristina9696
autor
7. apr 2025

@lucik194 a žiadne info by sa nezatajilo to čo ste si prectavili ako v danom filme že človek by býval v mojom byte na čierno a ja v jeho😀😀😀 mám žiadosť o výmenu bytu už rok ,keby si nájdem niekoho kto by chcel ísť do menšieho ideme zo žiadosťov obaja na úrad kde ju predložíme že chceme si byty vymeniť a keď to odsúhlasia tak nám každému spravia novú zmluvu na daní byt

kristina9696
autor
7. apr 2025

@petushqa2710 presne pripájam sa k vám že to takto funguje z doticnou osobou by sme šli na úrad a spravili by nám nové nájomné zmluvy na byty aspoň niekto inzerátu pochopil🙂🙏

lucik194
7. apr 2025

nejdem sa s nikym hadat, v BA s tym problem mali, kedze to kolegyna riesila, nedovolili to ...

petushqa2710
7. apr 2025

@kristina9696 ja mám veľký dvojizbový a hľadáme na výmenu trojizbak, aj keď viem že to je asi nereálne keďže si ľudia väčšie byty držia...

kristina9696
autor
7. apr 2025

@petushqa2710 v našej bytovke sa uvoľnil trojizbak ja som skúšala aj on žiadať ale už ho pridelili ďalej rodinke

petushqa2710
7. apr 2025

@kristina9696 to vážne? No škoda, keby som skôr vedela 😃 a vy ste v akej bytovke ?

kristina9696
autor
Autor odpoveď zmazal
petushqa2710
7. apr 2025

@kristina9696 poslednu správu ste vymazala alebo to bol omyl ? 🙂

kristina9696
autor
7. apr 2025

@petushqa2710 a ukázalo vám ju ? Neviem asi som dačo stlačila : na nábreží bývam 🙂

petushqa2710
7. apr 2025

@kristina9696 pisem vám správu

kristina9696
autor
7. apr 2025